Θλίψη στον χώρο της δημοσιογραφίας: Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Κωστής Βέρρος - Την ημέρα των γενεθλίων του

Καλό ταξίδι...

Ο δημοσιογράφος Κωστής Βέρρος, πέθανε σε ηλικία 76 ετών, ακριβώς την ημέρα των γενεθλίων του, στην Αθήνα.

Με σπουδές στην Αθήνα και το Λονδίνο (LSE), ο Κωστής Βέρρος άρχισε τη μακρά διαδρομή του ως ακόλουθος Τύπου σε ελληνικές πρεσβείες, για να καταλήξει ως ανταποκριτής στις Βρυξέλλες, όπου κέρδισε την εμπιστοσύνη και του τότε προέδρου της Κομισιόν, Ζακ Ντελόρ.

Εξελέγη κατ′ επανάληψη σε κορυφαίες θέσεις, υπήρξε γενικός γραμματέας και πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Βέλγιο, ενώ στη συνέχεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή του πρότεινε να εργαστεί ως μέλος της Υπηρεσίας Εκπροσώπου Τύπου στην Κομισιόν.

Ο Κωστής Βέρρος, γεννημένος στην Αθήνα το 1947, αποφοίτησε το 1965 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Οικονομικά, κάνοντας μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού.

Με αφετηρία το υπουργείο Εξωτερικών μεταπήδησε στη Γ.Γ. Τύπου και Πληροφοριών, υπηρετώντας διαδοχικά στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες και το 1981 στο Στρασβούργο, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο τέλος του 1982 παραιτήθηκε από την Γ.Γ.Τ.Π. για να εργαστεί ως ανταποκριτής της Βραδυνής και της Ναυτεμπορικής στις Βρυξέλλες, ενώ απο τα τέλη της δεκαετίας του ’80 βρέθηκε στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Antenna.

Από το 1989 έως το 1995, διατέλεσε διαδοχικά γραμματέας και πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Βέλγιο.

Το 1994 διέκοψε την ενεργό δημοσιογραφία και έως το 1999 έγινε μέλος της Υπηρεσίας Εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναλαμβάνοντας υπεύθυνος για την Ενέργεια, τις Μικρο-Μεσαίες Επιχειρήσεις, τον Τουρισμό και την Κοινωνική Οικονομία και συνυπεύθυνος για την Πολιτική του Περιβάλλοντος.

Παράλληλα με την συνεργασία του με τον Antenna, το 2000 ανέλαβε τη Διεύθυνση Ειδήσεων του Μακεδονία TV, θέση που διατήρησε μέχρι τον Ιούνιο του 2012.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ