Ο Σπύρος Σούλης & οι συμβουλές του: Τα πρώτα 9 «λάθη» που οι διακοσμητές προσέχουν με το που μπαίνουν σε ένα σπίτι

Η λειτουργικότητα των επίπλων παίζει σπουδαίο ρόλο για έναν διακοσμητή.

Είναι και αυτή η «διαστροφή» του επαγγέλματος που δεν αφήνει του διακοσμητές να ηρεμήσουν ούτε ένα λεπτό.

Δεν υπάρχει χώρος που να μην επισκεφτούν και να μην κάνουν έστω και μια σκέψη θετική ή αρνητική ανάλογα με το τι θα παρατηρήσουν στην διακόσμηση. Εμείς σας παρουσιάζουμε 9 πράγματα που σχεδόν όλοι οι διακοσμητές παρατηρούν σ’ ένα σπίτι.

Ύπαρξη ή μη φυτών Οι σχεδιαστές λένε ότι μία νότα από φυτά σε διάφορα σημεία του σπιτιού, όπως για παράδειγμα στην είσοδο, κάνει το χώρο περισσότερο οικείο και φωτεινό. Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να δώσουν ζωή στο χώρο σας και να ανανεώσουν την καθημερινότητά σας.

Τα φυτά δίνουν ζωή στο χώρο και φτιάχνουν τη διάθεση.

Τα φυτά δίνουν ζωή στο χώρο και φτιάχνουν τη διάθεση.

Μικρά αντικείμενα Συνήθως τα μικρά πράγματα μέσα σε ένα δωμάτιο είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί ένας σχεδιαστής εσωτερικού χώρου. Έχουν μανία, με το αν τα πράγματα είναι τακτοποιημένα ενώ προτιμούν μια πιο αφαιρετική εικόνα στο χώρο. Είναι υπέρμαχοι της απλής και λιτής διακόσμησης. Απομακρύνετε τα αναμνηστικά που κοσμούν τα ράφια σας εδώ και χρόνια και το μόνο πράγμα που κάνουν είναι να πιάνουν σκόνη.

Η μίνιμαλ διακόσμηση είναι η πιο safe επιλογή.

Αριθμός μαξιλαριών στον καναπέ Αυτό που στηρίζουν είναι ότι όσο περισσότερα είναι τα μαξιλάρια του καναπέ, τόσο καλύτερα είναι. Η εικόνα μόνο 3 μαξιλαριών στον καναπέ μπορεί να τους δημιουργήσει ακόμα και «τρέλα». Ο μεγάλος αριθμός μαξιλαριών δίνει σίγουρα μία πιο άνετη αίσθηση στο χώρο και κατ’ επέκταση στον καναπέ σας.

Τα πολλά μαξιλάρια δίνουν άνεση και ζεστασιά στο καθιστικό σας.

Τα πολλά μαξιλάρια δίνουν άνεση και ζεστασιά στο καθιστικό σας.

Τακτοποίηση ραφιών Ο τρόπος με τον οποίο τακτοποιείτε τα βιβλία στα ράφια σας λέει πολλά σε έναν σχεδιαστή. Σύμφωνα λοιπόν με αυτούς, τα βιβλία που είναι κολλημένα σε στοίβες, δείχνουν ότι κανένας δε τα διαβάζει και ότι βρίσκονται στη συγκεκριμένη θέση για διακοσμητικούς λόγους. Ίσως να έχουν και δίκιο.

Η ομοιόμορφη διακόσμηση των βιβλίων είναι ξεπερασμένη τάση.

Η μυρωδιά του σπιτιού Καθοριστικό ρόλο σε ένα σπίτι παίζει η μυρωδιά που σου αφήνει καθώς μπαίνεις μέσα σε αυτό. Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο καταστροφικό από μία δυσάρεστη μυρωδιά. Έτσι, οι περισσότεροι σχεδιαστές όταν υπάρχουν διάχυτα αρωματικά κεριά στο χώρο, περισσότερο ανησυχούν ότι οι ένοικοι κάτι μπορεί να κρύβουν, παρά νιώθουν ικανοποίηση.

Οι ευχάριστες μυρωδιές προδιαθέτουν θετικά τον επισκέπτη ενός χώρου και δημιουργούν θετική εντύπωση.

Οι ευχάριστες μυρωδιές προδιαθέτουν θετικά τον επισκέπτη ενός χώρου και δημιουργούν θετική εντύπωση.

Ο εφοδιασμός του μπάνιου Το πρώτο πράγμα που προσέχουν οι περισσότεροι σχεδιαστές είναι το πόσο καθαρό είναι ένα μπάνιο και έπειτα το πως αυτό είναι εφοδιασμένο. Αυτό που πιστεύουν είναι ότι ένα σαπούνι για τα χέρια και μία πετσέτα δίνουν μόνο μια διακριτική κομψότητα στο συγκεκριμένο δωμάτιο, αλλά αποτελούν και τα πλέον απαραίτητα.

Στο μπάνιο καλό είναι να μην υπάρχουν πολλά διακοσμητικά, αλλά τα απαραίτητα!

Οι κουρτίνες αγγίζουν το πάτωμα Οι σχεδιαστές υποστηρίζουν πως αν οι κουρτίνες αγγίζουν ή όχι το πάτωμα δείχνει πολλά για το χαρακτήρα του κάθε ιδιοκτήτη. Δυστυχώς όμως η ύπαρξη κενού ανάμεσα στο πάτωμα και την κουρτίνα μπορεί να βγάλει τον σχεδιαστή εκτός εαυτού.

Οι κουρτίνες που απέχουν πολύ από το πάτωμα είναι απαγορευτικές για τους σχεδιαστές.

Οι κουρτίνες που απέχουν πολύ από το πάτωμα είναι απαγορευτικές για τους σχεδιαστές.

Ταιριαστή διακόσμηση Πριν πανικοβληθείτε για το κομμάτι της διακόσμησης, σύμφωνα με τους σχεδιαστές δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να κρίνει αν σε μία διακόσμηση είναι σωστή ή όχι. Όλα είναι θέμα γούστου του ιδιοκτήτη.

Διακοσμήστε το σπίτι σας χρησιμοποιώντας το προσωπικό σας γούστο, αναφέρει το spirossoulis

Η θέση των επίπλων Το κομμάτι του εσωτερικής διαρρύθμισης είναι και η ουσιαστική δουλειά των σχεδιαστών. Συνήθως όταν αυτοί βρίσκονται μέσα σε ένα σπίτι για πρώτη φορά, το πρώτο πράγμα που σκέφτονται, είναι το πως μπορούν να διαρρυθμίσουν τα έπιπλα κατάλληλα μέσα στο χώρο, έτσι ώστε να όχι μόνο κομψός αλλά παράλληλα και λειτουργικός.

Η λειτουργικότητα των επίπλων παίζει σπουδαίο ρόλο για έναν διακοσμητή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ