Σπύρος Σούλης: 5 Yπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε με καθρέφτες το σπίτι - Κάντε το χώρο σας να δείχνει μεγαλύτερος!

Ο ρόλος τους μπορεί να είναι βοηθητικός ή πρωταγωνιστικός σε έναν χώρο, ανάλογα με το πώς τοποθετούνται. 

Οι καθρέφτες μπορούν εύκολα να επηρεάσουν την αισθητική και τη φωτεινότητα μέσα στο σπίτι. Στη διακόσμηση, ανάλογα με το σημείο που τοποθετούνται, μπορούν να καλύψουν ορισμένες ατέλειες και να κάνουν έναν χώρο να δείχνει μεγαλύτερος, ειδικά όταν έχουν μεγάλο μέγεθος. Από την άλλη το είδος της κορνίζας και το υλικό της, είναι ένα ακόμα στοιχείο διακόσμησης που πρέπει να υπολογίζεται. 

Ο ρόλος τους μπορεί να είναι βοηθητικός ή πρωταγωνιστικός σε έναν χώρο, ανάλογα με το πώς τοποθετούνται. 

Από την είσοδο του σπιτιού μέχρι και το υπνοδωμάτιο δείτε 5 ιδέες σύμφωνα πάντα με το spirossoulis.com, για το πώς λειτουργούν μέσα στους χώρους ενός σπιτιού.

Υπνοδωμάτιο

Σε έναν κενό τοίχο μπορείτε να τοποθετήσετε έναν μεγάλο vintage καθρέφτη. Ο μεγάλος του όγκος δεν πρέπει να σας απασχολεί, γιατί καλύπτει μια κάθετη επιφάνεια στον τοίχο και όχι την οριζόντια που πατούν τα έπιπλα. Αυτού του τύπου οι καθρέφτες χαρίζουν πάντα πολυτέλεια στο σπίτι. 

Σύνθεση με διαφορετικά μεγέθη και σχήματα σε έναν τοίχο

Αντί για poster και φωτογραφίες μπορείτε να δημιουργήσετε ένα gallery στον τοίχο μόνο με καθρέφτες. Επιλέξτε τις κορνίζες τους ανάλογα με το στιλ του χώρου. 

Layering

Το layering (δηλαδή οι στρώσεις), δημιουργεί μία οφθαλμαπάτη, δίνοντας την αίσθηση του βάθους και ζωντανεύει πάντα ένα αδιάφορο σημείο.Ειδικά αν έχετε έναν στενό διάδρομο ή ένα μικρό χολ, ακόμα και έναν κενό τοίχο μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή την τεχνική για να το αναδείξετε. Εκτός από επιδαπέδιους καθρέφτες μια πολύ καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε μικρότερους πάνω σε μια κονσόλα, σε έναν μπουφέ ή στο τζάκι. 

Παριζιάνικο στιλ

Οι οversized καθρέφτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μιμηθείτε το παριζιάνικο στιλ διακόσμησης. Τοποθετήστε τον σε μία περίοπτη θέση στο καθιστικό και επιλέξτε μια εντυπωσιακή σκαλιστή κορνίζα, για να κάνετε αντίθεση με τα πιο απλά και μοντέρνα έπιπλα του καθιστικού σας.Σε αυτό το στιλ η πολυτέλεια είναι διακριτική, γι’ αυτό και αν σκοπεύετε να προσθέσετε έναν oversized και άκρως εντυπωσιακό καθρέφτη, καλό ήταν να έχετε μονόχρωμα έπιπλα με λεπτά πόδια και πιο διακριτική διακόσμηση στον χώρο. 

Μοντέρνος καθρέφτης

Οι μοντέρνοι καθρέφτες μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε στο σπίτι για να κάνουν οποιοδήποτε χώρο να δείχνει πιο φωτεινός και πιο μεγάλος. Οι επιλογές που έχετε είναι πάρα πολλές από πολυγωνικούς μέχρι καμπυλωτούς με αφηρημένη γεωμετρία.Όσο πιο ιδιαίτερο είναι το σχήμα του τόσο πιο έντονο statement θα κάνετε στο χώρο με αυτό το αντικείμενο "άποψη". 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ