Κύριοι αποτύχαμε! Δημοσιογραφία, το χειρότερο επάγγελμα - η λίστα με τα 10 καλύτερα & η λίστα με τα 10 επαγγέλματα που «τελειώνουν»

Αυτά είναι τα πτυχία που μετανιώνουν οι περισσότεροι....

Τελικά αξίζει ένα πτυχίο; Ποια επαγγέλαματα τελειώνουν και ποιες σχολές έχουν απορρόφηση. 

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες λένε ότι η αξία του πτυχίου Bachelor ξεθωριάζει και ότι θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην επαγγελματική κατάρτιση.

Ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών, μεταξύ των οποίων και πολλές στον τομέα της τεχνολογίας, καταργούν επίσης τις απαιτήσεις πτυχίου για πολλές θέσεις μεσαίων και ακόμη και υψηλότερων δεξιοτήτων.

Ωστόσο, η απόκτηση πτυχίου αξίζει σχεδόν πάντα τον κόπο, σύμφωνα με την έκθεση "The College Payoff" του Κέντρου για την Εκπαίδευση και το Εργατικό Δυναμικό του Πανεπιστημίου Georgetown.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι κάτοχοι πτυχίου Bachelor κερδίζουν γενικά 84% περισσότερα από όσους έχουν μόνο απολυτήριο λυκείου - και όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο εκπαίδευσης, τόσο μεγαλύτερη είναι η απόδοση.

Ωστόσο, όταν αναλύεται ανά τομέα σπουδών, η διαφορά είναι εντυπωσιακή. Οι σπουδαστές που έχουν ειδίκευση στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά - γνωστές και ως επιστημονικές περιοχές STEM - αναμένεται να κερδίσουν συνολικά τα περισσότερα χρήματα.

Εκτός από τις σπουδές STEM, οι σπουδές υγείας και επιχειρήσεων είναι από τις πιο καλοπληρωμένες, οδηγώντας σε μέσους ετήσιους μισθούς που είναι υψηλότεροι σε επίπεδο εισόδου και σημαντικά μεγαλύτεροι κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας σε σύγκριση με τις σπουδές φιλελεύθερων τεχνών και ανθρωπιστικών επιστημών, διαπίστωσε το Κέντρο Georgetown, σύμφωνα με το cnbc

Η δημοσιογραφία, η κοινωνιολογία, η επικοινωνία και η εκπαίδευση βρίσκονται στην κορυφή των σχολών που έχουν υψηλότερα ποσοστά μετανιωμένων πτυχιούχων. 

Παρόλο που οι φοιτητές μπορεί να έλκονται από αυτούς τους τομείς όσο είναι στη σχολή για λόγους πέρα από τον μισθό και την ασφάλεια της εργασίας, "όταν αποφοιτούμε, η πραγματικότητα χτυπάει", δήλωσε ο Sinem Buber, επικεφαλής οικονομολόγος του ZipRecruiter.

"Όταν με δυσκολία καταφέρνετε να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας, ο μισθός σας μπορεί να γίνει πιο σημαντικός"

Από τους αποφοίτους που μετάνιωσαν για την ειδικότητά τους, οι περισσότεροι δήλωσαν ότι, αν μπορούσαν να γυρίσουν πίσω, θα επέλεγαν τώρα την επιστήμη των υπολογιστών ή τη διοίκηση επιχειρήσεων.

Οι απόφοιτοι που μπαίνουν στην αγορά εργασίας με καλές προοπτικές απασχόλησης και υψηλούς αρχικούς μισθούς είναι οι πιο ευχαριστημένοι με την επιλογή των σπουδών τους. 

Οι σπουδαστές πληροφορικής, με μέσο ετήσιο αρχικό μισθό σχεδόν 100. 000 δολάρια, ήταν οι πιο ευτυχισμένοι συνολικά, σύμφωνα με το ZipRecruiter.

Οι φοιτητές που σπούδασαν εγκληματολογία, μηχανική, νοσηλευτική, επιχειρήσεις και χρηματοοικονομικά αισθάνθηκαν επίσης πολύ καλά για τις επιλογές τους.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ