Ρεσιτάλ ρατσισμού στο ελληνικό twitter για τα αδέλφια Αντετοκούνμπο-Παρέμβαση του ΓΓΑ

Το hashtag #not_my_national_team, ενάντια στην Εθνική ομάδα Μπάσκετ και συγκεκριμένα στα αδέλφια Αντετοκούνμπο προκάλεσε την περέμβαση του ΓΓΑ Γιώργου Μαυρωτά.

 Ρεσιτάλ ξενοφοβίας στο ελληνικό Twitter με αφορμή τη φωτογραφία των αδελφών Αντετοκούνμπο με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας Μπάσκετ ενόψει του Eurobasket 2022. Tο hashtag #not_my_national_team φιγουράρει τις τελευταίες ώρες στην κορυφή των trends του Twitter προκαλώντας αποτροπιασμό. Αφορμή στάθηκαν οι φωτογραφίες  που απεικονίζουν  τα τέσσερα αδέλφια Γιάννη, Θανάση, Κώστα και Άλεξ Αντετοκούνμπο με την φανέλα της Εθνικής ομάδας ενόψει του Eurobasket 2022.

 

 

 

«Ευλογημένος που μπορούμε να το κάνουμε αυτό παρέα», είχε γράψει πριν μερικές ημέρες ο Γιαννης Αντετοκούνμπο.

 

  

 

Η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε εθνικιστικό παραλήρημα στο Twitter, με ακροδεξιά στοιχεία να μην αναγνωρίζουν τα αδέλφια Αντετοκούνμπο ως Έλληνες αλλά ούτε και την Εθνική ομάδα Μπάσκετ, όπως αναφέρει το κατάπτυστο hashtag. Άμεση  ήταν η παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, ολυμπιονίκη και παλαίμαχου πολίστα, Γιώργου Μαυρωτά στην προσπάθεια κάποιων να αμαυρώσουν για ακόμα μία φορά τον ελληνικό αθλητισμό.

 

 

«Ο αθλητισμός είναι το ιδανικότερο όχημα ενσωμάτωσης, συμπερίληψης, ανοχής στη διαφορετικότητα και άρσης των διακρίσεων", έγραψε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ