Shakira: Eίναι αντιμέτωπη με οκτώ χρόνια φυλάκισης - Θα δικαστεί για φοροδιαφυγή

Ισπανικό δικαστήριο διέταξε να δικαστεί η Κολομβιανή σούπερ σταρ της μουσικής...

Η Shakira θα δικαστεί για την υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους 13,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Την Τρίτη, οι ισπανικές αρχές άνοιξαν το δρόμο στους εισαγγελείς για να ασκήσουν περαιτέρω νομικές ενέργειες εναντίον της τραγουδίστριας, ανέφερε το Associated Press.

Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει ακόμη οριστεί, σύμφωνα με το πρακτορείο, αλλά η σταρ αντιμετωπίζει πιθανή ποινή κάθειρξης οκτώ ετών συν ένα μεγάλο πρόστιμο, αν κριθεί ένοχη για τη μη καταβολή φόρων από το 2012 έως το 2014.

Η προσφάτως χωρισμένη Κολομβιανή καλλιτέχνις, τ​​​ον Ιούλιο, απέρριψε μια προσφορά διακανονισμού στην υπόθεση, σύμφωνα με το Reuters, η οποία θα διευθετούσε την υπόθεση εξωδικαστικά, αναφέρει το People.

Η Σακίρα αρνήθηκε οποιαδήποτε παράβαση και η εταιρεία δημοσίων σχέσεών της υποστηρίζει ότι έχει πληρώσει όσα χρωστούσε συν 3 εκατομμύρια δολάρια σε τόκους, σύμφωνα με το AP.

Η υπόθεση εξαρτάται από το πού ζούσε η Shakira κατά τη διάρκεια της διετούς περιόδου.

Η ερμηνεύτρια ισχυρίζεται ότι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της στην κύρια κατοικία της, τις Μπαχάμες, ενώ οι εισαγγελείς θα επιδιώξουν να αποδείξουν ότι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου στην Ισπανία.

Σε έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή τόσο της El Periodico όσο και της El Pais, η υπεράσπιση της τραγουδίστριας υποστήριξε ότι είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της στο εξωτερικό και ότι δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια να αποκρύψει σκόπιμα το εισόδημά της, αναφέροντας τις όποιες παρεξηγήσεις ως "διαφορά κριτηρίων"

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ