Max Mara - ανταπόκριση από Μιλάνο: Η αριστοκρατική εκδοχή της θηλυκότητας - Τα πιο «φορέσιμα» ρούχα του ιταλικού design (φωτό & βίντεο)

«Το στυλ Riviera ξεκίνησε στις ηλιόλουστες παραλίες της δεκαετίας του 1920»

Η Max Mara παρουσίασε την κολεξιόν της Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 στην εδβδομάδα μόδας του Μιλάνου και τα όσα είδαμε ήταν η επιτομή του ιταλικού design. 

Αν υπάρχει άλλωστε ένας οίκος μόδας, τα ρούχα του οποίου μπορούν να φορεθούν απ' όλες τις γυναίκες τότε σίγουρα είναι αυτός.  Οι δημιουργίες του διάσημου brand - μίνιμαλ και ταυτόχρονα μοντέρνες - δεν είναι μόνο για την πασαρέλα και το κόκκινο χαλί, αλλά για ξεχωριστές καθημερινές εμφανίσεις: στη δουλειά, την βόλτα, την διασκέδαση.

«Το στυλ Riviera ξεκίνησε στις ηλιόλουστες παραλίες της δεκαετίας του 1920. Οι διαχρονικές μούσες και τα icons όπως η Renée Perle και η Eileen Gray προκαλούν το πνεύμα του, ενσαρκώνοντας τη μόδα και την αρχιτεκτονική εκείνης της δεκαετίας. Η συλλογή Max Mara Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 είναι εμπνευσμένη από αυτά τα αρχέτυπα» διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η συλλογή ήταν η αριστοκρατική εκδοχή της θηλυκότητας. Ο σχεδιαστής Ian Griffiths θα πει λίγες ώρες πριν την παρουσίαση της κολεξιόν στο Palazzo Mezzanotte : «Ήθελα να κοιτάξω πίσω στην ιστορία σε μια στιγμή όπου θα μπορούσα να συνδυάσω αυτές τις δύο έννοιες της θηλυκότητας και του νεωτερισμού».

Ο ίδιος, σύμφωνα με το harpersbazaar.com.au, γοητεύτηκε από τις γυναίκες εκείνης της εποχής, πολλές από τις οποίες δεν έχουν συμπεριληφθεί στα βιβλία της ιστορίας, καθώς συχνά τις επισκίαζαν οι διάσημοι σύζυγοι ή ερωμένοι τους.

 «Όλοι επικεντρώνονται στον F. Scott Fitzgerald και τον Pablo Picasso, αλλά η Zelda Fitzgerald και η Dora Mar ήταν επίσης εκεί», λέει ο Griffiths. Όπως και η Perle (μούσα του διάσημου Γάλλου φωτογράφου Jacques Henri Lartigue). 

«Τόσο λίγα είναι γνωστά για αυτή τη γυναίκα… εκτός από το γεγονός ότι ήταν η μούσα του Lartigue» θα προσθέσει λέγοντας ακόμα ότι η ομορφιά των φωτογραφιών οφείλεται στην ομορφιά της Perle. «Είναι αυτή, με τα μαλλιά της και τα χείλη της και τα μάτια της, τα ρούχα της.  Ο τρόπος που ντυνόταν δημιούργησε μια εικόνα που ήταν μοντέρνα τότε και εξακολουθεί να είναι σύγχρονη».

Το χρώμα της άμμου και το μαύρο κυριάρχησαν στο catwalk με τα μοντέλα της Max Mara να φορούν από μάξι φούστες, μέχρι κομψές καμπαρντίνες, ψηλόμεσες παντελόνες και πλεκτά κορμάκια.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

*Φωτογραφίες: gr.maxmara.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ