Ευφάνταστος Ιταλός πουλάει αέρα, όχι κοπανιστό, αλλά της θάλασσας σε βαζάκια - δουλειές με φούντες

Τρεις «τύποι» αέρα για λίγα μόνο ευρώ, ξετρελαίνουν τους τουρίστες 

 

Τις περισσότερες φορές δεν θέλει κόπο, απλά ευφάνταστο τρόπο. Ένας Ιταλός φοιτητής πανεπιστημίου δημιούργησε ένα μικρό, φθηνό και πρωτότυπο σουβενίρ. Αυτό δεν είναι άλλο από αέρα της θάλασσας σε βαζάκια! 

«Η ιδέα», λέει ο δημιουργός του, Antonio D’Elia, «προήλθε από μια αμερικανική επιχείρηση που πριν από μερικά χρόνια πακετάριζε τον αέρα των μεγάλων αμερικανικών πόλεων σε μεταλλικά κουτιά». «Στην πραγματικότητα βάζουν αέρα μέσα τους, περιγράφοντας την προέλευσή του. Ομοίως, επανερμήνευσα την ιδέα σε μια προφανώς ειρωνική, αναμνηστική και εδαφική εκδοχή. Ήθελα να φτιάξω ένα μικρό αναμνηστικό που θα ήταν διαφορετικό από τα συνηθισμένα και θα έφερνε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας» εξήγησε ο Ιταλός φοιτητής, σύμφωνα με την dayitalianews

Ένα κόλπο που είχε ήδη σημειώσει επιτυχία στο Σπακανάπολι, εν μέσω περιέργειας, χλευασμού και διχασμένων απόψεων για την πραγματικότητα, με τον αέρα της Νάπολης σε μπουκάλι. Αυτή τη φορά, ωστόσο, το θέμα εμπλουτίζεται με περαιτέρω ιδιαιτερότητες. Για την ακρίβεια, υπάρχουν τρεις τύποι αέρα που πωλούνται για λίγα ευρώ.

Αυτοί οι τύποι αέρα αντιστοιχούν σε συμβολικές τοποθεσίες της ακτογραμμής του Porto Cesareo (Le): Ο πρώτος τύπος αέρα είναι ο «nanzi la turre», δηλαδή μπροστά από τον πύργο, το γραφικό σημείο του πύργου του San Tommaso στο Torre Lapillo, ο δεύτερος τύπος ονομάζεται «la sapunara» από το όνομα του ιστορικού κολπίσκου του Torre Lapillo και ο τρίτος τύπο αέρα λέγεται «ientu ti tramuntana», δηλαδή ο άνεμος «tramontana», σαν αυτό που κάνει το Ιόνιο κρυστάλλινο.

Τα βάζα γεμάτα φαντασία και κέφι πωλούνται σε ορισμένα μπαρ του παραθαλάσσιου θέρετρου για λίγα ευρώ. Οι τουρίστες τα αγοράζουν με ευκολία, λαμβάνοντας υπόψη τη μέτρια τιμή, αντί για μία καρτ ποστάλ.
Όσον αφορά το μέγα ερώτημα, του το βρίσκεται στην πραγματικότητα μέσα σε αυτά, ο Antonio, ο δημιουργός, ξεσπά σε γέλια και απαντά: «Κάθε βάζο, αφού συσκευαστεί, λαμβάνει το δικό του ειδικό άρωμα, μια μέθοδος που παραμένει άκρως απόρρητη όπως οι μεγάλες εταιρείες».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ