Στο Κίεβο η Πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου στέλνει με αυτόν τον τρόπο μήνυμα κατά του αναθεωρητισμού – Συνάντηση με Σελένσκι

Την ΠτΔ συνοδεύει ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος

Yπό συνθήκες άκρας μυστικότητας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου βρίσκεται σήμερα στην Ουκρανία και συγκεκριμένα για το Κιέβο. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε αρχικά στην Πολωνία, όπου επιβιβάστηκε σε τρένο το οποίο έφτασε στο Κίεβο λίγο μετά τις 08:00 το πρωί. Στην ουκρανική πρωτεύουσα θα έχει συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό της Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Την κ. Σακελλαρόπουλου συνοδεύει ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η επίσκεψη της κ. Σακελλαροπούλου είχε προγραμματιστεί για τα μέσα Οκτωβρίου, πλην όμως υπήρξαν εμπόδια, με αποτέλεσμα το ραντεβού να επαναπρογραμματιστεί. Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας είναι υψηλού συμβολισμού και ένα σαφές μήνυμα στήριξης της Ουκρανίας και του ουκρανικού λαού εν τους πράγματι.

Η κ. Σακελλαρόπουλου, άλλωστε, έχει πολλές φορές μιλήσει για την απειλή του αναθεωρητισμού, όπως εκδηλώνεται στην Ουκρανία, ενώ έχει ανοίξει τις πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου για εκτοπισμένους από την Ουκρανία πολίτες.

Η κ. Σακελλαρόπουλου θα έχει μια κατ’ ίδιαν επαφή με τον κ. Ζελένσκι και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συζητήσεις. Η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν ανακοίνωσε τη μετάβαση της Προέδρου στην Ουκρανία για λόγους ασφαλείας.

 

Ενδιαφέρουσες θα είναι, όμως, και οι επαφές που θα έχει ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μεταξύ άλλων με τον Ουκρανό ομόλογό του Ολεκσιι Ρέζνικοφ, στη σκιά της παράδοσης από μέρους της Ελλάδας των τεθωρακισμένων οχημάτων BMP-1 στην εμπόλεμη Ουκρανία. Η Ελλάδα έσπασε, άλλωστε, μια παραδοσιακή τακτική ουδετερότητας στην περίπτωση της Ουκρανίας, παραδίδοντας αμυντικό υλικό, αλλά και τα τεθωρακισμένα που αντικατέστησε με τα γερμανικής τεχνολογίας Marder

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ