Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Αφιερωμένη στον επαναπροσδιορισμό του – «Χρειαζόμαστε νέες ιδέες για να μεταμορφώσουμε τον κλάδο μας»

«Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η κατάκτηση της βιωσιμότητας είναι μονόδρομος»

 

Τα ταξίδια το 2022 ανέκαμψαν μετά από δύο χρόνια πανδημίας, ωστόσο ο επαναπροσδιορισμός του τουρισμού («Rethinking Tourism») κρίνεται απαραίτητος για όλους, με σκοπό τις καλύτερες υπηρεσίες και τα μεγαλύτερα κέρδη. Σε μήνυμα που στέλνει o γενικός γραμματέας του World Tourism Organization (UNWTO), Zurab Pololikashvili, τονίζει τα εξής:

«Καθώς ο κόσμος ανοίγει ξανά, πρέπει να μάθουμε από την πανδημία και τη σχετική παύση στα διεθνή ταξίδια. Εκθέτοντας τις αδυναμίες, η κρίση μάς έδειξε πού μπορούμε να οικοδομήσουμε περισσότερη ανθεκτικότητα. Και αποκαλύπτοντας τις ανισότητες, μας έδειξε επίσης πού μπορούμε να αποδώσουμε περισσότερη δικαιοσύνη». Αναφερόμενος μάλιστα στους στόχους της επόμενης ημέρας του τουρισμού, ο Pololikashvili σημειώνει ότι η Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, μαζί με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, παραμένει ο τελικός στόχος. «Αυτό θα απαιτήσει αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών μοντέλων έτσι ώστε να βάζουν τους ανθρώπους πρώτα. Ο τουρισμός λειτούργησε πάντα για τους νέους, για τις γυναίκες και για τις κοινότητες. Αλλά τώρα πρέπει πραγματικά να συνεργαστεί και με αυτούς. Χρειαζόμαστε νέες φωνές καθώς και νέες ιδέες εάν θέλουμε να μεταμορφώσουμε τον κλάδο μας και να οικοδομήσουμε έναν καλύτερο τουρισμό για όλους», επισημαίνει ο ίδιος.

«Με την υποχώρηση της υγειονομικής κρίσης, η παγκόσμια κοινωνία και ο κόσμος του τουρισμού επανέρχονται σταθερά στην κανονικότητα, έχοντας διδαχθεί πολλά για τον τρόπο αντιμετώπισης των κρίσεων μέσα από δράσεις αλληλεγγύης με στόχο την κοινωνική συνοχή», τονίζει από την πλευρά του με αφορμή τη σημερινή μέρα ο Ανδρέας Ν. Φιορεντίνος, Τομεάρχης Τουρισμού ΝΔ. «Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στο πλαίσιο του μηνύματος Rethinking Tourism που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, όλοι οι εταίροι του Ελληνικού Τουρισμού, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η κατάκτηση της βιωσιμότητας είναι μονόδρομος. Έχουμε χρέος να αξιολογήσουμε τον τρόπο που κάνουμε τουρισμό και να συντομεύσουμε την απόσταση που απομένει προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης», συμπληρώνει ο ίδιος.

«Η Κυβέρνηση της Ν.Δ μας στηρίζει και θέτει στη διάθεσή μας τα κατάλληλα εργαλεία για να επιτύχουμε τους στόχους μας και να αναβαθμίσουμε την εθνική τουριστική προσφορά. Απαραίτητη προϋπόθεση το κοινό όραμα, η συναίνεση, οι συνέργειες και ο σεβασμός στον τόπο μας και τους συνανθρώπους μας», καταλήγει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ