Ειρήνη Παππά για Μάρλον Μπράντο – «Ήταν το μεγάλο πάθος της ζωής μου» - Το μυστικό τους ειδύλλιο 

Μια ερωτική ιστορία από τη δεκαετία του ‘50

«Πρέπει να έχει κανείς έναν έρωτα, έναν μεγάλο έρωτα, για να του εξασφαλίζει άλλοθι στις αδικαιολόγητες απελπισίες που κυριεύουν όλους μας», έχει γράψει ο Γάλλος συγγραφέας, Αλμπέρ Καμύ. Ένας τέτοιος έρωτας για την Ειρήνη Παππά ήταν ο Μάρλον Μπράντο. Η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός αισθάνθηκε ελεύθερη να μιλήσει για τη σχέση τους μετά το θάνατο του θρύλου του αμερικανικού κινηματογράφου. 

Στα 77 χρόνια της, τότε, η σταρ που δεν διατυμπάνιζε ποτέ την ιδιωτική ζωή της, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Corriere Della Sera», δήλωσε: «Δεν θέλαμε να μοιραστούμε με κανέναν αυτή την αγάπη, δεν ήταν μυστικό αλλά μια προσωπική ιστορία». «Δεν αγάπησα κανέναν άντρα όπως τον Μάρλον. Ήταν το μεγάλο πάθος της ζωής μου, ο άντρας για τον οποίο νοιάστηκα περισσότερο από οποιονδήποτε», είχε πει τότε χαρακτηριστικά. 

Η θρυλική ηθοποιός, που έφυγε από τη ζωή στα 96 χρόνια της, είχε προσθέσει τότε: «Αγαπούσα τον Μάρλον Μπράντο. Πραγματικά νοιαζόμουν για εκείνον. Ήταν μια ιστορία αγάπης. Ας την πούμε μακροχρόνια σχέση. Ίσως κάνω λάθος που μιλάω γι’ αυτό, τώρα που εκείνος δεν βρίσκεται πια εδώ για να αντιδράσει, αλλά το εμπιστεύομαι ακριβώς γιατί, από σήμερα, ανήκει σε όλο τον κόσμο».

Γνωρίστηκαν στη Ρώμη το 1954, όταν εκείνος ήταν 30 ετών κι εκείνη 24. Όπως θυμόταν η Παππά το 2004: «Δεν αγάπησα κανέναν άντρα όπως τον Μάρλον. Ήταν το μεγάλο πάθος της ζωής μου, ο άντρας για τον οποίο νοιάστηκα περισσότερο από οποιονδήποτε και εκείνος που εκτιμούσα περισσότερο, δύο πράγματα που δύσκολα συνυπάρχουν».

Η τελευταία τους συνάντηση ήταν το 1999, όταν ο Μπράντο επισκέφτηκε την Ελλάδα μετά τη συμμετοχή του στην ταινία «Free Money». Μιλώντας για εκείνη την εμπειρία, η Παππά πρόσθεσε: «Ήταν ακόμα μεγαλειώδης, χάρη στο πνεύμα του».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ