Επτά μαγικοί δρόμοι θα σας οδηγήσουν στους αρχαιότερους αμπελώνες της Πελοποννήσου -Στην υγειά σας !

Περιπλανηθείτε στους δρόμους του κρασιού της Πελοποννήσου κι ανακαλύψτε τη μαγεία ενός ιστορικού αμπελώνα.

Μέσα από επιλεγμένες διαδρομές που διασχίζουν τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, οι δρόμοι του κρασιού της Πελοποννήσου σας φέρνουν πιο κοντά σ’ έναν από τους αρχαιότερους αμπελώνες παγκοσμίως, για να γνωρίσετε τον κόσμο του κρασιού σε 40 ονομαστά οινοποιεία.

Ανακαλύψτε οινοτουριστικούς προορισμούς, εξερευνήστε αυθεντικά ελληνικά αμπελοτόπια γεμάτα χρώματα κι αρώματα, γευθείτε εξαιρετικά κρασιά στον τόπο παραγωγής τους, δοκιμάστε γεύσεις από την ελληνική γαστρονομία και περιηγηθείτε σε παραδοσιακά χωριά και πανέμορφες τοποθεσίες με μοναδικά αξιοθέατα.

Σχεδιάστε το ταξίδι σας κι ετοιμαστείτε για συναρπαστικές εμπειρίες στους δρόμους του κρασιού της Πελοποννήσου, όπως σας προτείνει το peloponnesewineroads.com.

Δρόμοι του κρασιού Αργολίδας

Οι δρόμοι του κρασιού Αργολίδας σάς προσκαλούν να ανακαλύψετε έναν από τους πιο ιστορικούς νομούς της Πελοποννήσου. Εδώ οι ακρογιαλιές εναλλάσσονται με εύφορες πεδιάδες και αμπελοτόπια, και οι διαδρομές οδηγούν σε εξαιρετικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, παραδοσιακά χωριά και γραφικές κωμοπόλεις με όμορφα αξιοθέατα και αμέτρητες επιλογές για διαμονή και καλό φαγητό.

Οι αφορμές για οινοτουρισμό στους δρόμους του κρασιού Αργολίδας είναι πολλές και αποτελούν ιδανική ευκαιρία για εξορμήσεις και τουρισμό σε ολόκληρο τον νομό. Συνδυάστε την περιήγησή σας στους αμπελώνες της Αργολίδας με μια βόλτα στη ρομαντική πόλη του Ναυπλίου, επισκεφθείτε το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ανακαλύψτε τις μαγευτικές παραλίες που ξετυλίγονται κατά μήκος του Αργολικού κόλπου.

Προτεινόμενες διαδρομές για τους δρόμους του κρασιού της Αργολίδας.

 • Διαδρομή 1 – Μαλανδρένι, Μυκήνες, Τίρυνθα, Ναύπλιο
 • Διαδρομή 2- Άργος, Κεφαλάρι, Ελληνικό, Μύλοι, Νέα Κίος, Ναύπλιο
 • Διαδρομή 3 – Ναύπλιο, Ασίνη, Τολό, Δρέπανο, Βιβάρι, Κάντια, Ίρια
 • Διαδρομή 4 – Ναύπλιο, Λυγουριό, Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου

Δρόμοι του κρασιού Αρκαδίας

Οι δρόμοι του κρασιού Αρκαδίας σάς ταξιδεύουν στη ζώνη των οίνων ΠΟΠ Μαντινεία που βρίσκεται στην καρδιά της Πελοποννήσου. Οι επιλογές για οινοτουρισμό στην Αρκαδία είναι πολλές και εκτός από τους μαγευτικούς αμπελώνες και τα οινοποιεία, έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε βόλτες σε παραδοσιακά ορεινά χωριά, καθώς και τις τοπικές γεύσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Εδώ κυριαρχεί η άγρια ομορφιά του ορεινού τοπίου, καθώς το εύφορο μαντινειακό οροπέδιο περιβάλλεται από το επιβλητικό Μαίναλο, το Αρτεμίσιο και τον κατάφυτο Πάρνωνα, όπου μπορείτε να περιηγηθείτε στα γραφικά ορεινά χωριά και να οργανώσετε δραστηριότητες στη φύση. Και τους θερινούς μήνες, όμως, οι επισκέψεις σας στους αμπελώνες και τα οινοποιεία συνδυάζονται άψογα με θαλασσινές εξορμήσεις στα παραλιακά χωριά της Αρκαδίας, όπως το Παράλιο Άστρος.

Δείτε στον χάρτη τις προτεινόμενες διαδρομές για τους δρόμους του κρασιού της Αρκαδίας.

 • Διαδρομή 5 – Τρίπολη, Αρχαία Μαντινεία, Αρτεμίσιο
 • Διαδρομή 6 – Τρίπολη, Κάψιας, Λεβίδι, Βυτίνα, Δημητσάνα, Στεμνίτσα
 • Διαδρομή 7 – Τρίπολη, Τεγέα, Ρίζες, Δολιανά, Άστρος

Επτά μαγικοί δρόμοι θα σας οδηγήσουν στους αρχαιότερους αμπελώνες της Πελοποννήσου

 

Δρόμοι του κρασιού Αχαΐας

Οι δρόμοι του κρασιού Αχαΐας, θα σας παρασύρουν σε συναρπαστικές διαδρομές με έντονες αντιθέσεις βουνού και θάλασσας. Από τις γοητευτικότερες περιοχές της Πελοποννήσου για οινοτουρισμό, στην Αχαΐα θα συναντήσετε πανέμορφους ορεινούς αμπελώνες με τα αμπέλια πολλές φορές να βρίσκονται πλάι στα έλατα, ιστορικά χωριά, όπως τα Καλάβρυτα, εξαιρετικά αξιοθέατα και μαγευτικά τοπία.

Είτε σχεδιάζετε χειμερινές είτε θερινές οινικές εξορμήσεις, ο τουρισμός στους δρόμους του κρασιού της Αχαΐας είναι σκέτη απόλαυση. Χαλαρώστε δίπλα στο κύμα στα παράλια της Αιγιαλείας, εξερευνήστε φαράγγια που κόβουν την ανάσα – το δρομολόγιο του οδοντωτού σιδηρόδρομου περνάει μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού, ανακαλύψτε σπήλαια και επισκεφθείτε αρχαιολογικούς θησαυρούς και σημαντικές μονές της περιοχής. Κι όταν έρθει η στιγμή για ξεκούραση, οι επιλογές για φαγητό και διαμονή είναι πολλές.

Προτεινόμενες διαδρομές για τους δρόμους του κρασιού της Αχαΐας.

 • Διαδρομή 8 – Πάτρα, Παραλία Πατρών, Βραχναίικα, Νεοχώρι, Σανταμέρι
 • Διαδρομή 9 – Πάτρα, Δεμένικα, Οβριά, Κυδωνιές Βασιλικού Φαρρών
 • Διαδρομή 10 – Αίγιο, Λόγγος (ή Λαμπίρι), Καμάρες, Σαλμενίκο
 • Διαδρομή 11 – Αίγιο, Άγιος Κωνσταντίνος, Μερτίδι, Λάκκα, Γρηγόρι, Βερίνο, Μυρόβρυση, Σελιανίτικα
 • Διαδρομή 12 – Αίγιο, Χατζής, Δάφνες, Παρασκευή
 • Διαδρομή 13 – Αίγιο, Φονισκαριά, Μελίσσια, Μονή Ταξιαρχών
 • Διαδρομή 14 – Αίγιο, Δερβένι, Μαμουσιά, Δουμενά
 • Διαδρομή 15 – Πούντα, Άνω Διακοπτό, Μέγα Σπήλαιο, Κάτω Ζαχλωρού, Καλάβρυτα, Άνω και Κάτω Λουσοί (ή Σουδενά), Σπήλαιο Λιμνών (Καστριά), Κλειτορία
 • Διαδρομή 16 – Ακράτα, Βαλιμή, Λίμνη Τσιβλού, Περιστέρα, Ζαρούχλα

  Δρόμοι του κρασιού Ηλείας

  Οι δρόμοι του κρασιού Ηλείας, με αμπελοκαλλιέργειες που εκτείνονται σε ολόκληρη την περιοχή, επιφυλάσσουν στους λάτρεις του οινοτουρισμού ανεπανάληπτες εμπειρίες. Περνώντας μέσα από ορεινά χωριά και παραλιακές διαδρομές θα συναντήσετε οινοποιεία, ιστορικά αλλά και νεότερα, και θα έχετε την ευκαιρία να χαρείτε το ιδιαίτερα πλούσιο φυσικό περιβάλλον, να απολαύσετε τις υπέροχες τοπικές γεύσεις και τα φημισμένα αξιοθέατα.

  Χρυσές αμμουδιές με καταγάλανα νερά από την Κυλλήνη έως τη Ζαχάρω, προστατευόμενοι υδροβιότοποι και δάση με σπάνια χλωρίδα και πανίδα, μοναδικοί αρχαιολογικοί χώροι με αυτόν της Αρχαίας Ολυμπίας να κλέβει την παράσταση υπόσχονται συναρπαστικές αποδράσεις στους δρόμους του κρασιού της Ηλείας.

  Προτεινόμενες διαδρομές για τους δρόμους του κρασιού της Ηλείας.

 • Διαδρομή 17 – Λεχαινά, Μυρσίνη, Κυλλήνη, Κάστρο Κυλλήνης, Λουτρά Κυλλήνης, Αρκούδι, Βαρθολομιό, Γαστούνη
 • Διαδρομή 18 – Παλαιοχώρι, Σαβάλια, Αμπελόκαμπος, Αμαλιάδα, Χαβάρι, Αρχαία Ήλιδα, Φράγμα και Τεχνητή Λίμνη Πηνειού, Κεραμιδιά
 • Διαδρομή 19 – Πύργος, Σκαφιδιά, Κορακοχώρι, Κατάκολο
 • Διαδρομή 20 – Αρχαία Ολυμπία, Φράγμα Αλφειού (Φλώκας), Βαρβάσαινα, Λατζόι, Φολόη, Λάμπεια (Δίβρη)
 • Διαδρομή 21 – Κρέσταινα, Καλλιθέα, Ανδρίτσαινα, Φιγαλεία, Θολό, Ζαχάρω, Καϊάφας
 •  

   

  Δρόμοι του κρασιού Κορινθίας

  Περνώντας μέσα από τους αμπελώνες της αμπελουργικής ζώνης Νεμέας, οι δρόμοι του κρασιού Κορινθίας αποτελούν εξαιρετική ευκαιρία για ένα ταξίδι στον κόσμο του κρασιού, για να γνωρίσετε πεδινά και ορεινά αμπελοτόπια και να απολαύσετε τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της Κορινθίας.

  Οι επιλογές για οινοτουρισμό στους δρόμους του κρασιού της Κορινθίας είναι ατελείωτες. Συνδυάστε την περιήγησή σας στα οινοποιεία με μια βόλτα στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας που περιβάλλεται από αμπελώνες. Θα λατρέψετε τα γραφικά χωριά, ενώ μοναδικές φυσικές ομορφιές της περιοχής, όπως η λίμνη Στυμφαλία, η κοιλάδα του Φενεού και η περιοχή του Ασωπού ποταμού, θα σας δώσουν την ευκαιρία να έρθετε κοντά στη φύση. Οι τοπικές νοστιμιές που θα δοκιμάσετε και η δυνατότητα άνετης διαμονής αποτελούν ακόμη ένα πλεονέκτημα για μια εξόρμηση οινοτουρισμού στους δρόμους του κρασιού της Κορινθίας.

  Προτεινόμενες διαδρομές για τους δρόμους του κρασιού Κορινθίας.

 • Διαδρομή 22 – Νεμέα, Ασπρόκαμπος, Κεφαλάρι, Λίμνη Στυμφαλίας
 • Διαδρομή 23 – Νεμέα, Αηδόνια, Ζήρεια (όρος Κυλλήνη)
 • Διαδρομή 24 – Αρχαία Κόρινθος, Αρχαίες Κλεωνές, Αρχαία Νεμέα, Νεμέα
 • Διαδρομή 25 – Νεμέα, Κούτσι, Στιμάγκα, Βραχάτι
 •  

   

  Δρόμοι του κρασιού Λακωνίας

  Αφήστε τους δρόμους του κρασιού Λακωνίας να σας οδηγήσουν στη χερσόνησο της Επιδαύρου Λιμηράς, τη γοητευτική Μονεμβασιά, όπου βρίσκεται η βασική αμπελουργική περιοχή της Λακωνίας, καθώς και στους αμπελώνες και τα οινοποιεία της Σπάρτης και του Ευρώτα, για να μυηθείτε στην αυθεντική οινική παράδοση του τόπου.

  Ο ήπιος καιρός θα κάνει τις περιπλανήσεις σας στους δόμους κρασιού της Λακωνίας απολαυστικές, χειμώνα καλοκαίρι. Μια βόλτα στις καστροπολιτείες της Μονεμβασιάς και του Μυστρά θα σας ταξιδέψει σε άλλες εποχές, ενώ το παραλιακό Γύθειο είναι ιδανικό για περατζάδα, φαγητό και ξεκούραση δίπλα στο κύμα. Αν σας αρέσουν οι εξερευνήσεις, ακολουθήστε τις διαδρομές για τα ορεινά χωριά του Ταϋγέτου, τη Μάνη που θα σας συναρπάσει με τους πύργους της, το Οίτυλο και τα μοναδικά σπήλαια του Διρού.

  Προτεινόμενες διαδρομές για οινοτουρισμό στους δρόμους του κρασιού Λακωνίας.

 • Διαδρομή 26 – Μυστράς, Σπάρτη, Ξηροκάμπι, Γύθειο
 • Διαδρομή 27 – Βλαχιώτης, Γύθειο, Αρεόπολη, Σπήλαια Διρού
 • Διαδρομή 28 – Μονεμβασιά, Βελιές, Δαιμονιά (Πυλά Ασωπού), Βιγκλάφια και Πούντα (δυνατότητα μετάβασης στην Ελαφόνησο), Νεάπολη (δυνατότητα μετάβασης στα Κύθηρα), Σπήλαιο Καστανιάς
 • Διαδρομή 29 – Μονεμβασιά, Άγιος Ιωάννης, Γέρακας, Ρειχέα, Μεταμόρφωση
 • Δρόμοι του κρασιού Μεσσηνίας

  Οι δρόμοι του κρασιού Μεσσηνίας, εκτείνονται στην αμπελουργική περιοχή της Τριφυλίας, και μαζί με τις περιοχές Πυλίας, Νέστορος και Μεσσήνης, που είναι επίσης κατάφυτες με αμπελώνες, γίνονται η βάση σας για τουρισμό σε ολόκληρη τη Μεσσηνία.

  Τα καλοκαίρια, οι δρόμοι του κρασιού Μεσσηνίας προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες για οινοτουρισμό, χωρίς όμως να αποκλείονται οι εξορμήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τις ξεναγήσεις στους αμπελώνες και τα κελάρια των οινοποιείων ακολουθούν βουτιές στις μαγευτικές αμμουδιές που εκτείνονται στα δυτικά παράλια της Μεσσηνίας, καλό φαγητό δίπλα στο κύμα αλλά και στα χωριά της ενδοχώρας, εξερευνήσεις στη φύση και βόλτες σε ενετικά κάστρα και βυζαντινές καστροπολιτείες.

  Προτεινόμενες διαδρομές για τους δρόμους του κρασιού Μεσσηνίας.

 • Διαδρομή 30 – Κυπαρισσία, Ράχες
 • Διαδρομή 31 – Φιλιατρά, Χριστιανούπολη
 • Διαδρομή 32 – Φιλιατρά, Μαραθόπολη, Γαργαλιάνοι, Πύργος Τριφυλίας, Ρωμανός, Γιάλοβα, Πύλος, Μεθώνη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ