Πωλείται το Jonikal – η θαλαμηγός της ευτυχίας για την πριγκίπισσα Νταιάνα και τον έρωτα της με τον Ντόντι αλ Φαγέντ (φωτό & βίντεο)

«Το πλοίο της αγάπης» σε νέες περιπέτειες 
 

 

Ήταν ένας έρωτας που συζητήθηκε πολύ, ένα σκάνδαλο που συντάραξε τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και τον κόσμο ολόκληρο. Η πριγκίπισσα Νταιάνα ήταν ερωτευμένη με τον Ντόντι αλ Φαγέντ, τον γιο του Αιγύπτιου δισεκατομμυριούχου, Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, πρώην ιδιοκτήτη των διάσημων Χάροντς του Λονδίνου.

Λίγο πριν οι δυο τους πεθάνουν μαζί, εγκλωβισμένοι στη λιμουζίνα, που προσπαθούσε να ξεφύγει από τους παπαράτσι στο Παρίσι τα ξημερώματα στις 31 Αυγούστου του 1997, είχαν απολαύσει μια κρουαζιέρα στη Μεσόγειο με το σκάφος Jonikal. Σήμερα, 25 ολόκληρα χρόνια μετά, η θαλαμηγός της ευτυχίας, που στη συνέχεια ονομάστηκε Sokar και εσχάτως Bash, αξίας 12 εκατ. στερλινών βγαίνει στο σφυρί.

Το σκάφος, μήκους 64 μέτρων, σύμφωνα με τη Mirror, αγοράστηκε από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ και κατέληξε στα χέρια του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Χασίμ Χαϊντάρ, ο οποίος ένα χρόνο μετά την αγορά του το έβγαλε προς πώληση.

Ο μεσίτης του πλοίου, Τζον Γουντ της Seawood Yachts, εξήγησε ότι «οι ιδιοκτήτες έχουν πολλούς λόγους να θέλουν να το αλλάξουν, και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι θέλουν κάτι ακόμα μεγαλύτερο». Το γιότ πωλήθηκε την τελευταία φορά για 10.000.000 δολάρια.

Για την ιστορία η θαλαμηγός σχεδιάστηκε από τον ναυπηγό αρχιτέκτονα Βινσένζο Ρουγκιέρο (Vincenzo Ruggiero) τη δεκαετία του 1980 και διαθέτει, μεταξύ άλλων, εννέα καμπίνες, τζακούζι, τραπεζαρία, γραφείο, σαλόνι, μπαρ, με το ξύλο να είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της εσωτερικής του διακόσμησης.

 

Η Νταιάνα και ο Ντόντι είχαν κάνει τρεις κρουαζιέρες με τη θαλαμηγό, μια γύρω από τη Σαρδηνία, μια στην Ελλάδα και μια στη νότια Γαλλία, πριν αναχωρήσουν για το τελευταίο τους ταξίδι στη γαλλική πρωτεύουσα το καλοκαίρι του 1997.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ