The Ellinikon: Λαμπερή τελετή για τα επίσημα εγκαίνια του μεγαλύτερου έργου ανάπλασης στην Ευρώπη (φωτό & βίντεο)

Η οικογένεια του Δρ. Σπύρου Ι. Λάτση και ο CEO της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, υποδέχθηκαν τον Πρωθυπουργό, εκπροσώπους της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα επίσημα εγκαίνια για την ανάπτυξη του Ελληνικού, του μεγαλύτερου έργου ανάπλασης στην Ευρώπη.

Σε μια εκδήλωση με υψηλό συμβολισμό, που διεξήχθη στο χώρο του πρώην Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η οικογένεια του Δρ. Σπύρου Ι. Λάτση και ο CEO της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, υποδέχθηκαν τον Πρωθυπουργό, εκπροσώπους της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου.

 η Μαργαρίτα Λάτση, ο CEO της Lamda Development, Oδυσσέας Αθανασίου, η Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνης Γεωργιάδης, ο Υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γιώργος Προκοπίου (πίσω σειρά από αριστερά): John και Alex Λάτσης, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Αvτώνης Σαμαράς, ο Υφ. Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τελέστηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Βούλας, Βάρης Βουλιαγμένης, Ελληνικού, π. Αντώνιο, ενώ μέσα από ένα ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού.

ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο CEO της Lamda Development, Oδυσσέας Αθανασίου

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας:  «Σήμερα, ουσιαστικά γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου και της Αττικής συνολικά, καθώς ξεκινά και τυπικά το κύριο μέρος της ανάπλασης του Ελληνικού. Μία από τις μεγαλύτερες -αν όχι η μεγαλύτερη- πολεοδομική παρέμβαση στην Ευρώπη, σίγουρα ένα έργο χωρίς προηγούμενο για την πατρίδα μας».

 O Oδυσσέας Αθανασίου, ο John Λάτσης, ο Alex Λάτσης και ο Υπ. Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Δείτε επίσης: Κυρ. Μητσοτάκης: Και στο Ελληνικό το είπαμε και το κάναμε - Τώρα στρεφόμαστε στο μέλλον (φωτό - βίντεο)

Ο Δρ. Σπύρος Ι. Λάτσης δήλωσε σχετικά με την επένδυση:  «Το έργο του Ελληνικού είναι ένα έργο που ενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, τρεις ελληνικές Κυβερνήσεις και ακόμα και τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις».

 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης, ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης C. Fernandez και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Θανάσης Τσιβίλης

ο Νέλλος Κανελλόπουλος, ο Κώστας Καίσαρης, ο Γιώργος Ντάβλας και ο Βασίλης Καίσαρης

Ο CEO της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου, στην ομιλία του, ανέφερε χαρακτηριστικά:  «Ήταν και θα είναι πολλές οι δυσκολίες σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, αλλά αυτό το έργο μας γεμίζει με πάθος γιατί πιστεύουμε ότι αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας να ακουστεί με τον προσήκοντα τρόπο σε όλο τον κόσμο.

Συνειδητοποιούμε πλήρως την ευθύνη που μας αναλογεί και δεσμευόμαστε ότι θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες για να δημιουργήσουμε την καλύτερη και ομορφότερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη. Γιατί αυτό είναι το ελληνικό! Ένα έργο όλων μας!» Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου.

Σχετικά με τη Lamda Development

Η Lamda Development, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι εταιρεία συμμετοχών και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων. Στις αναπτύξεις της Lamda Development περιλαμβάνονται τέσσερα εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (Τhe Mall Athens, Golden Hall και McArthurGlen Designer Outlet στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη), συγκροτήματα γραφείων, οικιστικά συγκροτήματα, και οι Μαρίνες σε Φλοίσβο και Ελληνικό.

τα μέλη Δ.Σ της Lamda Development, Aρης Σερμπέτης και Emmanuel Bussetil με τον Nίκο Νανόπουλο (κέντρο)

Η Lamda Development έχει αναλάβει την ολοκληρωμένη μητροπολιτική ανάπλαση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του «Ελληνικού», η οποία θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε €8 δισ. Το πλειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία κατέχει ο Όμιλος Λάτση. 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

*Φωτιγραφίες: Studio Panoulis

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ