Γιάννης Λουκάκος: Red Velvet cake...τόσο αφράτο & με κρέμα μοναδική

Το απόλυτο Red Velvet cake από τα χεράκια του Γιάννη Λουκάκου.

ΥΛΙΚΑ

Για το τελείωμα των κέικ

red velvet κέικ

βουτυρόκρεμα

φιστίκια Aιγίνης, σπασμένα

Για το κέικ

345 γρ. αλεύρι μαλακό

6 γρ. μαγειρική σόδα

10 γρ. κακάο

2 γρ. αλάτι

115 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ

400 γρ. ζάχαρη

180 γρ. ηλιέλαιο

4 αυγά των 50 γρ.

8 γρ. βανίλια εκχύλισμα

4 γρ. λευκό ξύδι

230 γρ. ξινόγαλο

κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το τελείωμα των κέικ

Στολίζουμε τα κέικ καλύπτοντας την επιφάνειά τους, δίνοντας ύψος, με τη βουτυρόκρεμα και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης.



Για το κέικ

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το κακάο, το αλάτι και ανακατεύουμε.

Σε δύο μπολ σπάμε τα αυγά, και κρατάμε ξεχωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια.

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανά διαστήματα σβήνουμε το μίξερ και με μία μαρίζ ξύνουμε τα τοιχώματα του κάδου. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς το μείγμα. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τους κρόκους, τη βανίλια, το ξύδι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χαμηλώνουμε το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε το ξινόγαλο και μόλις ενσωματωθεί προσθέτουμε το μείγμα με τα άλευρα. Τέλος προσθέτουμε το χρώμα, τόσο όσο χρειάζεται μέχρι το μείγμα να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα.

Στον κάδο του μίξερ  χτυπάμε τα ασπράδια με σύρμα μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα σταδιακά και με απαλές κυκλικές κινήσεις στο μείγμα του κέικ με τη χρήση μίας μαρίζ. Μοιράζουμε τη ζύμη σε φόρμες για μάφινς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 20 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε τα κέικ.

Who is Who

 

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ