Συγκίνηση: Εγκαινιάστηκε ο Άγιος Νικόλαος στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης (βίντεο/φωτό)

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν του Μανχάτταν.μέρα με έντονο συμβολισμό, Τα εγκαίνια έγιναν στις 4η Ιουλίου, την ημέρα που γιορτάζεται η Αμερικανική Ανεξαρτησία.

Της ιστορικής τελετής αλλά και της πρώτης Θείας Λειτουργίας που ακολούθησε στο Ναό, προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, παρουσία των δύο προκατόχων του, πρώην Αρχιεπισκόπων Αμερικής, κ.κ. Σπυρίδωνος, και Δημητρίου, ο οποίος και θεμελίωσε τον Άγιο Νικόλαο τον Οκτώβριο του 2014.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσώπησαν ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος, κ. Εμμανουήλ, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Πρόδρομος και ο Μέγας Εκκλησιάρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αρχιμανδρίτης Αέτιος, διευθυντής του Ιδιαίτερου Πατριαρχικού Γραφείου.

 

 

Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ντιτρόιτ κ. Νικόλαος και Πιτσβούργου, κ. Σάββας, οι Πρωτοπρεσβύτεροι του Οικουμενικού Θρόνου, π. Αλέξανδρος Καρλούτσος και π. Ανδρέας Βυθούλκας, ο οποίος έχει αναλάβει την προϊσταμενία του Αγίου Νικολάου, ο Αρχιδιάκονος Διονύσιος Παπίρης και ο διάκονος Μιχαήλ Γιαβρής.

Έψαλαν μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής υπό την καθοδήγηση του Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου, Γεωργίου Θεοδωρίδη.

Στη διάρκεια της τελετής τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο έργο της ανοικοδόμησης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο πρόεδρος του οργανισμού «Φίλοι του Αγίου Νικολάου» (που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας και να παραδώσει το έργο της αποπεράτωσης του Ναού), Ντένις Mehiel και ο αντιπρόεδρος, Μάικλ Ψαρός.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε, οπως αναφέρει το greeknewsusa, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ενώ παρών ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλακης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ