Κυρ. Μητσοτάκης: "Στη σκιά μιας εθνικής τραγωδίας ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου" - Το μήνυμα του πρωθυπουργού (βίντεο)

«Απαραίτητος ο ουσιαστικός ιστορικός αναστοχασμός»

Στην τραγωδία στα Τέμπη αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την 25η Μαρτίου, σημειώνοντας ότι οι φετινοί εορτασμοί γίνονται στη σκιά της και πώς «αυτό καθιστά ακόμα πιο απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό».

Αναλυτικά η δήλωση του Πρωθυπουργού:

«Ο εορτασμός της εθνικής ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διεξάγεται στην σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας. Αυτό καθιστά ακόμα πιο απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό. Πώς θα μπορέσουμε να εμπνευστούμε από τους θριάμβους του έθνους μας, πώς θα μπορέσουμε να διδαχτούμε από τις τραγωδίες σε αυτή τη μακρά πορεία διαρκούς προόδου του ελληνικού κράτους του ελληνικού έθνους του ελληνικού λαού. Η σημερινή μέρα όμως είναι ταυτόχρονα μέρα γιορτής για τις ένοπλες δυνάμεις  μας για τις γυναίκες και τους άνδρες μας οι οποίοι   Παρέλασαν κρατώντας ψηλά τη σημαία εκπέμποντας ένα αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας

 

 

Δεν πρέπει ποτέ μα ξεχνάμε ότι Οι σημαντικοί πόροι που κατανέμονται στην εθνική άμυνα – για τα αεροπλάνα μας, τα τανκς και τα καράβια μας – προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Είναι όμως απολύτως απαραίτητοι για να διαφυλάξουμε την εθνική μας ανεξαρτησία που είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο και την κοινωνική συνοχή

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας».

Και άλλα πολιτικά πρόσωπα προχώρησαν σε δηλώσεις σχετικά με την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Η επέτειος της 25ης Μαρτίου υπογραμμίζει όσα μεγάλα και σημαντικά μπορεί να καταφέρει ο Ελληνισμός όταν ακολουθεί τον δρόμο της ενότητας και της αλληλεγγύης, αλλά και σε τι επώδυνες περιπέτειες μπορεί να οδηγηθούμε όταν επικρατεί η διχόνοια και η ιδιοτέλεια. Και πάλι χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαίτερα στους εορτάζοντες»

"Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο για τον ελληνισμό, ιστορική αφετηρία ενός δύσκολου και μακροχρόνιου αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία μετά από 400 χρόνια τουρκικού ζυγού, μέρα εθνικής αναγέννησης και ανάτασης," τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά το πέρας της μεγαλειώδους παρέλασης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ