Σπύρος Σούλης: Υπόθεση καναπές - Διατηρήστε τον σαν καινούριο για πάντα με αυτά τα tips

Ψάξτε καλά τον καναπέ που θέλετε να αγοράσετε ως προς την ξυλουργική του, την αντοχή αλλά και τα βασικά υλικά με τα οποία έχουν κατασκευαστεί τα μαξιλάρια του.

Η επιλογή του σωστού καναπέ για το σαλόνι σας είναι πολύ σημαντική υπόθεση.

Πρέπει να τον διαλέξετε με προσοχή ώστε να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις. Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας καναπές έτσι ώστε να αντέξει για πάντα.

Ξεκινήστε από τη βάση του καναπέ Αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο στη διάρκεια ζωής ενός καναπέ είναι η βάση του. Τα πιο μαλακά ξύλα, όπως είναι το πεύκο, μπορεί να παραμορφωθούν και να αλλοιωθούν ύστερα από 5 χρόνια. Υλικά όπως ο δρυς και η οξιά είναι πολύ πιο σκληρά, πιο ανθεκτικά (και φυσικά πιο ακριβά). Αποφύγετε βάσεις από μοριοσανίδες, πλαστικό, ή μέταλλο, γιατί σπάνε εύκολα. Έξτρα τιπ Για να ελέγξετε την αντοχή της βάσης, σηκώστε το ένα μπροστινό πόδι ή τη γωνία του καναπέ από το πάτωμα. Καθώς σηκώνετε το ένα πόδι, το άλλο θα πρέπει να έχει σηκωθεί και αυτό ελαφρά από το έδαφος. Αν δεν έχει σηκωθεί, τότε σημαίνει πως το ξύλο της βάσης είναι αδύναμο.

Δώστε μεγάλη σημασία στη βάση του καναπέ ώστε να είναι γερή και να αντέχει πολύ βάρος

Δώστε μεγάλη σημασία στη βάση του καναπέ ώστε να είναι γερή και να αντέχει το βάρος, αναφέρει το spirossoulis

Ρωτήστε για την ξυλουργική Ένα πλαίσιο με αρθρώσεις που συνδέονται με οποιαδήποτε από τα ακόλουθα μέσα είναι ισχυρής κατασκευής: ξυλόπειρους, διπλές ξύλινες σφήνες, ξύλινες μπλοκ γωνίες, ή μεταλλικές βίδες και στηρίγματα. Συνδετήρες ή καρφιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόσθετη ενίσχυση, αλλά ποτέ να μην αγοράσετε έναν καναπέ που να συγκρατείται μόνο με συνδετήρες, καρφιά ή κόλλα.

Ψάξτε καλά τον καναπέ που θέλετε να αγοράσετε ως προς την ξηλουργική του, την αντοχή αλλά και τα βασικά υλικά με τα οποία έχουν κατασκευαστεί τα μαξιλάρια του

Ψάξτε καλά τον καναπέ που θέλετε να αγοράσετε ως προς την ξυλουργική του, την αντοχή αλλά και τα βασικά υλικά με τα οποία έχουν κατασκευαστεί τα μαξιλάρια του.

Ελέγξτε τα ελατήρια Καλό είναι ο καναπές σας να έχει ελατήρια για να κρατηθεί περισσότερο καιρό σε καλή κατάσταση. Τα πιο συνηθισμένα ελατήρια είναι τα ελικοειδή και δίνουν καλή στήριξη στους καναπέδες. Αν επιλέξετε καναπέ χωρίς ελατήρια δεν θα είναι ιδιαίτερα αναπαυτικός και άνετος. Έξτρα τιπ Καθίστε κάτω σταθερά σε μια γωνία ή εξωτερική άκρη του καναπέ. Αν παρατηρήσετε τριξίματα και θορύβους, τότε τα ελατήρια μάλλον δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά.

Τα ελατήρια είναι καλό να είναι

Τα ελατήρια είναι καλό να είναι ελικοειδή για να αντέχουν περισσότερο.

Επιλέξτε τα σωστά μαξιλάρια Το καλύτερο και πιο ανθεκτικό υλικό για να γεμίσετε τα μαξιλάρια του καναπέ σας είναι τα πούπουλα χήνας αναμεμειγμένα με φτερά. Ο πολυεστέρας μπορεί να είναι πιο φτηνός αλλά δεν αντέχει για μεγάλο διάστημα. Γι’ αυτό καλύτερα να επιλέξετε μαξιλάρια που να είναι λίγο πιο ακριβά αλλά να έχουν μεγάλη αντοχή. Όσο για το ύφασμα του καναπέ σας προτιμήστε λινό ή βαμβάκι. Το μαλλί και το δέρμα είναι επίσης πολύ ανθεκτικά αλλά είναι πολύ πιο ακριβά. Το μετάξι χαλάει πολύ γρήγορα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ