Βασίλης Κικίλιας: Στο τέλος του έτους τα ταξιδιωτικά έσοδα θα έχουν υπερβεί τον στόχο του περσινού προϋπολογισμού κατά 3 δισ. ευρώ (βίντεο)

«Τουρισμός για όλους» θα υπάρξει και κλήρωση τον Γενάρη

«Είχα πει ότι ακόμα και ένα ευρώ παραπάνω, μία επιπλέον εβδομάδα, ακόμα και μια παραπάνω πτήση charter, έχουν καθοριστική σημασία για την οικονομία» ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην εκπομπή του τ/σ ΣΚΑΪ «Οι Αταίριαστοι» και στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, υπογραμμίζοντας ότι στο τέλος του έτους τα ταξιδιωτικά έσοδα θα έχουν υπερβεί τον στόχο του περσινού προϋπολογισμού κατά 3 δισ. ευρώ.

«Είμαι χαρούμενος γιατί σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, καταφέραμε να στηρίξουμε την μέση ελληνική οικογένεια, όχι αποκλειστικά τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου,  αλλά και την πρωτογενή παραγωγή, την εστίαση, το εμπόριο, τον κατασκευαστικό τομέα και τη βραχυχρόνια μίσθωση» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στις τουριστικές επιδόσεις της χώρας μας οι οποίες είναι εντυπωσιακές τόσο τους καλοκαιρινούς όσο και τους φθινοπωρινούς μήνες. 

Όπως είπε  τα αεροδρόμια της Fraport τον Οκτώβριο κατέγραψαν αύξηση +14,9% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019, οι τζίροι σε καταλύματα και εστίαση αυξήθηκαν κατά 22,1% και 19,8 αντίστοιχα το τρίτο τρίμηνο το έτους, το 4ήμερο της 28ης Οκτωβρίου οι πληρότητες στα καταλύματα των ταξιδιωτικών προορισμών κινήθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, φτάνοντας ακόμα και το 100% , ενώ ταυτόχρονα βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι και digital nomads επιλέγουν τη χώρα μας για να περάσουν τους χειμερινούς μήνες.

Επεσήμανε επίσης ότι στο πλαίσιο στήριξης των ιδιοκτητών μικρών ξενοδοχείων και καταλυμάτων σε ορεινούς προορισμούς, που πλήττονται περισσότερο από την ενεργειακή κρίση, θα διατεθούν 100 εκ. ευρώ μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ- Επιχειρώ», ενώ για την ενίσχυσή τους καθοριστική θα είναι η συμβολή του «Τουρισμός για Όλους» καθώς θα ακολουθήσει μια ακόμα κλήρωση στα τέλη Γενάρη.

Αναφορικά με τα αναπτυξιακά έργα και τις επενδύσεις στον τομέα του Τουρισμού, ο Β. Κικίλιας είπε ότι η αξιοποίηση πόρων από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία τη χώρα, ειδικά για τους προορισμούς που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και υπολείπονται σε υποδομές. « Επενδύουμε  στην αναβάθμιση στερεών αποβλήτων, υδάτινων πόρων, κυκλοφοριακού, ηλεκτροκίνηση, best allocation στην κρουαζιέρα, αναβάθμιση λιμένων, μαρίνων, αγκυροβόλιων, χιονοδρομικών κέντρων. Είναι 350 εκατομμύρια μόνο από το Υπουργείου Τουρισμού για αυτά τα έργα με πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον επόμενο μήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

 

Το μεγαλύτερο Συνέδριο ταξιδιωτικών πρακτόρων της Γαλλίας

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας απηύθυνε χαιρετισμό και κήρυξε την έναρξη του 12ου συνεδρίου της Selectour (Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Γαλλίας) το οποίο φέτος φιλοξενείται στην Αθήνα. Το συνέδριο έχει καθοριστική σημασία για την προβολή της πρωτεύουσας και όλης της χώρας, καθώς συμμετέχουν σε αυτό 550 μεγάλοι tour operators, ξενοδόχοι, επιχειρηματίες του κλάδου κλπ, ενώ πολύ σημαντικός είναι και ο χρόνος διεξαγωγής του- μόλις ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα- στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται για χειμερινό τουρισμό και city break. 

Ο κ. Κικίλιας αναφερόμενος στην Αθήνα έκανε λόγο για πόλη-κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού, μια από τις πιο γοητευτικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, επισημαίνοντας στους συνέδρους ότι αν την περπατήσουν θα διαπιστώσουν ότι αποτελεί τον επόμενο απόλυτο προορισμό city break για όλο τον χρόνο και κυρίως off season.

“Είναι μεγάλη μας τιμή η διεξαγωγή του 12ου Συνεδρίου Selectour στην Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της χώρας, σε μια νέα εποχή για τον τουρισμό. Οι δεσμοί της Ελλάδας με τη Γαλλία είναι ιστορικοί, ισχυροί και πολυεπίπεδοι. Απευθύνομαι σε εσάς, τα διευθυντικά στελέχη του ιστορικότερου και μεγαλύτερου δικτύου πρακτορείων στη Γαλλία, που εδώ και δεκαετίες θέτει τις βάσεις του εξερχόμενου τουρισμού της Γαλλίας, εξελίσσεται διαρκώς και έχει πάντοτε ως προτεραιότητα την ποιότητα του προϊόντος αλλά και την εμπειρία του ίδιου του επισκέπτη. Η Αθήνα είναι μία από τις γοητευτικότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Αυτήν την πόλη για να την γνωρίσεις και να την αγαπήσεις, πρέπει να την περπατήσεις. Μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της είναι αρκετή για να το νιώσετε. Μια πόλη κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού που συνεχίζει όμως και παράγει σύγχρονο πολιτισμό. Ένα ανοιχτό βιβλίο που το “διαβάζουν” καθημερινά 5.000.000 κάτοικοί της και εκατομμύρια ακόμα “αναγνώστες”-επισκέπτες που γοητεύονται από τις “σελίδες της”. Είμαι σίγουρος ότι θα έχετε τη χαρά να ανακαλύψετε κρυμμένες πτυχές αυτής της απόλυτης παραθαλάσσιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας που δεν κοιμάται ποτέ και ανακαλύπτει ξανά συνεχώς τον εαυτό της.

Οι Γάλλοι μάς τίμησαν και μας τιμούν με την επιλογή τους ως προορισμό των θερινών, και όχι μόνο, διακοπών τους καθώς οι αφίξεις ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2019. Είμαστε βέβαιοι ότι μαζί θα οικοδομήσουμε τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα τα χρόνια που έρχονται” ανέφερε χαρακτηριστικά  στην ομιλία του ο Υπουργός Τουρισμού.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ