14 Έλληνες σχεδιαστές στο Μοντρεάλ για σπουδαίο σκοπό: Η Ορσαλία, η Ιουστίνη και η Ειρήνη υποδέχονται την ελληνική μόδα στον Καναδά

2o Ντεφιλέ Ελλήνων Σχεδιαστών στο Μοντρεάλ από το Λύκειον των Ελληνίδων.

Οι σπουδαιότεροι Έλληνες σχεδιαστές, μέλη της Ελληνικής Ένωσης Σχεδιαστων Μόδας, θα συμμετάσχουν με δημιουργίες τους στο 2ο Ντεφιλέ Ελληνικής Μόδας στο Μοντρεάλ, που διοργανώνει στις 25 Απριλίου το Λύκειον των Ελληνίδων Μοντρεάλ (ΛΕΜ) με σκοπό τα έσοδα απο την βραδιά να διατεθούν υπέρ της επιστημονικής έρευνας γιά τη έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου.

Με την άοκνη συμπαράσταση στον ευγενή στόχο της προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Σχεδιαστών Ορσαλίας Παρθένη,που θα παρευρεθεί για να συντονίσει την επίδειξη,θα παρουσιαστούν υπέροχες δημιουργίες - προσφορά των Ελλήνων σχεδιαστών, οι οποίες θα δημοπρατηθούν για την ενίσχυση της κλινικής έρευνας του αποκαλούμενου «νέου παπ τεστ», γνωστού με τον ιατρικό όρο ως Doveegene. Την εκδήλωση στην ελληνική ομογένεια του Καναδά θα παρουσιάσει η γνωστή δημοσιογράφος και fashionista Ειρήνη Νικολοπούλου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DOVEGEENE;

Το μοριακό τεστ Doveegene ανιχνεύει έγκαιρα τον καρκίνο του ενδομητρίου και των ωοθηκών πριν γίνει ο «σιωπηρός δολοφόνος» της γυναίκας. Πρόκειται για μια μέθοδο προληπτικής εξέτασης, που ανακάλυψε μετά από χρόνια ερευνών η διευθύντρια της Γυναικολογικής Ογκολογικής Κλινικής και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου McGill, Dr Lucy Gilbert .

Στόχος αυτής της παγκόσμιας ανακάλυψης -σωτήριας για τις ζωές των γυναικών, είναι να προλαμβάνει τον δυσανίχνευτο καρκίνο των ωοθηκών εν τη γενέσει του καθώς θα αναλύεται σε μοριακό εργαστήριο το προσλαμβανόμενο υγρό από την περιοχή των σαλπίγγων,εντοπίζοντας έτσι μεταλλαγμένα ή προκαρκινικά κύτταρα. Με μια υστερεκτομή η γυναίκα θα απαλλάσσεται από τον εφιάλτη του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου. 

Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη, πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων επισημαίνει : 

«Εμείς οι Ελληνίδες και Έλληνες του Καναδά είμαστε ευγνώμονες στους μεγάλους και  καταξιωμένους Έλληνες σχεδιαστές για την προσφορά των δημιουργιών τους στην έρευνα του Doveegene,που η διάδοσή του και η καθολική αναγνώριση του από το σύνολο της ιατρικής κοινότητας, θα βοηθήσει στην σωτηρία των μελλοντικών γενεών των γυναικών από τον καρκίνο των ωοθηκών και του ενδομητρίου. 

Παράλληλα μέσα από αυτό το ντεφιλέ προβάλλουμε την Ελληνική μόδα που είναι αντάξια της Ευρωπαϊκής και της Αμερικάνικης. Είμαι περήφανη που το Λύκειον των Ελληνίδων Μοντρεάλ συμμετέχει στην ανάδειξη της Ελληνικής δημιουργικότητας και μόδας στο εξωτερικό».
 
Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Σχεδιαστών Μόδας, Ορσαλία Παρθένη συμπληρώνει: «Είχα την τύχη να παρουσιάσω ολόκληρη τη συλλογή μου το 2018 στο 1ο ντεφιλέ του ΛΕΜ και πρέπει να πω ότι το κοινό αποτελούμενο από Ελληνίδες, Ιταλίδες, Κεμπεκιώτισσες, Αγγλοκαναδές δέχθηκε με ενθουσιασμό την ελληνική μόδα.

Το 2ο ντεφιλέ με ρούχα πολλών Ελλήνων σχεδιαστών του συλλόγου μας θα αναδείξει περισσότερες πλευρές της Ελληνικής μόδας προσφέροντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό χρηματικό ποσόν στον ιερό σκοπό της τελειοποίησης του νέου ανιχνευτικού τεστ Doveegene για τον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου των ωοθηκών. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που θα συμμετάσχουν με τις δημιουργίες τους».

 

Η Ειρήνη Νικολοπούλου, η οποία θα παρουσιάσει την λαμπερή βραδιά υπογράμμισε : «Είμαι ευγνώμων γιά αυτή την πρόσκληση που συνδυάζει την συμβολή όλων των συμμετεχόντων στην επιστημονική έρευνα για τον γυναικείο καρκίνο με το μεγάλο μου όνειρο να βρεθώ κοντά στους Έλληνες του Καναδά παρουσιάζοντας στο κοινό της ομογένειας την εξέλιξη του ελληνικού ενδυματολογικού design».
 
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της υφυπουργού Μεταφορών του Καναδά Αννυς Κουτράκη, βουλευτού VimyLaval  και της Εμμανουέλας Λαμπρόπουλος, προέδρου της γυναικείας κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος των Φιλευθέρων, βουλευτού του Ville Saint Laurent. Το συντονισμό της εκδήλωσης έχει η fashionista Μαρία Φωτόπουλος.
 
Στο ντεφιλέ θα συμμετάσχουν με δημιουργίες τους οι σχεδιαστές : Vassilis Zoulias,Liana Camba, Angelos Bratis, Konstantinos Tsigaros, Dimitris Dassios, Ioanna Kourbela, Yiorgos Eleftheriades, Maison Faliakos, Denise Eleftheriou, Costarellos, Kathy Heyndels, Sotiris Georgiou, Chara Lebessis and Orsalia Parthenis
 

Τα μαγιό είναι δημιουργίες της Εύας Σουλάκου, BlueBlue BeachWear.

Τα γυαλιά είναι της Πατρίτσιας Φωτίου, Kalopsia Revisionist Eyewear.

Οι γούνες είναι της εταιρείας Starlight Furs.
 
Hair Artist: Maria Brakoulias

Περί του ΛΕΜ

Οι 15 γυναίκες από διάφορα επαγγέλματα και υπόβαθρο που αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Μοντρεάλ (ΛΕΜ), είναι 

Ελληνίδες με πάθος και φλόγα. Από τη δημιουργία του ΛΕΜ  το 2016 μέχρι σήμερα έχουν φωτίσει την αθέατη πλευρά του ελληνικού πολιτισμού στο Μοντρεάλ με πρώτο επίτευγμα το ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ, έργο του διεθνούς γλύπτη Γιώργου Χουλιάρα και δώρο ακριβό χαρισμένο στην πόλη του Μοντρεάλ για τα 375 χρόνια της.

Με υπέροχες επιτυχημένες εκδηλώσεις, όπως τα γαστρονομικά γκαλά με Έλληνες σέφ και τις επιδείξεις Ελληνικής μόδας, αποτελούν την κινητήρια δύναμη της νέας έρευνας για το γονιδιακό τεστ DOVEEGENE, που συντελείται στο Πανεπιστήμιο McGill απο την επιστημονική ομάδα της δρος Lucy Gilbert και που θα αποτελέσει το νέο εργαλείο για την πρόληψη του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου.

Το ΛΕΜ παράλληλα με την παραδοσιακή μορφή του πολιτισμού διαμορφώνει μακροπολιτισμό, αφήνοντας το αποτύπωμά του στο σύγχρονο πολιτιστικό τοπίο του Μοντρεάλ!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ