Χριστουγεννιάτικη εκδρομή σε Βόλο - Πήλιο: Διαδρομή με το θρυλικό τραινάκι & επίσκεψη σε χωριά ανεπανάληπτης ομορφιάς (φωτό)

Το Βουνό των Κενταύρων είναι από τα πιο αγαπημένα μας ταξίδια

Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν μια όμορφη χριστουγεννιάτικη εκδρομή στον Βόλο και το Πήλιο.

Το Βουνό των Κενταύρων είναι από τα πιο αγαπημένα μας ταξίδια, εδώ που θα επιστρέφουμε ξανά και ξανά αφού πάντα έχει κάτι καινούριο να μας χαρίσει.

Η πόλη του Βόλου με την ωραία προκυμαία της είναι η εισαγωγή μας στην πηλιορείτικη οπτασία που ακολουθεί, με τους δεντροσκέπαστους δρόμους που μας οδηγούν σε χωριά ανεπανάληπτης ομορφιάς: η Τσαγκαράδα, η Μακρινίτσα, οι Μηλιές, η Ζαγορά και η Πορταριά μάς συνεπαίρνουν με την ατόφια ομορφιά και τον σοφιστικέ χαρακτήρα τους.

Κορωνίδα του ταξιδιού μας φυσικά είναι η διαδρομή με το θρυλικό τραινάκι του Πηλίου, ένα αληθινό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο!

Οι αναχωρήσεις είναι 23 και 30/12 ενώ η τιμή ξεκινά από 343€ (4 ημέρες / 3 νύχτες).

Πληροφορίες πακέτου

4 μέρες με πούλμαν σε Βόλο - Χάνια - Τσαγκαράδα – Ζαγορά - Μηλιές (Τραινάκι του Πηλίου) - Μακρινίτσα - Πορταριά. Διαμονή στο VOLOS PALACE 4*, με μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ στο ξενοδοχείο καθημερινά (ημιδιατροφή), συμπεριλαμβανομένου του Ρεβεγιόν την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με κόκκινο και λευκό κρασί, αναψυκτικά και εμφιαλωμένο νερό ή στο DOMOTEL XENIA VOLOS 5* με μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μπουφέ καθημερινά (ημιδιατροφή), συμπεριλαμβανομένου εορταστικού Ρεβεγιόν παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.   

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

Αθήνα - Βόλος

Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση στις 08:00 οδικώς από την Αθήνα με κατεύθυνση την πόλη του Ιάσονα και των Αργοναυτών, τον Βόλο. Άφιξη και επίσκεψη (έξοδα ατομικά) στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα παλαιότερα της χώρας μας και κεντρικό της Θεσσαλίας, που στεγάζεται στο υπέροχο νεοκλασικό κτήριο του 1909.

Εδώ θα δούμε, μεταξύ άλλων, και ευρήματα από το Σέσκλο και το Διμήνι, τους νεολιθικούς οικισμούς (7η-4η χιλιετία π.Χ.) που ήρθαν στο φως στις αρχές του περασμένου αιώνα και άλλαξαν όσα ξέραμε για την εποχή εκείνη. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για χαλαρό περίπατο στην πόλη, πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας, το Volos Palace 4* ή το Domotel Xenia Volos 5*  και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η ΜΕΡΑ

Χάνια - Τσαγκαράδα - Ζαγορά

Μπουφέ πρόγευμα. Οι θρυλικές ιστορίες των Κενταύρων, μας ακολουθούν παντού στην διαδρομή μέχρι τα γραφικά Χάνια, γνωστά και για το χιονοδρομικό τους. Εμείς θα κάνουμε τη βόλτα μας και τις αγορές μας από τα υπαίθρια μαγαζάκια με τα παραδοσιακά προϊόντα. Συνεχίζουμε για το μεγαλύτερο χωριό του Πηλίου, την Ζαγορά, με την περίφημη βιβλιοθήκη του 18ου αιώνα (εξωτερική επίσκεψη) και το σχολείο όπου φοίτησε ως μαθητής ο Ρήγας Βελεστινλής.

Ακολουθεί ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Πηλίου, η Τσαγκαράδα, την οποία θα γνωρίσουμε σεργιανώντας στα γραφικά σοκάκια της. Αφού απολαύσουμε καφεδάκι στα παραδοσιακά καφενεία της πλατείας της, γύρω από τον χιλιόχρονο πλάτανο με την πλούσια σκιά, θα επιστρέψουμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας από την υπέροχη διαδρομή του Αιγαίου. Το βράδυ εορταστικό δείπνο Ρεβεγιόν με κρασί στο ξενοδοχείο!

3η ΜΕΡΑ

Μηλιές (Τραινάκι του Πηλίου)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και μεταφορά στα Άνω Λεχώνια, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στο θρυλικό τραινάκι του Πηλίου (έξοδα ατομικά), τον… Μουτζούρη του de Chirico, που θα μας μεταφέρει μέχρι τις Μηλιές. Η χαμηλή ταχύτητα σε συνδυασμό με την απίστευτα πλούσια φύση που διασχίζουμε αλλά και τα τεχνικά έργα που έκαναν εφικτή τη δημιουργία και λειτουργία αυτής της γραμμής, μάς χαρίζουν εικόνες σπάνιας αισθητικής που θα κρατήσουμε μέσα μας για πολύ καιρό.

Η μικρή στάση στο φιλόξενο περιβάλλον της Άνω Γατζέας, η καλημέρα με τους κατοίκους και στη συνέχεια ο τερματισμός στον ατμοσφαιρικό σταθμό των Μηλέων, με τα σύννεφα του καπνού και του ατμού να γεμίζουν την ατμόσφαιρα, είναι εμπειρίες μοναδικές πλέον στην ζωή του σύγχρονου ανθρώπου: μια 90λεπτη διαδρομή που δεν πρέπει να χάσετε για κανέναν λόγο!

Στις Μηλιές, την πατρίδα του Πηλιορείτη διαφωτιστή Άνθιμου Γαζή, θα δούμε την ιστορική εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του 1741 με τις καταπληκτικές όσο και σπάνιες αγιογραφίες από Αγιορείτες μοναχούς και τη δημόσια βιβλιοθήκη με τα σπάνια χειρόγραφα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το βράδυ δείπνο σε μπουφέ.

4η ΜΕΡΑ

Μακρινίτσα - Πορταριά – Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ-πρόγευμα και αναχώρηση για το «μπαλκόνι του Πηλίου» την ξακουστή Μακρινίτσα. Θα περπατήσουμε μέχρι την κεντρική πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, θα ξεδιψάσουμε από τη μαρμάρινη βρύση «Αθάνατο νερό» με τους λιονταρόμορφους κρουνούς, θα περιπλανηθούμε στα λιθόστρωτα καλντερίμια, θα παρατηρήσουμε τα πηλιορείτικα σπίτια με τις χαρακτηριστικές στέγες από σχιστόπλακες, ενώ στο καφενείο Θεόφιλος της κεντρικής πλατείας, θα θαυμάσουμε την υπέροχη τοιχογραφία με τον ήρωα Κατσαντώνη και τους άντρες του, έργο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ

. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας και την εκθαμβωτική θέα, θα κατευθυνθούμε στην παραδοσιακή Πορταριά, έναν αγαπημένο προορισμό χάρη στα σπουδαία αρχοντικά της, τις γραφικές πλατείες, την Παναγιά της Πορταρέας, και βέβαια την ανεμπόδιστη θέα στην πόλη του Βόλου. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο, αγορές βοτάνων και φυσικά για εκλεκτό φαγητό (έξοδα ατομικά). Αφού χαρούμε τη βόλτα μας, έρχεται η ώρα της επιστροφής μας στην Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για την εκδρομή

*Φωτογραφίες via manessistravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ