Χαμόγελο του Παιδιού: Έκλεψαν δύο γαϊδουράκια από το αγρόκτημα του Οργανισμού στην Κέρκυρα (φωτό)

Τα ζώα ευτυχώς βρέθηκαν ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται «στόχος»

Δύο από τα τέσσερα γαϊδουράκια που ζουν στο αγρόκτημά του Χαμόγελου του Παιδιού στην Κέρκυρα εκλάπησαν, σύμφωνα και με σχετική καταγγελία του Οργανισμού.

Τα ζώα ευτυχώς βρέθηκαν τελικά σήμερα το πρωί από την αστυνομία σε παρακείμενο οικόπεδο, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που «τα αγαπημένα ζωάκια των παιδιών γίνονται στόχος επιτήδειων».

Το Χαμόγελο του Παιδιού ανέφερε στην σχετική ανακοίνωση ότι:

«Το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου 2022, οι άνθρωποι του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με μεγάλη τους λύπη, διαπίστωσαν ότι εκλάπησαν τα δύο από τα τέσσερα συνολικά γαϊδουράκια που έχουν γίνει οι καλύτεροι σύντροφοι ζωής των παιδιών που μεγαλώνουν στο νησί της Κέρκυρας, χαρίζοντάς τους καθημερινά στιγμές χαράς, δράσης αλλά και γαλήνης.

Είναι η δεύτερη φορά, τα τελευταία δύο χρόνια, που τα αγαπημένα ζωάκια των παιδιών γίνονται στόχος επιτήδειων, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν και να σεβαστούν την ήρεμη συνύπαρξη των παιδιών με τα ζώα, τα οποία αποτελούν βάλσαμο για την ψυχούλα τους. Ο Μάρκος και η Γωγώ, ονόματα που τα ίδια τα παιδιά χάρισαν στα δύο γαϊδουράκια, δημιουργούν ένα μεγάλο κενό  στις καρδιές των παιδιών και τους θα τους λείψουν πολύ.

Μπορεί να μην υπάρχει, ακόμα, μηχανισμός Amber και Missing Alert για την εξαφάνιση και αρπαγή των ζώων, υπάρχει, όμως, ο κόσμος που, εδώ και 27 χρόνια, ενδιαφέρεται και στηρίζει τα παιδιά, προστατεύοντας ό,τι πιο πολύτιμο: το Χαμόγελό τους.

Η ζωοκλοπή είναι αδίκημα, και Οργανισμός θα προβεί σε κάθε δυνατή κινητοποίηση για να επιστρέψουν και πάλι τα δύο αγαπημένα γαϊδουράκια στην αγκαλιά των παιδιών».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ