Σάλος στο BBC: Απέλυσαν τον διάσημο πρώην ποδοσφαιριστή και sportscaster Λίνεκερ για αντικυβερνητικό σχόλιο - Οι παρουσιαστές αλληλέγγυοι αλλά και ο Πρωθυπουργός!

Το tweet του βετεράνου ποδοσφαιριστή για τη μεταναστευτική πολιτική δεν άρεσε στο κρατικό κανάλι 

H απόλυση του Γκάρι Λίνεκερ από το BBC έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη Μεγάλη Βρετανία τα τελευταία 24ωρα. Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και τηλεπαρουσιαστής της πιο ιστορικής αθλητικής εκπομπής Match of the Day τέθηκε εκτός γιατί, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter (και όχι από το βήμα της εκπομπής) άσκησε κριτική στη μεταναστευτική πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης, παρομοιάζοντάς την με την Γερμανία των 30s.

Το BBC αναγκάστηκε να διακόψει μεγάλο μέρος του αθλητικού του προγράμματος, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπο με μία κλιμακούμενη κρίση -έχει πάρει ακόμη και πολιτικές διαστάσεις- την οποία πυροδότησε η υπόθεση του Λίνεκερ.

Το tweet του βετεράνου ποδοσφαιριστή:
 

«Δεν υπάρχει τεράστια εισροή. Λαμβάνουμε πολύ λιγότερους πρόσφυγες από άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή είναι απλώς μια απίστευτα σκληρή πολιτική που απευθύνεται στους πιο ευάλωτους ανθρώπους, με μια γλώσσα που δεν είναι διαφορετική με αυτήν που χρησιμοποιούσε η Γερμανία στη δεκαετία του 1930» έγραψε ο Λίνεκερ στο Twitter.

 

 

 

Παρέμβαση Σούνακ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ έκανε τα πρώτα του σχόλια για την καταιγίδα που έχει ξεσπάσει, λέγοντας: «Ο Γκάρι Λίνεκερ ήταν ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και είναι ένας ταλαντούχος παρουσιαστής. Ελπίζω ότι η τρέχουσα κατάσταση μεταξύ του Γκάρι Λίνεκερ και του BBC μπορεί να επιλυθεί εγκαίρως, αλλά δικαίως είναι θέμα που αφορά τους ίδιους και όχι την κυβέρνηση».

Το BBC «καλύπτει» την κόντρα με τον Λίνεκερ
Μεγάλη εντύπωση προκαλεί ωστόσο ότι οι δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας του ΒΒC όχι μόνο δεν γράφουν κάτι για το θέμα, αλλά το καλύπτουν εκτενώς, ως ειδησεογραφικό γεγονός όπως όλα τα άλλα.

Το BBC άνοιξε μάλιστα liveblog με συνεχή ροή ειδήσεων και σχολίων. Τόσο στην ιστοσελίδα όσο και στις τηλεοπτικές μεταδόσεις, οι αναφορές στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση της διοίκησης για τον Λίνεκερ ήταν εκτεταμένες.

BBC_Lineker1

Οι συνάδελφοί του είναι στα πλευρό του παρουσιαστή ενώ δεν διστάζουν να ζητήσουν ακόμη και την παραίτηση του επικεφαλής του BBC.

BBC_Lineker2

Αλληλεγγύη στον Γκάρι Λίνεκερ
Οι θρύλοι του ποδοσφαίρου Ίαν Ράιτ και Άλαν Σίρερ ανακοίνωσαν ότι δεν θα εμφανιστούν στην αθλητική εκπομπή Match of the Day του BBC, όπως είχε προγραμματιστεί, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Λίνεκερ.

Ο Ιαν Ράιτ έγραψε: «Όλοι ξέρουν τι σημαίνει για μένα το «Match of the Day», αλλά έχω πει στο BBC ότι δεν θα το κάνω. Αλληλεγγύη στον Λίνεκερ». Ανάλογα ήταν τα σχόλια κι άλλων παλαίμαχων ποδοσφαιριστών που μετείχαν ως σχολιαστές στην εκπομπή, κάνοντας μποϊκοτάζ.

 

 

 

 

Ακόμα και η Ένωση Ποδοσφαιριστών έδωσε το ελεύθερο στους ποδοσφαιριστές να μην κάνουν δηλώσεις στο BBC, εφόσον το επιθυμούν! Παράλληλα, στα social media έγινε hashtag το #motd boycott με το οποίο οι χρήστες ζητούσαν να γίνει μποϊκοτάζ στην εκπομπή του Σαββάτου.

Ο γενικός διευθυντής του BBC δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί

Ο γενικός διευθυντής του BBC Τιμ Ντέιβι δήλωσε χθες Σάββατο ότι δεν θα παραιτηθεί, παρά την θύελλα αντιδράσεων για την αναστολή της συνεργασίας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Βρετανίας με τον διάσημο παρουσιαστή του Γκάρι Λίνεκερ, εξαιτίας επικριτικής για την βρετανική κυβέρνηση ανάρτησής του στο Twitter, και τα προβλήματα που προκάλεσε στις αθλητικές εκπομπές του βρετανικού οπτικοακουστικού ομίλου. «Όλοι θέλουν να επιλυθεί η κατάσταση ήρεμα», δήλωσε ο Ντέιβι σε συνέντευξή του στο BBC.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ