Οι ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι, που μας… «τρώνε» χρήματα - Ποιες καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα;

Αυτές είναι οι πιο σπάταλες συσκευές στο σπίτι μας

Με το ρεύμα να κοστίζει μια μικρή περιουσία αλλά και την ανάγκη μας να ενσωματώσουμε το οικολογικό πνεύμα στην καθημερινότητά μας, είναι καλό να γνωρίζουμε ποιες είναι οι πιο σπάταλες συσκευές στο σπίτι μας, ώστε να ελέγχουμε περισσότερο την ποσότητα της ενεργειακής τους κατανάλωσης!

Πιστολάκι

Μπορεί να μην είναι μια από τις συσκευές που χρησιμοποιείτε κατά κόρον στο σπίτι, ισχύει όμως το ότι αποτελεί ένα αντικείμενο που καταναλώνει πολύ ρεύμα για όσο λειτουργεί. Μια καλή εναλλακτική προσέγγιση, είναι να αντικαταστήσετε παλιά σεσουάρ με καινούργια, που έχουν καλύτερη ενεργειακή κλάση.

Συσκευές σε αναμονή

Η τηλεόραση μένει σε αναμονή σχεδόν τη μισή μέρα σωστά; Γνωρίζατε πως καταναλώνει ενέργεια όσο «σας περιμένει»; Όπως και οι υπολογιστές σας ή τα κινητά σας που φορτίζουν για ώρα. Κλείστε τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε βγάζοντας τες από την πρίζα.

Ψυγείο

Πρόκειται για μια συσκευή που λειτουργεί όλο το 24ωρο, οπότε και η ποιότητα της κατανάλωσης ενέργειας παίζει καίριο ρόλο. Είναι προτιμότερο λοιπόν να επενδύσετε στην αγορά ενός νέου ψυγείου που είναι ενεργειακής κλάσης Α, παρά να παραμείνετε στη χρήση του παλιού σας ψυγείου. Ό,τι ψυγείο και αν έχετε παρόλαυτα, δώστε βάση στο πόση ώρα κρατάτε την πόρτα του ανοιχτή όσο το χρησιμοποιείτε.

Κλιματιστικό

Το κλιματιστικό καίει πολύ ρεύμα όσο είναι ενεργό, για αυτό το λόγο είναι καλό να επιλέγουμε κλιματιστικά τύπου inverter που κάνουν σημαντική οικονομία με θερμική ενέργεια 3 φορές παραπάνω από ένα κοινό αερόθερμο. Η προτεινόμενη ρύθμιση θερμοκρασίας για οικονομία και οικολογία είναι 10 βαθμοί πάνω από την εξωτερική θερμοκρασία τον χειμώνα και 10 βαθμοί κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία το καλοκαίρι.

Αφυγραντήρας

Ένα σπίτι με πολλή υγρασία, δημιουργεί συχνά προβλήματα και φθορές σε έπιπλα και τοίχους, ακόμα και στην υγεία μας. Με τα σύγχρονα μηχανήματα αφυγραντήρων, πολλά νοικοκυριά έχουν ενσωματώσει αυτή τη λύση για να αντιμετωπίσουν την αυξημένη υγρασία στους χώρους τους. Δεν παύουν όμως να καταναλώνουν πολλή ενέργεια. Για να μειωθεί, προτείνεται η απομόνωση των δωματίων κλείνοντας τις πόρτες ή η επένδυση σε έναν καλό ψηφιακό αφυγραντήρα που έχει καλύτερη απόδοση, γράφει η Βάσω Φατούρου στο tsemperlidou.gr.

Συνοψίζουμε λοιπόν στο ότι οι ηλεκτρικές συσκευές ανώτερης ενεργειακής κλάσης περιορίζουν αισθητά την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, κάτι που επιβεβαιώνουν και πρόσφατες έρευνες, βάσει των οποίων τα νοικοκυριά που είχαν κάνει κάποιου είδους ενεργειακή αναβάθμιση, είχαν σημαντική διαφορά στα έξοδα θέρμανσής τους, τα οποία μειώθηκαν μέχρι και 65%.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ