3 μυθικά πρόσωπα του σινεμά μαζί: Μελίνα Μερκούρη, Ρόμι Σνάιντερ, Ζυλ Ντασέν - 1964 - Ποια ταινία τους έφερε κοντά; (φωτό)

Βασισμένη σε μυθιστόρημα...

Ήταν 1964 όταν η Romy Schneider συνάντησε την Μελίνα Μερκούρη για να παίξουν μαζί σε μια ταινία, όπου το όνομα της Μελίνας ήταν πάνω από το δικό της. Επρόκειτο για την ταινία “10:30 βράδυ καλοκαίρι”, αμερικανικής παραγωγής δραματική ταινία σε σκηνοθεσία Jules Dassin με πρωταγωνιστές την Μελίνα Μερκούρη, την Romy Schneider και τον Peter Finch, βασισμένη στο μυθιστόρημα “10:30 on a Summer Night” της Marguerite Duras.

Η πλοκή

Η Μαρία και ο Πολ, ένα ζευγάρι στα σαράντα τους που μαζί με την μικρή τους κόρη ταξιδεύουν στην Ισπανία, έχοντας παρέα την Κλερ, μια νεότερη γυναίκα. Στο δρόμο τους για τη Μαδρίτη, σταματούν σε μια μικρή πόλη και μαθαίνουν ότι ένας ντόπιος που έχει σκοτώσει τη γυναίκα του και τον εραστή της, κυκλοφορεί ελεύθερος στην περιοχή. Επειδή έχει ξεσπάσει καταιγίδα, η παρέα δεν έχει άλλη επιλογή από το να μείνει στο μοναδικό ξενοδοχείο της πόλης, το οποίο είναι γεμάτο και με άλλους ταξιδιώτες στην ίδια κατάσταση. Η Μαρία, έχοντας πρόβλημα αλκοολισμού κάνει διάφορες αψυχολόγητες κινήσεις και μοιάζει σαν να ενθαρρύνει διακριτικά τον σύζυγό της να κάνει σεξ με την Κλερ.

Ενώ η καταιγίδα μαίνεται ακόμη, η Μαρία συνεχίζει να πίνει μέχρι που βλέπει τον Πωλ και την Κλερ να φιλιούνται σε ένα μπαλκόνι. Στη συνέχεια ανακαλύπτει τον δραπέτη που κρύβεται σε μια ταράτσα. Μεσ’ το μεθύσι της και μην ξέροντας τι της γίνεται, αποφασίζει να τον βοηθήσει να δραπετεύσει και τον οδηγεί στην έρημο όπου μπορεί να κρυφτεί.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Cast

Μελίνα Μερκούρη: Μαρία

Romy Schneider: Claire

Peter Finch: Paul

Julián Mateos: Rodrigo Paestra

Isabel María Pérez: Judith

Beatriz Savón: σύζυγος του Rodrigo

Romy schneider melina mercouri and jules dassin

Η πλειοψηφία των κριτικών είχε αντιρρήσεις για την ταινία με βασικό τον Bosley Crowther των New York Times, που έγραψε: “Προφανώς αυτό που προσπαθούσε να κάνει ο Jules Dassin σε αυτή την ταινία... ήταν να δώσει μια παράξενη απεικόνιση των νοσηρών διαθέσεων μιας γυναίκας όταν παγιδεύεται από την στιγμή που συνειδητοποιεί την παρέλευση του έρωτα. Ο Dassin για να το πετύχει αυτό γέμισε τις εικόνες του με βροχή, καταιγίδα, φώτα που αναβοσβήνουν, χορευτές φλαμένκο και γυμνά κορμιά. Το αποτέλεσμα είναι μηχανικό και κάπως παλιομοδίτικο χωρίς ζεστασιά και χωρίς νόημα, παρ’ όλη την βροχή και το ποτό”.

Χασάπικο Μελίνα Ρόμυ

Στα γυρίσματα μάλιστα η Μελίνα με το εκρηκτικό της ταπεραμέντο ξεσήκωνε τους πάντες. Ηθοποιούς και συνεργείο. Έκανε πολύ παρέα με την Romy Schneider, την οποία ήθελε σώνει και καλά να την μάθει να χορεύει χασάπικο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ