Travel Weekly: Η Νάξος πρωταγωνίστρια στην λίστα των repeaters για εναλλακτικούς ελληνικούς προορισμούς

Ακολουθούν οι Παξοί και τα Κύθηρα

Η Νάξος «πρωταγωνιστεί» στον νέο κατάλογο του βρετανικού τουρισμού Travel Weekly  με τους τρεις επικρατέστερους εναλλακτικούς ελληνικούς προορισμούς που προσφέρονται για τους επαναλαμβανόμενους τουρίστες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Νάξος και ακολουθούν οι Παξοί και τα Κύθηρα.

Τονίζεται πως η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικές επιλογές για τους επισκέπτες της δεύτερης και της τρίτης φοράς (reapeters). Οι δημοφιλείς τόποι είναι μόνο η αρχή, με τον πραγματικό θησαυρό να βρίσκεται στα δεκάδες λιγότερο δημοφιλή νησιά. Σύμφωνα με το εκτενές άρθρο, «οι επισκέπτες στη Νάξο μπορούν να απολαύσουν τη βόλτα τους στο ενετικό λιμάνι και ανάμεσα στις βουκαμβίλιες της Χώρας.

Για επιλογές εκτός πόλης, η πεζοπορία και η ποδηλασία, καθώς και το ταξίδι στην ιστορία μέσα από τους αρχαίους ναούς είναι απολαυστικές εμπειρίες. Οι πατάτες που προέρχονται από το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ναξιώτικό έδαφος κάνουν τη διαφορά»! 

Στο ίδιο πνεύμα, μία εξίσου σημαντική διάκριση απέσπασε το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων ως ένα από τους προορισμούς που ξεχωρίζουν στη γαστρονομική «σκηνή» της Ελλάδας σύμφωνα με το Βρετανικό National Geographic Traveller.

Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΟΤ Μ. Βρετανίας και της συνεργασίας με το Δήμο, το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό κατατάσσει τη Νάξο στη δεύτερη θέση της λίστας που περιλαμβάνει εννιά νησιά, αναφέροντας πως «το μεγαλύτερο και πιο πράσινο από τα νησιά των Κυκλάδων, η Νάξος, ήταν πάντα αυτάρκης όσον αφορά στην κουζίνα της.

Χάρη στο εύφορο έδαφος, το νησί φημίζεται για τους καρπούς, το ελαιόλαδο, το κρασί και το θυμαρίσιο μέλι του, ενώ παράγει επίσης μεγάλη ποικιλία από τυριά, όπως η γραβιέρα, η κοπανιστή και το αρσενικό». Η απήχηση του προορισμού σε διεθνή ΜΜΕ θα συντηρηθεί  μετά την προγραμματισμένη δημοσιογραφική αποστολή του Δήμου από την εφημερίδα The Sun  που προσεγγίζει εκατομμύρια ταξιδιώτες. 

«Η εφετινή τουριστική σεζόν επιβεβαιώνει τη δυναμική του προορισμού μας. Για την περίοδο Μάιο - Αύγουστο η αύξηση ακτοπλοϊκών αφίξεων σε σχέση με το 2019 ανήλθε σε 7,3%, ενώ το ενδιαφέρον διατηρήθηκε για όλο τον Σεπτέμβριο και μέρος του Οκτωβρίου.

Είναι ενθαρρυντική η ανταπόκριση των τουριστών από το εξωτερικό και κυρίως από Αμερική, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Σκανδιναβία, Αυστρία, Γερμανία,  και άλλες αγορές για διακοπές που διευρύνουν το μοντέλο ήλιος - θάλασσα με γαστρονομία, δραστηριότητες, αρχαία μνημεία, τοπικές παραδόσεις, γραφικά χωριά και island hopping στις πανέμορφες Μικρές Κυκλάδες», επισημαίνει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ