To tip της ημέρας από τον Σπύρο Σούλη: Προστατέψτε το σπίτι σας από τη βροχή με αυτούς τους τρόπους!

Τι πιο όμορφο από μία βροχερή μέρα στο σπίτι..

Μπορεί εσείς να μην είστε από ζάχαρη και να μην παθαίνετε τίποτα όταν βρέχει αλλά το σπίτι σας είναι ευάλωτο στη βροχή και μάλιστα περισσότερο απ' ό,τι πιστεύετε.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να το προστατέψετε όσο καλύτερα γίνεται.

Θεμέλια Κάντε μία καλή επιθεώρηση του εξωτερικού του σπιτιού σας και παρατηρήστε το καλά. Ψάξτε για ρωγμές και τρύπες. Οι πολύ μικρές ρωγμές μπορούν να αγνοηθούν αλλά οι μεγαλύτερες πρέπει οπωσδήποτε να φτιαχτούν. Μόνο έτσι θα αποτρέψετε το νερό να μπαίνει μέσα στο σπίτι σας σαν ανεπιθύμητος καλεσμένος κάθε φορά που βρέχει. Από εκεί κατεβαίνει στα θεμέλια και με τον καιρό τα φθείρει.

Βάψιμο Οι βαριοί χειμώνες και οι δυνατές καταιγίδες μπορεί να κάνουν κακό στο εξωτερικό χρώμα του σπιτιού σας. Κάντε άλλη μία επιθεώρηση παρατηρώντας αυτή τη φορά το χρώμα στους τοίχους. Αν δείτε ξεφλουδίσματα πουθενά τότε καλό είναι να περάσετε τα σημεία με ένα χεράκι μπογιάς για να μην έχετε μεγαλύτερα προβλήματα όσο προχωράει ο χειμώνας.

Υδρορροές Τα σκουπίδια και τα φύλλα μπορούν να φράξουν τις υδρορροές σας κάνοντας το νερό της βροχής να κολλήσει στο σημείο και να καταστρέψει το σπίτι σας σαπίζοντας περβάζια και πλακάκια. Σιγουρετείτε ότι οι υδρορρές σας είναι καθαρές από φύλλα και άλλες βρωμιές έτσι ώστε να είστε ασφαλείς και από αυτό το πρόβλημα, σύμφωνα με το spirossoulis

thehomeissue_prostasiaapovroxi01

Τι πιο όμορφο από μία βροχερή μέρα στο σπίτι... Πόσο μάλλον αν είμαστε σίγουροι ότι αυτό είναι καλά ασφαλισμένο από τυχόν πλημμύρες.

Υπόγειο ή γκαράζ Ελέγξτε το υπόγειό σας για ενδείξεις διαρροής νερού στους τοίχους και το πάτωμα. Μετά από μία βροχή προσέξτε μήπως έχετε λεκέδες νερού στις γωνίες του υπογείου σας και παρατηρήστε καλά και τους τοίχους σας. Αν σας έρχεται μία περίεργη μυρωδιά όσο είστε εκεί, είναι πιθανό να υπάρχει μούχλα πίσω από τους τοίχους. Καλέστε έναν ειδικό να δει καλύτερα τι προβλήματα μπορεί να σας δημιουργήσει κάτι τέτοιο.

Οροφή Αν το διαμέρισμά σας βρίσκεται στον τελευταίο όροφο ή μένετε σε μονοκατοικία και λείπουν κάποια βασικά υλικά από τη σκεπή σας μπορεί να έχετε πρόβλημα με το νερό της βροχής. Κάντε μία επιθεώρηση και στην οροφή σας τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο και κυρίως μετά από πολύ δυνατές καταιγίδες. Παρατηρείτε το ταβάνι σας μετά από βροχές για να δείτε τυχόν διαρροές κυρίως στις γωνίες του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ