Χαλκιδική: Συνεχίζεται το θρίλερ με τους δύο αγνοούμενους - έρευνες για τον εντοπισμό τους (φωτό & βίντεο)

Στην επιχείρηση συμμετέχουν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος και δύο παραπλέοντα σκάφη

Για δεύτερη μέρα το Λιμενικό Σώμα πραγματοποιεί έρευνες στο Ποσείδι Χαλκιδικής, εκεί που τρία νεαρά άτομα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά της περιοχής το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιουλίου. Πρόκειται για τρεις υπηκόους Βόρειας Μακεδονίας ηλικίας 25, 28 και 30 ετών.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό τους συμμετέχουν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, δύο παραπλέοντα σκάφη ενώ στο χώρο για να βοηθήσουν τις έρευνες βρίσκονται ιδιωτικά μέσα και εθελοντές διασώστες.

Οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τον έναν από τους τρεις αγνοούμενους λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα του Σαββάτου, τον οποίον ακολούθως μετέφεραν στο λιμάνι της Νέας Σκιώνης για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Σημειώνεται ότι οι τρεις φίλοι επισκέφτηκαν την Χαλκιδική για την διακοπές τους και το Σάββατο αποφάσισαν να κολυμπήσουν στην «αμμόγλωσα» του Ποσειδίου, ενώ ο ένας από τους νεαρούς είχε τα γενέθλια του. Όλα ξεκίνησαν όταν αψήφησαν τον δυνατό αέρα που έφτανε τα έξι μποφόρ, αλλά και τη φορτουνιασμένη θάλασσα και αποφάσισαν να βουτήξουν στο νερό, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα υπόγεια ρεύματα που «περνούσαν» από το σημείο.

Σύμφωνα όσα δήλωσε χθες στο GRTimes ο πρόεδρος του ΣΦΕΜΥΚ, Θεμελής Ιερισσιώτης στο σημείο επιχειρούν επί θαλάσσης για τον εντοπισμό των άλλων δύο νεαρών, ένα πλοίο του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής αεροπορίας και ένα ψαροκάικο.

«Ο ένας βρέθηκε άμεσα και τον περισυνέλλεξε σκάφος του Λιμενικού. Είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο οι έρευνες δεν σταματούν. Ψάχνουμε για τ’ άλλα δύο παιδιά. Ουσιαστικά κολυμπούσαν και μετά… «χάθηκαν». Στην Μύτη του Ποσείδι, επειδή τα κύματα είναι ορμητικά και τα ρεύματα στο σημείο αρκετά ισχυρά, είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε χρόνο για τον εντοπισμό τους. Ελπίζουμε να μην τους έχουν παρασύρει αρκετά μακριά» τονίζει στο GRTimes.gr ο Θεμελής Ιερισσιώτης.

Η ανακοίνωση του ΥΝΑΝΠ:

Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης και Νέων Μουδανιών, για περιστατικό τριών αγνοούμενων λουόμενων, στη θαλάσσια περιοχή “ΠΟΣΕΙΔΙ” Χαλκιδικής.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από δυο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και επτά (07) παραπλέοντα πλοία από θαλάσσης,  ενώ από αέρος επιχείρησε ένα (01) ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και εθελοντές διασώστες  Ο.Φ.Κ.Α.Θ.

Περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ν. Μουδανιών εντόπισε και περισυνέλεξε σώο, έναν 25χρονο εκ των τριών αγνοουμένων και τον μετέφερε στο αλιευτικό καταφύγιο “ΝΕΑΣ ΣΚΙΩΝΗΣ”, από όπου παρελήφθη από πλήρωμα του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ