Ο κ. Χάρης καταφέρνει και ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα: Ήλιος & φωτοβολταϊκά για το σπιτάκι στο δάσος - Το παράπονο της γυναίκας του (βίντεο)

Πως θα ήταν η ζωή σου χωρίς λογαριασμούς; 

Έχεις φανταστεί πως θα ήταν η καθημερινότητά σου χωρίς ρεύμα; Πως θα ήταν η ζωή σου χωρίς λογαριασμούς; 

Ο Αντώνης Σρόιτερ και εκπομπή «Αυτοψία» συνάντησαν ανθρώπους που εδώ και χρόνια έχουν επιλέξει να ζουν χωρίς ηλεκτρικό: το φως, το μαγείρεμα, η θέρμανση, αλλά και οι εφευρέσεις, σε μία ζωή χωρίς ρεύμα!

Ανάμεσά τους και ο κύριος Χάρης, ένα συνταξιούχος που ζει στο Μανδράκι Σερρών. Ο ίδιος βρήκε στην σύνταξη πριν από περίπου 14 χρόνια και από τότε αποφάσισε τα αφήσει πίσω του τη ζωή στην πόλη.

Πλέον μαζί με την σύζυγό του μένουν σε ένα ξύλινο σπίτι μέσα στο δάσος, στις εκβολές της Λίμνης Κερκίνης, το οποίο βρίσκεται εκτός δικτύου ηλεκτροδότησης. Ο ήλιος και τα φωτοβολταϊκά που έχουν τοποθετήσει παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια για να έχει φως το σπίτι και για να λειτουργήσουν μερικές συσκευές, όπως η τηλεόραση, η ηλεκτρική σκούπα και ο υπολογιστής. Σύμφωνα με τον κ. Χάρη η κουζίνα και το ψυγείο λειτουργούν με υγραέριο.

Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha ο κύριος Χάρης είπε μεταξύ άλλών ότι «δεν το αντέχει η αισθητική μου να βλέπει καλώδια ΟΤΕ, ΔΕΗ και μακαρονάδες στον ορίζοντα».

Παράλληλα αποκάλυψε και το «παράπονο» της γυναίκας του, με τον ίδιο να σημειώνει ότι της «είπει το πλυντήριο και το πιστολάκι για τα μαλλιά»΄.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ