Σπύρος Σούλης: 6 Πράγματα που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε το πιο άνετο καθιστικό!

Τα χαλιά είναι από τα πράγματα που μπορούν να προσφέρουν μεγάλη άνεση σε έναν χώρο, αλλά και να τον ορίσουν.

Είτε μετακομίσατε σε ένα νέο σπίτι, είτε ψάχνετε τρόπους να ανανεώσετε το ήδη υπάρχον σπίτι σας, ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια που μπορείτε να κάνετε παρεμβάσεις είναι το καθιστικό.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσετε ένα καθιστικό το οποίο είναι άνετο και φιλόξενο, όχι μόνο για εσάς αλλά και για τους φιλοξενούμενούς σας. Ποια είναι, όμως, τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε έναν ζεστό και άνετο χώρο; Μάθετε γι αυτά παρακάτω.

Χρησιμοποιήστε μια παλέτα θερμών αποχρώσεων Παρόλο που οι ψυχροί τόνοι φαίνεται να είναι δημοφιλείς τελευταία, λειτουργούν καλύτερα σε πολύ μοντέρνα σπίτια. Αν ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε ένα ζεστό και άνετο περιβάλλον προτιμήστε τις θερμές αποχρώσεις. Οι τόνοι αυτοί μπορούν να εφαρμοστούν στους τοίχους, στα πατώματα, στα έπιπλα και στα διακοσμητικά αντικείμενα. Έχετε κατά νου πως δεν είναι απαραίτητο  να χρησιμοποιήσετε σκούρα και έντονα χρώματα – οι ανοιχτές θερμές αποχρώσεις λειτουργούν μια χαρά.

άνετο καθιστικό

Αν ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε ένα ζεστό και άνετο περιβάλλον προτιμήστε τις θερμές αποχρώσεις.

Απαλές, χνουδωτές και άνετες διακοσμητικές κουβέρτες Ανεξάρτητα από το διακοσμητικό σας στυλ ή πόσο μεγάλος ή μικρός είναι ο χώρος σας, κανένα καθιστικό δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς 1-2 ζεστές και άνετες διακοσμητικές κουβέρτες. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πολλές επιλογές σε υφάσματα που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε το προσωπικό σας στυλ. Οι κουβέρτες αυτές μπορούν να μπουν στο μπράτσο ενός επίπλου, στον καναπέ ή σε ένα πλεκτό καλάθι.

άνετο καθιστικό

Κανένα καθιστικό δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς 1-2 ζεστές και άνετες διακοσμητικές κουβέρτες.

Ο τέλειος φωτισμός Ο φωτισμός είναι από τα πράγματα που αρκετοί παραβλέπουν. Στην πραγματικότητα, όμως, παίζει έναν από τους βασικότερους ρόλους για την ατμόσφαιρα του καθιστικού σας. Ο απαλός φωτισμός έχει τη δύναμη να δημιουργήσει ένα ζεστό και άνετο περιβάλλον. Επιδιώξτε να βάλετε – εκτός από τον κεντρικό φωτισμό – επιτραπέζια και επιδαπέδια φωτιστικά και απλίκες. Εκτός από όμορφη ατμόσφαιρα θα σας βοηθήσουν να κάνετε πολύ πιο εύκολα διάφορες εργασίες, όπως πχ διάβασμα.

άνετο καθιστικό

Επιδιώξτε να βάλετε – εκτός από τον κεντρικό φωτισμό – επιτραπέζια και επιδαπέδια φωτιστικά και απλίκες.

Μην φοβάστε να κάνετε μίξεις Συχνά οι άνθρωποι μπαίνουν σε κάποιο κατάστημα επίπλων, βλέπουν μια συγκεκριμένη σειρά που εκτίθεται στη βιτρίνα και αγοράζουν όλα τα κομμάτια. Αυτή η τακτική μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο να δημιουργήσετε έναν άνετο και ζεστό χώρο. Προτιμήστε να παίξετε με τα χρώματα, τα υφάσματα, το στυλ των επίπλων και τα έργα τέχνης και δημιουργήστε την δική σας σύνθεση. Αν παραμείνετε στη ίδια χρωματική παλέτα και δεν έχετε πολλά κομμάτια που θα είναι «σημεία εστίασης» του χώρου, η σύνθεσή σας θα δέσει αρμονικά.

άνετο καθιστικό

Προτιμήστε να παίξετε με τα χρώματα, τα υφάσματα, το στυλ των επίπλων και τα έργα τέχνης και δημιουργήστε την δική σας σύνθεση, αναφέρει το spirossoulis

Εξασφαλίστε την εύκολη μετακίνηση Ένα σημαντικό στοιχείο που κάνει ένα καθιστικό να είναι άνετο είναι η ευκολία που παρέχει για να μετακινούνται οι άνθρωποι μέσα σε αυτό. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως χρειάζεστε ένα «καθαρό μονοπάτι» ανάμεσα στα έπιπλα ώστε να μην χρειάζεται να πηδάτε πάνω από πράγματα ή να ψάχνετε δρόμο να περάσετε.

άνετο καθιστικό

Ένα σημαντικό στοιχείο που κάνει ένα καθιστικό να είναι άνετο είναι η ευκολία που παρέχει για να μετακινούνται οι άνθρωποι μέσα σε αυτό.

Χρησιμοποιήστε χαλιά για να ορίσετε τον χώρο Τα χαλιά είναι από τα πράγματα που μπορούν να προσφέρουν μεγάλη άνεση σε έναν χώρο, αλλά και να τον ορίσουν. Τα χαλιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν πάνω σε πατώματα από ξύλο, laminate, πλακάκια ή ακόμα και πάνω σε μοκέτα (πράγμα που θα δημιουργήσει την αίσθηση του layering και θα κάνει τον χώρο σας ακόμα πιο ζεστό).

άνετο καθιστικό

Τα χαλιά είναι από τα πράγματα που μπορούν να προσφέρουν μεγάλη άνεση σε έναν χώρο, αλλά και να τον ορίσουν.

Δοκιμάστε να εφαρμόσετε τα παραπάνω πράγματα και το σίγουρο είναι ότι το καθιστικό σας θα μετατραπεί στον πιο άνετο και φιλόξενο χώρο του σπιτιού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ