Ο σουρεάλ κόσμος της Elsa Schiaparelli: Οι απίθανες δημιουργίες στη νέα κολεξιόν υψηλής ραπτικής του οίκου (φωτό & βίντεο)

Το show άνοιξε την Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι,

Το show του Schiaparelli άνοιξε την Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι, τη Δευτέρα.

Η συλλογή που σχεδιάστηκε από τον Daniel Roseberry, τον Αμερικανό couturier που ντύνει όλους τους διάσημους, από την Beyoncé μέχρι την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Jill Biden, παρουσιάστηκε στο Musée des Arts Décoratifs την ίδια ημέρα που το μουσείο επρόκειτο να γιορτάσει τα εγκαίνια μιας αναδρομικής έκεθσης αφιερωμένη στην ιδρύτρια του οίκου, Elsa Schiaparelli (Έλσα Σκιαπαρέλi).

Πολλά από τα ρούχα που εμφανίστηκαν στην πασαρέλα παρουσιάζονται στην έκθεση με τίτλο: «Σοκαριστικό! Ο σουρεαλιστικός κόσμος της Έλσα Σκιαπαρέλι» ή είναι εμπνευσμένα από παλαιότερες δημιουργίες της σχεδιάστριας μόδας.

Όπως αναφέρει το wwd.com ένα μαύρο  βελούδινο παλτό με τσέπες σε σχήμα συρταριού, αποτελεί αναφορά στο  κοστούμι "Bureau Drawer" που δημιούργησε η Schiaparelli με τον καλλιτέχνη Salvador Dalí το 1936, ενώ ένα βελούδινο σακάκι με λαιμόκοψη trompe l'oeil είναι εμπνευσμένο από τη συνεργασία της με τον Jean Cocteau.

Ίσως να περίμενε κανείς ότι ο Roseberry θα σηματοδοτήσει την περίσταση διπλασιάζοντας τα πρωτοποριακά, σουρεαλιστικά σχέδια που τον έχουν οδηγήσει στη φήμη. Αντίθετα, έδειξε την πιο «ορθόδοξη» συλλογή του μέχρι σήμερα.

Τα μοντέλα περπάτησαν στο catwalk φορώντας extravagant πανωφόρια και καπέλα. Τα σύνολα λες και βγήκαν από άλλο κόσμο και εποχή, με το μαύρο να κυριαρχεί στην παδαρέλα του οίκου.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Φωτογραφίες: schiaparelli.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ