Σπύρος Σούλης: 6 Αλάνθαστες τεχνικές για να διακοσμήσετε με κάδρα τους τοίχους - Ξεφύγετε από τα συνηθισμένα!

Κάντε τις σωστές επιλογές.

Τα κάδρα είναι από τα πιο στιλάτα αντικείμενα για τη διακόσμηση ενός τοίχου και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε διάφορες συνθέσεις με αυτά.

Δείτε παρακάτω 6 αλάνθαστους τεχνικές για να τα κρεμάσετε σαν επαγγελματίες, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει το spirossoulis.com!

Ράφι με layering (δηλαδή στρώσεις)

Αυτή είναι μια καταπληκτική ιδέα που θα δώσει περισσότερο την αίσθηση του βάθους σε ένα μικρό ή φλατ σημείο. Σε ένα ράφι τοποθετείτε μία σειρά κάδρα σε διαφορετικά μεγέθη. Προσθέτετε μια δεύτερη τοποθετώντας την ελεύθερα χωρίς να υπολογίσετε τη συμμετρία.

Συμμετρική διάταξη

Αυτή είναι από τις πιο συνηθισμένες διατάξεις. Χαρίζει ισορροπία στον χώρο, κεντρίζει το βλέμμα και το ενδιαφέρον και είναι ένας διαχρονικός τρόπος για να αναδείξετε τα κάδρα σας.
Συνήθως τοποθετείται στο κέντρο ένας πίνακας και δεξιά και αριστερά προστίθενται και άλλοι (π.χ. ένα τρίπτυχο). Για να τα κρεμάσετε με επιτυχία στον τοίχο, καλό είναι να μην τα υπολογίζετε με το μάτι γιατί η συμμετρία απαιτεί τα κάδρα να έχουν ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Δημιουργήστε έναν σταυρό με χαρτοταινία στον τοίχο και τοποθετήστε τον μεγάλο πίνακα στο κέντρο του. Ό,τι κάδρο βάλετε από τα δεξιά, το ίδιο θα κάνετε και από τα αριστερά.

Διάταξη σε οριζόντιες περασιές

Aυτός ο τρόπος διάταξης, βοηθάει αρκετά για να κάνετε συνθέσεις χωρίς να φαίνονται μπερδεμένες. Για αυτή την τεχνική,  πάρτε μια χαρτοταινία και τραβήξτε δύο οριζόντιες και παράλληλες μεταξύ τους γραμμές στον τοίχο και τοποθετήστε κορνίζες είτε πάνω είτε κάτω από αυτές. Καλό είναι να μην δοκιμάσετε να κάνετε πάνω από δύο σειρές γιατί θα μπερδευτείτε.

Διάταξη σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο

Η διάταξη αυτή θα βολέψει κυρίως εσάς που έχετε κάδρα σε διάφορα μεγέθη. Μια σίγουρη λύση είναι να πάρετε ένα μεγάλο κάδρο 50x70cm και αριστερά ή δεξιά του να βάλετε τρία μικρότερα που να καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο. Προσέξτε όμως να μην αφήνετε τα κάδρα να περισσεύουν δεξιά και αριστερά από τα περιθώρια αυτά γιατί δεν θα δείχνει όμορφη η σύνθεση.

Διάταξη κατά μέγεθος

Στην περίπτωση αυτή τα κάδρα ομαδοποιούνται και τακτοποιούνται ανά μέγεθος. Ομαδοποιήστε τα μικρά κάδρα για να ισορροπούν δίπλα στα μεγαλύτερα. Για να μη χαθεί η ισορροπία, μπορείτε να τραβήξετε νοητά έναν κεντρικό άξονα στο πλάτος που θα καταλαμβάνει όλη η σύνθεση. Ομαδοποιήστε τα κάδρα δεξιά και αριστερά από αυτόν τον άξονα.

Διάταξη σε οριζόντιες και κάθετες περασιές

Σε αυτή την τεχνική χρησιμοποιούνται κορνίζες με ίδιο ή και διαφορετικό μέγεθος. Δημιουργήστε με χαρτοταινία ένα πλέγμα στον τοίχο και τοποθετήστε τα κάδρα στοιχισμένα οριζόντια και κάθετα. Ωστόσο καλό είναι να αποφύγετε τις περίεργες διατάξεις, γιατί το πιο πιθανό είναι να μη δείχνουν ωραίες. Οι πιο ελεύθερες που δεν ακολουθούν κάποιον “κανόνα” δείχνουν άρτια μόνο από επαγγελματίες που έχουν αρκετή εμπειρία. Μην στοιχίζετε μόνο διαγώνια, έκκεντρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ