25η Μαρτίου: Εντυπωσιακή ελληνική σημαία στα νερά της Πειραϊκής - Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο από την έπαρση της σημαίας

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Πειραιά

Με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Πειραιά ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου, με την καθιερωμένη παρέλαση και με μία δράση συμβολικού χαρακτήρα στη θάλασσα της Πειραϊκής.

ΟΙ εικόνες που αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν σήμερα στην Πειραϊκή προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης, καθώς ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε μια μεγάλη ελληνική σημαία στην επιφάνεια της θάλασσας στον Όρμο Αφροδίτης, όπως αναφέρει το piraeuspress.gr.

25η Μαρτίου: Η ελληνική σημαία κυμάτισε ξανά στα νερά της Πειραϊκής / Φωτογραφία: piraeuspress.gr

Πρόκειται για μια δράση υψηλού συμβολισμού που πραγματοποίησε και φέτος ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, με τη θέα της γαλανόλευκης στην επιφάνεια της θάλασσας να προκαλεί αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας.

25η Μαρτίου: Η ελληνική σημαία κυμάτισε ξανά στα νερά της Πειραϊκής / Φωτογραφία: piraeuspress.gr

Στην δράση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με την οικογένειά του, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων κ. Αλέξανδρος Παλατιανός, ο οποίος ανέφερε πως η συμβολική ανάπτυξη της ελληνικής σημαίας στη θάλασσα της Πειραϊκής τονίζει το εθνικό αίσθημα απέναντι στο έργο που επιτέλεσαν οι πρόγονοί μας.

25η Μαρτίου: Η ελληνική σημαία κυμάτισε ξανά στα νερά της Πειραϊκής / Φωτογραφία: piraeuspress.gr

Τη διοργάνωση της δράσης είχε η Διεύθυνση Εξωστρέφειας του Δήμου Πειραιά με την συμβολή της Α’ Δημοτικής Κοινότητας, του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, του Λιμενικού Σώματος, του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος και του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Πειραϊκής «Ο Άγιος Νικόλαος».

Ο Δήμαρχος Πειραιά, σε δήλωσή του για την εθνική μας επέτειο, τόνισε:

«Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα τιμής και εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες. Σήμερα τιμάμε τους ήρωες και την Επανάσταση του 1821 με τη λαμπρότητα που αρμόζει στην εθνική μας επέτειο, με την καθιερωμένη παρέλαση συλλόγων, μαθητών και ενόπλων δυνάμεων στην Ηρώων Πολυτεχνείου.»

Αμέσως μετά, ο Δήμος Πειραιά με τη συνδρομή του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, προχώρησε και εφέτος σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία συμβολικού χαρακτήρα, καθώς τοποθέτησε μια μεγάλη ελληνική σημαία στην επιφάνεια της θάλασσας στον Όρμο της Αφροδίτης στην Πειραϊκή.

Διαβάστε ακόμη: Νίκος Παπαδάκης: Παρέλασε κρατώντας τη σημαία της Παγκρητίου Ενώσεως - Δείτε την ανάρτηση του (φωτό - βίντεο)

"Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, ας κρατήσουμε ψηλά το εθνικό μας φρόνημα, έχοντας κατά νου ότι όταν είμαστε ενωμένοι ως χώρα και ως Έλληνες τα καταφέρνουμε. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και σε όλους τους Πειραιώτες", είπε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ