Κυρ. Μητσοτάκης: ''Αναγκαία η αυτοδυναμία στις εκλογές- καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη''

Ο πρωθυπουργός μίλησε για όλους και για όλα απευθυνόμενος σε μέλη και στελέχη της ΔΕΕΠ ΝΔ Βελγίου και της Γραμματέας Ελληνισμού της Διασποράς στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Την βεβαιότητα του για την επίτευξη αυτοδυναμίας στις εκλογές με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε στις Βρυξέλλες σε μέλη και στελέχη της ΔΕΕΠ ΝΔ Βελγίου και της Γραμματέας Ελληνισμού της Διασποράς στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η χώρα σήμερα -περισσότερο παρά ποτέ- χρειάζεται μία σταθερή κυβέρνηση, που να μπορεί να κρατάει το σκάφος της χώρας, το πηδάλιο της χώρας σταθερό στα φουρτουνιασμένα νερά τα οποία διανύουμε υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι «ο στόχος της αυτοδυναμίας, όμως, θα επιτευχθεί με βεβαιότητα στη δεύτερη κάλπη. Και θα επιτευχθεί όχι ως μία ένδειξη κομματικής αλαζονείας αλλά ως μία συνθήκη συνέχειας και σταθερότητας για τη χώρα.

Και θέλω να σάς ζητήσω και πάλι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να αναλογιστούμε ότι σε αυτήν την κάλπη καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, γιατί είναι μία πολύ κρίσιμη αναμέτρηση. Θα μου πείτε δεν το λέμε κάθε φορά; Ναι, αλλά αυτή τη φορά έχει ξεχωριστό βάρος αυτή η αναμέτρηση, διότι δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε όλα όσα πετύχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο Ν. Ανδρουλάκης με τις πρόσφατες δηλώσεις του αποκάλυψε την επιδίωξή του να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ .

 

 

«'Ακουγα τον κ. Ανδρουλάκη να λέει με απόλυτη σαφήνεια ότι θέλει να στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση για να οικοδομηθεί η προοδευτική διακυβέρνηση. Νομίζω ότι το είπε πολύ καθαρά. Ο άνθρωπος θέλει να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να είμαστε ξεκάθαροι εδώ και να το γνωρίζουν αυτό και οι πολίτες οι οποίοι ενδεχομένως θα εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές.

Οι επιλογές λοιπόν έχουν γίνει και αν ο κ. Ανδρουλάκης επιλέγει να είναι παρακολούθημα του κ. Τσίπρα, ας βγει στο κάτω-κάτω να το πει με ειλικρίνεια και με απόλυτη σαφήνεια, αντί να μάς το λέει με μισόλογα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί εμμέσως πλην σαφώς και στο Qatargate κάνοντας λόγο πως «με τις πρόσφατες εξελίξεις, η αξιοπιστία της πολιτικής πλήττεται και η εμπιστοσύνη στους πολιτικούς -και ειδικά στους ευρωπαϊκούς θεσμούς- βάλλεται με τα πολύ στενάχωρα γεγονότα τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία ελπίζω πολύ γρήγορα η Δικαιοσύνη εδώ στο Βέλγιο να εξιχνιάσει. Δεν θέλω να πω πολλά περισσότερα για το θέμα αυτό. Μια φράση θα πω μόνο: ότι δείχνει και πανικό και μικρότητα το να προσπαθείς να φορτώσεις ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία».

Κατηγόρησε δε και τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως ένας πρώην πρωθυπουργός δεν προσφέρει υπηρεσίες στην χώρα του όταν τη δυσφημεί, αναφερόμενος σε δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στο να εξάγει διαφθορά».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ