«Πνίγομαι μανούλα, βοήθεια», έλεγε η Χριστίνα μου -Η ηθοποιός Λίλιαν Αρχοντή καταγγέλλει ότι η ίδια και η κόρη της έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας

«Δεν μας επέτρεψαν να πάμε στο νοσοκομείο»

Θύματα αστυνομικής βίας καταγγέλουν ότι έπεσαν  η ηθοποιός Λίλιαν Αρχοντή και η κόρη της Χριστίνα Ιουστίνα . Η γνωστή ηθοποιός, που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε από τον ρόλο της Φιόνας στο «Κωνσταντίνου και Ελένης» σε συνέντευξή της περιέγραψε όσα πέρασε η ίδια και η κόρη της στα χέρια αστυνομικών σε πλατεία κοντά στον Κολωνό, την Κυριακή 31 Ιουλίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν κλήθηκε η αστυνομία, μετά από ένα λεκτικό επεισόδιο που είχε η Λίλιαν Αρχοντή με δύο άλλες γυναίκες.Οι αστυνομικοί φτάνοντας στο σημείο ζήτησαν με επιτακτικό και άγριο τρόπο από την ηθοποιό να δώσει τα στοιχεία της. Κατόπιν ζήτησαν και τα στοιχεία της κόρης της. Ξαφνικά την άρπαξαν από το χέρι και με μια κίνηση τη έριξαν μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο με το νεαρό κορίτσι να έχει τρομοκρατηθεί και να φωνάζει βοήθεια. Στο τέλος τις συνέλαβαν για απείθεια και βία. Δεν τους επέτρεψαν να πάνε στο νοσοκομείο ενώ τους ζήτησαν να ξεχάσουν και το περιστατικό.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της ηθοποιού:«. Η Χριστίνα μού φαινόταν πολύ φοβισμένη, είχε γουρλώσει τα μάτια της και, πάνω που πήγε να του πει το όνομά της, την αρπάζει από το χέρι και με μια κίνηση τη ρίχνει μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο. Εγώ φώναζα “το παιδί μου, αφήστε το παιδί μου, βοήθεια”. Εκείνος όμως την πατούσε στην πλάτη με το πόδι. “Πνίγομαι μανούλα, βοήθεια”, έλεγε η Χριστίνα μου.

Οπως αναφέρει η κ.Αρχοντή «την ώρα που φώναζα “αφήστε το παιδί μου”, με πιάνει ο άλλος αστυνομικός και με ρίχνει κάτω. Μας λένε τότε ότι μας συλλαμβάνουν για απείθεια και βία. Μάλιστα, ο πρώτος αστυνομικός, ο πιο νταής, τράβηξε επίτηδες από το στήθος την κόρη μου για να την πονέσει μέχρι να τη βάλει στο περιπολικό. Και όταν του είπε το παιδί ότι μπορούσε να μπει και μόνη της, της έδωσε χαστούκι μπροστά μου.

Στο τμήμα ήταν όλα μέλι γάλα, μας φέρθηκαν πολύ καλά. Βέβαια δεν μας επέτρεψαν να πάμε στο νοσοκομείο, καθώς θα περνούσαμε αυτόφωρο, αλλά ήταν ευγενικοί απέναντί μας.  Μόλις εξέφρασα την οργή μου για το τι συνέβη, ήταν συγκαταβατικοί. “Εντάξει, ξεχάστε το περιστατικό, μη μπλέξεις τώρα τα κανάλια, όλα θα πάνε καλά”, μου έλεγαν.Την επόμενη μέρα, επειδή μου έμεινε ένα έντονο μούδιασμα στο χέρι, πήγα στον Ευαγγελισμό. Το ΣΕΗ μού βρήκε δικηγόρο. Οι συνάδελφοι είναι μαζί μας. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ