Οδός Τριπόδων: Ο δρόμος της Αθήνας με το ίδιο όνομα εδώ και 25 αιώνες - «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»

Ο αρχαιότερος δρόμος της Αθήνας βρίσκεται στην Πλάκα

Η όδος Τριπόδων την αρχαιότητα θεωρούταν ο πιο ωραίος και στολισμένος δρόμος της Αθήνας

Πλάκα. Οδός Τριπόδων. Ένα από τα ελάχιστα σημεία που της Αθήνας που έχει κρατήσει την ταυτότητά του εδώ και 25 αιώνες. 

Η οδός Τριπόδων στο ιστορικό κέντρο της πόλης είναι ο αρχαιότερος δρόμος της Αθήνας και ο μακροβιότερος καθώς έχει το ίδιο όνομα εδώ και 2.500 χρόνια. 

Οδός Τριπόδων

Ξεκινώντας από πολύ παλιά, η οδός Τριπόδων οδηγούσε από το Θέατρο στην Αγορά και μάλιστα αυτή ήταν και η βασική χρησιμότητά του.

Δεν είναι τυχαίο ότι θεωρούταν και θεωρείται ο δρόμος του Θεάτρου και των Καλών Τεχνών.

Από τις αναφορές που έχουν διασωθεί μπορούμε να φανταστούμε ότι από την αρχαιότητα θεωρούταν ο πιο ωραίος και στολισμένος δρόμος της αρχαίας Αθήνας.

Αθήνα

Οι Αθηναίοι ξεκινούσαν από το Πρυτανείο κάτω στην Αγορά και ανηφόριζαν των 800 μέτρων μήκους δρόμο και πλάτους 6 μέτρων για να φθάσουν στον τελικό προορισμό τους, που ήταν το θέατρο του Διονύσου.

Την αρχαία οδό Τριπόδων διέσχιζαν και οι νυχτερινές λαμπαδηδρομίες προς τιμήν του Θεού Διονύσου. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο και το όνομά της. Το πήρε από τους χάλκινους τρίποδες που τοποθετούνταν κατά μήκος της.

Η οδός Τριπόδων σήμερα

Οδός Τριπόδων - Πλάκα

Σήμερα η οδός Τριπόδων είναι ένα γραφικό πλακιώτικο δρομάκι, που σε ταξιδεύει στο χρόνο και νομίζεις ότι θα ξεπροβάλλουν μπροστά σου ιστορίες από τα δεκάδες χρόνια ζωής του.

Οικία Κοκοβίκου στην Πλάκα

Μάλιστα, σύμφωνα με το exploringgreece.tv πρόκειται για τον δρόμο όπου βρισκόταν το κινηματογραφικό σπίτι του ζεύγους Κοκοβίκου από την ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ