Ο Βασίλης Παζόπουλος γράφει: Ποια κρυπτονομίσματα εκτοξεύτηκαν: Τι έγινε με Bitcoin και Ethereum

Επιτέλους λίγη δράση.

Γράφει ο Βασίλης Παζόπουλος στο euro2day.gr

Μετά από 6 εβδομάδες όπου κυριαρχούσε νωχελική διάθεση στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, τουλάχιστον όσον αφορά τη διακύμανση των τιμών τους, χθες το απόγευμα η αγορά ξέσπασε. Ξύπνησε από τον λήθαργο και άρχισε να κινείται ανοδικά.

Πρωταγωνιστής του ανοδικού ρεύματος ήταν το Ethereum. Απεγκλωβίστηκε από το στενό μπλε κανάλι που οριοθετούνταν από τα 1.260 έως 1.380 δολάρια, όπως βλέπουμε στο παρακάτω 4ωρο διάγραμμα. Το τέλος της διαδρομής ήταν κοντά στα 1.500 δολάρια, στην γκρι οριζόντια γραμμή.

Εκεί εξαντλήθηκαν τα καύσιμα, αφού όμως πρώτα είχε διανύσει μια διαδρομή της τάξης των 200 δολαρίων ή 14% πιο πάνω. Για να υπερβεί εκείνο το σημείο αντίστασης χρειαζόταν επιπλέον δυνάμεις, τις οποίες βρήκε σήμερα, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται στα 1.550 δολάρια.

Αφορμή για τη χθεσινή κίνηση ήταν οι Βρετανοί νομοθέτες, οι οποίοι ψήφισαν την αναγνώριση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ως ρυθμιζόμενα χρηματοπιστωτικά μέσα και προϊόντα. Συγκεκριμένα ψήφισαν στο σχέδιο νόμου για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, την προτεινόμενη τροποποίηση του βουλευτή και υπουργού χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και πόλεων Andrew Griffith.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Griffith, με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα ανταποκριθούν γρήγορα και με ευελιξία στις εξελίξεις. Σημαντικό μέρος των ρυθμίσεων περιλαμβάνει τα stablecoins, όπου το Ethereum κατέχει κυρίαρχο ρόλο. Το Υπουργείο Οικονομικών πριν επιβάλει τις ρυθμίσεις θα συμβουλευτεί ανθρώπους του χώρου των crypto, συνέχισε ο Βρετανός πολιτικός. Για να γίνει νόμος του κράτους, το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει από τη Βουλή των Λόρδων και να υποβληθεί σε μια ακόμη αναθεώρηση. Κατόπιν θα υπογραφεί από τον βασιλιά Κάρολο.

Την ίδια ώρα, συνέβη μια ασυνήθιστη κίνηση από μια «φάλαινα» του Ethereum, η οποία ήταν ανενεργή 6 ολόκληρα χρόνια. Μετέφερε 15.000 νομίσματα σε μια νέα διεύθυνση, αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Να πρόκειται άραγε για σύμπτωση ή ετοιμάζεται κάτι;

Το Bitcoin ξεπέρασε και αυτό το ορόσημο των 19.800 δολαρίων, παρασυρόμενο από τις εξελίξεις στη Βρετανία. Και αυτό «σκάλωσε» χθες στην αντίσταση των 20.400 δολαρίων, πριν ξεπεράσει το εμπόδιο σήμερα.

Οι απότομες κινήσεις της αγοράς οδηγούν σε ρευστοποιήσεις πολλές τοποθετήσεις στα παράγωγα. Η χθεσινή ημέρα δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Η συνολική αξία των χθεσινών ρευστοποιημένων θέσεων ανήλθε στα 800 εκατομμύρια δολάρια, ενώ για σήμερα και μέχρι αυτή την ώρα έχουν φτάσει τα 300 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της coinglass.

Από την υπόλοιπη ειδησεογραφία της ημέρας, ξεχωρίσαμε μια έρευνα της γνωστής αμερικανικής εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων και επενδυτικών συμβουλών Charles Schwab. Σχεδόν οι μισοί από τους 1.100 ερωτηθέντες που ανήκουν ηλικιακά στις κατηγορίες Gen Z και Millennials (όσοι γεννήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2010), δήλωσαν ότι επιθυμούν το συνταξιοδοτικό τους πρόγραμμα να περιλαμβάνει επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ