Η αιώνια κομψότητα του Dior - το show υψηλής ραπτικής στο Παρίσι: Βελούδο, κρόσσια, σατέν, μετάξι - απίθανα σύνολα (φωτό & βίντεο)

Η κολεξιόν άνοιξη-καλοκαίρι 2023 αντλεί έμπνευση από την Αφροαμερικανίδα τραγουδίστρια και χορεύτρια Joséphine Baker 

Για την creative director του οίκου DiorMaria Grazia Chiuri, κάθε show υψηλής ραπτικής είναι μια ευκαιρία να εξερευνήσει τις περίπλοκες διαδικασίες σκέψης που συνδέονται με ένα ένδυμα κατασκευασμένο για ένα σώμα.

Η κολεξιόν άνοιξη-καλοκαίρι 2023, που παρουσιάστηκε στο Παρίσι, αντλεί έμπνευση από την Αφροαμερικανίδα τραγουδίστρια και χορεύτρια Joséphine Baker και άλλες ισχυρές γυναίκες της δεκαετίας του '20.

Στην πασαρέλα κυριάρχησαν το μαύρο, το χρυσό και οι τόνοι της πούδρας, ενώ στο τέλος του show εμφανίστηκαν τρια μοντέλα με φορέματα σε μωβ, καφέ και πράσινο χρώμα. 

Μίνιμαλ γραμμές και κομμάτια φτιαγμένα από βελούδο, μετάξι και ταφτά ήταν ανάμεσα στα όσα είδαμε στο catwawalk του εμβληματικού γαλλικού brand.

Την ίδια ώρα σατέν εσώρουχα παρείχαν μια σύγχρονη ερμηνεία των κλασικών της δεκαετίας του 1950. «Τα ρούχα «γλιστρούν» πάνω από το σώμα και το χαϊδεύουν» αναφέρει ο οίκος μόδας για το ντεφιλέ. 

Παράλληλα τα κρόσσια - σε αποχρώσεις του ασημί και του χρυσού - κάνουν ακόμα πιο έντονο το αίσθημα της κίνησης. 

Τέλος τα ταγιέρ, τα κοστούμια και τα παλτό αποτίουν φόρο τιμής στα ανδρικά υφάσματα που αγαπούσε ο Monsieur Dior: το μήκος πάντα πάνω από τον αστράγαλο, αποκαλύπτει ψηλοτάκουνα πέδιλα με χοντρή σόλα.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

*Φωτογραφίες: dior.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ