Σάλος στο Χόλιγουντ: 8 διάσημοι κατηγορούνται για απάτη με κρυπτονομίσματα - Λίντσεϊ Λόχαν, Τζέικ Πολ, Akon στο στόχαστρο της κεφαλαιαγοράς

Ποιο είναι το ποσό που κλήθηκαν τα καταβάλλουν;

Η Λίντσεϊ Λόχαν είναι ανάμεσα στους οχτώ διάσημους που κατηγορεί η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για συμμετοχή σε απάτη με κρυπτονομίσματα. 

Πέρα από την Λίντσεϊ Λόχαν, ο Τζέικ Πολ και ο Akon είναι μεταξύ των διάσημων οι οποίοι κατηγορούνται ότι παραβίασαν τη νομοθεσία περί προώθησης κρυπτονομισμάτων. Οι κατηγορίες εναντίον τους είναι στο πλαίσιο υπόθεσης σε βάρος του επενδυτή Τζάστιν Σαν και τριών εταιρειών του, των Tron Foundation, BitTorrent Foundation και Rainberry. 

Ουσιαστικά, κατηγορούνται ότι έκαναν αναρτήσεις στα social media διαφημίζοντας τα κρυπτονομίσματα, δίχως όμως να αποκαλύψουν ότι πληρώνονται για αυτό. 

Διαβάστε ακόμη: Μykonos Report: Tα έσπασαν στο Bachelor Party, φίλες & αρραβωνιαστικιά ποδοσφαιριστή - Η Λίντσεϊ Λόχαν στο νησί (βίντεο)

Οι οχτώ διάσημοι κατηγορούνται για παράνομη προώθηση των κρυπτονομισμάτων Tronix και BitTorrent, επειδή δεν αποκάλυψαν ότι πληρώθηκαν για να το κάνουν αυτό και τα χρήματα που έλαβαν, ανέφερε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Για τις ίδιες ενέργειες κατηγορήθηκαν οι ράπερ Soulja Boy και Lil Yachty, οι τραγουδιστές Όστιν Μαχόουν και Akon και η πρωταγωνίστρια ταινιών ενηλίκων Κέντρα Λαστ. 


pixabay

O Σαν και οι εταιρείες του πρόσφεραν και πωλούσαν κρυπτονομίσματα μέσω διάφορων αδήλωτων «προγραμμάτων αμοιβών», τα οποία καθοδηγούσαν «τους ενδιαφερόμενους να τα προωθούν στα social media, να μπαίνουν και να στρατολογήσουν άλλους σε κανάλια στο Telegram και το Discord που σχετίζονται με το Tron και να δημιουργήσουν λογαριασμούς BitTorrent, με αντάλλαγμα TRX και BTT». 

Λίντσεϊ Λόχαν: Πλήρωσε 40.000 δολάρια για διακανονισμό 
Πλην των Soulja Boy και Όστιν Μαχόουν, οι υπόλοιποι από τους διάσημους που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στην απάτη με τα κρυπτονομίσματα συμφώνησαν να καταβάλουν συνολικά 400.000 δολάρια σε διακανονισμό, δίχως να αποδεχθούν τα ευρήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

Διαβάστε ακόμη: Λίντσεϊ Λόχαν: Πρωταγωνίστρια σε τηλεριάλιτι που γυρίζεται στη Μύκονο από το MTV (Φωτό)

Η Λίντσεϊ Λόχαν πλήρωσε συνολικά 40.000 δολάρια. Ο YouTuber Τζέικ Πολ κατέβαλε περισσότερα από 100.000 δολάρια. 

Αυτή η υπόθεση αναδεικνύει ξανά τον υψηλό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές όταν προσφέρονται και πωλούνται κρυπτονομίσματα δίχως τη σωστή δημοσιοποίηση, επεσήμανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Γκάρι Γκένσλερ.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ