Γιατί μας αρέσει να επιδεικνύουμε τη σχέση μας στα social media; - Ζήλια, ανασφάλεια, προσοχή

Τί είναι αυτό άραγε, που κάνει κάποιον να θέλει να προβάλει τη σχέση του στα social media;

Πολύ συχνά κάνοντας scrolling στα social media, θα δεις ότι πάρα πολλοί χρήστες ανεβάζουν φωτογραφίες με το ταίρι τους. Τί είναι αυτό άραγε, που κάνει κάποιον να θέλει να προβάλει τη σχέση του στα social media;

1. Ζήλεια

Ένας από τους βασικούς λόγους που τα ζευγάρια ανεβάζουν φωτογραφίες της σχέσης τους στο internet, είναι λόγω ζήλιας. Αν ένας από τους δύο ζηλεύει τον άλλον ή και οι δύο, τότε η προβολή της σχέσης τους, αποσκοπεί στο να δείξει στους έξω, ότι “αυτό είναι το ταίρι μου, είμαστε αγαπημένοι και περνάμε καλά μαζί, μείνετε μακριά”.

2. Ανασφάλεια

Είναι πολύ πιθανό, άτομα τα οποία, γενικά, νιώθουν ανασφάλεια όσον αφορά τη σχέση τους με το άλλο φύλο, να δημοσιοποιούν τη σχέση τους στα social media, γιατί με αυτό τον τρόπο ενδόμυχα, προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους, ότι όντως βρίσκονται μέσα σε μία σχέση και περνάνε καλά.

3. Επιζητούν την προσοχή

Όσοι δεν θέλουν να τραβήξουν την προσοχή των άλλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προτιμούν να κρατάνε την προσωπική του ζωή κρυφή, τότε πολύ δύσκολα θα μπουν στη διαδικασία να ανεβάσουν φωτογραφίες με το ταίρι τους. Από την άλλη, σε κάποιους ανθρώπους αρέσει αυτή η προσοχή και ξέρουν πως αυτό που “τραβά  το μάτι” των άλλων, είναι οι σχέσεις. Οπότε δημοσιεύουν πολύ συχνά φωτογραφίες με το σύντροφό τους, γράφει η Μαρία Μαρκουλιδάκη στο tsemperlidou.gr.

4. Κάνουν τα πάντα μαζί με το σύντροφο.

Υπάρχουν πολλά ζευγάρια που είναι στα πάντα μαζί. Θα βγουν για ψώνια μαζί, θα πάνε πάντα για καφέ με τους φίλους τους μαζί και όχι ξεχωριστά. Έτσι, και στην περίπτωση των social media, εμφανίζονται πάντα μαζί. Μπορεί το προφίλ να ανήκει σε έναν από τους δύο, παρόλα αυτά δεν θα ανεβάσουν ποτέ φωτογραφίες μόνο με τον εαυτό τους, αλλά πάντα με το ταίρι τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ