Δημοσίευμα - «βόμβα»: Σχέδιο για προβοκάτσια της Τουρκίας στην Ελλάδα - Ο Ερντογάν στέλνει κομάντος της ΜΙΤ

Κοντά στις εκλογές του 2023, ο Τούρκος πρόεδρος θα τερματίσει τις προκλήσεις του ενάντια στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Nordic Monitor

 

Κλιμακώνει τις προκλήσεις και την απειλητική στρατηγική ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα - «βόμβα», που αναφέρει ότι ο Τούρκος πρόεδρος σχεδιάζει να αναπτύξει μια μυστική, ειδικά εκπαιδευμένη μονάδα που υπάγεται στην υπηρεσία πληροφοριών.

Η μονάδα της ΜΙΤ, είναι ένα σχετικά νέο «εργαλείο» στο οπλοστάσιο της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών και θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά για τη συγκρότηση μιας μυστικής, στρατιωτικού τύπου επιχείρησης εναντίον μιας δυτικής χώρας, αναφέρει το δημοσίευμα της Nordic Monitor. Το σχέδιο περιλαμβάνει διάφορες επιλογές, που κυμαίνονται από σαμποτάζ σε ελληνικά νησιά κοντά στην τουρκική ηπειρωτική χώρα έως ύψωση τουρκικής σημαίας σε μία ή περισσότερες ακατοίκητες νησίδες και βραχώδεις σχηματισμούς, καθώς και διεξαγωγή επιχείρησης με ψευδούς σημαίας για να δικαιολογηθεί μια τουρκική απάντηση.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να εξετάζει τις εναλλακτικές λύσεις που του υπέβαλε ο έμπιστός του, ο Χακάν Φιντάν, επικεφαλής της ΜΙΤ, και δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποια πορεία δράσης θέλει να ακολουθήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το Nordic Monitor από πηγές που γνωρίζουν το σχέδιο, θα εναπόκειται στην ειδική αυτή μονάδα που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της υπηρεσίας πληροφοριών να πραγματοποιήσει την επιχείρηση στο Αιγαίο Πέλαγος με υλικοτεχνική υποστήριξη από εναέριες και ναυτικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού.

Ο σχεδιασμός είναι άκρως εμπιστευτικός και σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται να ενεργοποιηθεί κοντά στις γενικές εκλογές του 2023 για να λειτουργήσει συσπειρωτικά για τους ψηφοφόρους του Ερντογάν και των εθνικιστών συμμάχων του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ