Ο κόσμος της μόδας θρηνεί για την Τατιάνα Πάτιτζ: Το αντίο των εμβληματικών top models των 90s (φωτό)

Από καρκίνο του μαστού πέθανε το μοντέλο Τατιάνα Πάτιτζ, σε ηλικία 56 ετών! 

 

Σε ηλικία μόλις 56 ετών έφυγε από τη ζωή η Τατιάνα Πάτιτζ(Tatjana Patitz), ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά μοντέλα της δεκαετίας του 1990, έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο του μαστού, όπως δήλωσε στο People η ατζέντης της Corinne Nicolas.

«Περιττό να πω, πόσο συντετριμμένοι είμαστε όλοι από τον θάνατό της. Συμπονετική ψυχή, ευγενική, γενναιόδωρη και φανατική υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων», πρόσθεσε.

Το μοντέλο ήταν μανιώδης ιππέας, γνωστή για τις οικολογικές της ανησυχίες και τις ενέργειες της για την διάσωση σπάνιων ειδών ζώων ειδικά των άγριων αλόγων.

Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram ήταν τον Αύγουστο, γιορτάζοντας την Εθνική Ημέρα Σκύλων με δύο γλυκά στιγμιότυπα των κουταβιών της, Ματίλντα και Γκάτσμπι.

Η Σίντι Κρόφορντ στην συγκινητική ανάρτησή της στο Instagram έγραψε μεταξύ άλλων: «Ήμασταν μωρά μαζί στη βιομηχανία της μόδας και νιώθω σαν να μεγαλώσαμε μαζί. Ήμασταν σε τόσες πολλές φωτογραφίσεις και στα παρασκήνια των επιδείξεων. Την έβρισκα γλυκομίλητη, ευαίσθητη, ευγενική, περίεργη και, ποιος θα μπορούσε ποτέ να ξεχάσει αυτά τα διαπεραστικά μάτια. Η αγάπη της για τα ζώα και τη φύση ήταν μεταδοτική».

 

 

Η Πάτιτζ ζούσε μια ήσυχη ζωή, μεγαλώνοντας τον γιο της Ζόνα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στην Καλιφόρνια.

H Nαόμι Κάμπελ ανέβασε μια φωτογραφία με την ''5αδα φωτιά'' όπως τις αποκαλούσαν τότε! Σε αυτήν βλέπουμε την ίδια με την Τατιάνα, την  Σίντι Κρόφορντ, την Christy Turlington και την Stephanie Seymour.

''Τatiana Patitz, άγγελος, ευγενική, γενναιόδωρη, ντροπαλή, λάτρης των ζώων, μερικές φορές περισσότερο από τους ανθρώπους. Όταν σε γνώρισα στα 16 μου στο σόου της Alaia, θυμάμαι να λέω "ουάου!!!". Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στον Τζόνα, τη Σόφι, την οικογένεια και τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Είθε να έχεις αιώνια ειρήνη. . Είσαι με τον μπαμπά σου τώρα'', έγραψε η μαύρη γαζέλα. 

 

Η Stephanie Seymour ανέφερε στην ανάρτησή της: ''Δεν υπάρχει καμία λέξη που να περιγράφει την Tatjana περισσότερο από την αιθέρια''. 

H Helena Christensen, ανέβασε κάποια κλικς από κοινές τους φωτογραφίσεις και έγαψε: ''Όμορφη Τατιάνα, ήσουν ένα τόσο θεϊκό πνεύμα. Πάντα χαριτωμένη και ήρεμη με αυτά τα υπέροχα χαμογελαστά μάτια. Κάναμε τόσα πολλά ταξίδια μαζί από τόσο μικρή ηλικία και μοιραστήκαμε απίστευτες αναμνήσεις. Μου άρεσε να είμαι κοντά σου, ένιωθα τόσο γαλήνια και πάντα γελούσαμε πολύ.

Είμαι ευγνώμων που κρατήσαμε επαφή μέχρι το τέλος, με έκανε να χαμογελάσω τώρα που διαβάζω τα κείμενά μας και συνειδητοποιώ ότι αφορούσαν κυρίως την αγάπη μας για τη φύση. Ελπίζω να ιππεύεις πάνω σε ένα άλογο σε ατελείωτα λιβάδια με αυτό το χαμόγελο στο πρόσωπό σου και τον άνεμο να φυσάει στα μαλλιά σου RIP beautiful angel''.

Η Christy Turlington έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση, στην οποία αναφέρει τα εξής: '' έμαθα για τον ξαφνικό θάνατο της Tatjana Patitz όταν προσγειώθηκα σε ένα αεροδρόμιο σήμερα.

Από τότε, το μόνο που μπορώ να δω είναι το πρόσωπό της, να ακούσω τη φωνή της και φυσικά να πλημμυρίσω από αναμνήσεις. Η Τατιάνα ενσάρκωνε, για μένα, την ευρωπαϊκή φινέτσα και το ευρωπαϊκό στυλ όταν τη γνώρισα. Από τις πολλές λήψεις και αναμνήσεις που μοιραστήκαμε από την πρώτη μας συνάντηση το 1985, η πρώτη ήταν η πιο παρούσα σήμερα.

Ήταν στη δεύτερη φωτογράφηση μου για την αμερικανική Vogue που πρωτοσυνεργαζόμασταν, μαζί με τις @estellelefebure_orahe και #LetitiaFerminDidot, στις Κάννες με τον φωτογράφο #dennispeel και τον συντάκτη #pollymellen για να φωτογραφίσουμε τις συλλογές εκείνης της σεζόν.

Ήμουν μια 16χρονη μαθήτρια λυκείου από τη Βόρεια Καλιφόρνια που μου επετράπη να αφήσω το σχολείο και να ταξιδέψω μόνη μου στο Παρίσι για πρώτη φορά για αυτή την ξεχωριστή ευκαιρία. Θα έμενα στο Hotel Crillon για ένα βράδυ πριν συναντηθώ με την υπόλοιπη ομάδα την επόμενη μέρα.

Η Τατιάνα ζούσε ήδη στο Παρίσι εκείνη την εποχή και της είχε ανατεθεί η αποστολή, ή αλλιώς η αγγαρεία, να με παραλάβει στο δρόμο για το αεροδρόμιο. Η πρώτη μου γνωριμία με την Τατιάνα έγινε από το τηλέφωνο στο λόμπι του ξενοδοχείου. 

 

 

Η Τατιάνα με πήρε υπό την προστασία της. Έμεινα στο διαμέρισμά της για ένα βράδυ στο Παρίσι, καθώς επέστρεφα στο σπίτι μου, στο πάτωμα του δροσερού pied de terre της στην αριστερή όχθη. Είσαι αξέχαστη και για πάντα στην καρδιά μου''. 

 

 

 

 

 

 

 

Ανάμεσα στους πολλούς που την αποχαιρέτησαν είναι και οι: Marc Jacobs, Kάρλα Μπρούνι, Elaine Irwin, 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ