«Χριστός Ανέστη!»: Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας γιόρτασαν την Ανάσταση - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη», η ατμόσφαιρα έγινε φαντασμαγορική από τα πυροτεχνήματα

Με κάθε επισημότητα, κωδωνοκρουσίες και τα... απαιτούμενα πυροτεχνήματα, γιόρτασαν οι Έλληνες την Ανάσταση στις εκκλησίες όλης της χώρας. 

Καμπάνες και πυροτεχνήματα έστειλαν το Αναστάσιμο μήνυμα τα μεσάνυχτα, με τις εκδηλώσεις να είναι ιδιαίτερα λαμπρές σε όλη τη χώρα. Σε όλες τις εκκλησίες ανά την Ελλάδα αναγνώστηκε το πασχάλιο μήνυμα του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας, στο οποίο, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι «Η ανθρώπινη Ιστορία, η τραγικότητα, το φυσικό κακό, το αδιανόητο κάποτε ηθικό κακό, η βάναυση ματαίωση των ονείρων μας σε όλα τα επίπεδα, όλα μπορούν, όλα καλούνται να μετάσχουν στην μεταμορφωτική προοπτική της Ανάστασης. Απέναντι στη φθορά ολόφωτη η Χάρη της Ανάστασης. Ο 'Αδης ‘'βασιλεύει, αλλ' ουκ αιωνίζει''. Ο Αναστάς Θεάνθρωπος φανερώνει τις άπειρες δυνατότητες που αποκτά η ανθρώπινη φύση και όλοι μας κατά Χάρη».



eurokinissi

Η Ανάσταση στη Μητρόπολη Αθηνών

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, χιλιάδων πιστών και με τη δέουσα λαμπρότητα, τελέστηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη», η ατμόσφαιρα στον ουρανό έγινε φαντασμαγορική από τα πυροτεχνήματα για τη νίκη της ζωής επί του θανάτου, την πτώση και καθαίρεση του Άδη από τον Αναστημένο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία  παρακολούθησε απόψε την Ακολουθία της Αναστάσεως στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών αμέσως μετά έκανε δήλωση στην οποία τόνισε ότι: «Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης σηματοδοτεί τον θρίαμβο της ζωής πάνω στη φθορά, τη συντριβή της απόγνωσης και του θανάτου». Παράλληλα, ευχήθηκε «Το φως που καταυγάζει απόψε τις εκκλησίες μας να γίνει για όλους μας οδηγός για ένα μέλλον ελπίδας, ειρηνικό και δημιουργικό, με αγάπη και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο. Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά!».

«Εκρηκτική» Ανάσταση στον Νέο Κόσμο

Ο Νέος Κόσμος τα τελευταία χρόνια γιορτάζει την Ανάσταση με τον πιο «εκρηκτικό» τρόπο. Μόλις ακουστεί το Χριστός Ανέστη και αρχίσουν να χτυπούν οι καμπάνες, μολότοφ, εκρήξεις και φωτιές δημιουργούν ένα σκηνικό πολέμου και κάνουν τους δρόμους έξω από τον Ιερό Ναό της Αναλήψεως να μοιάζουν με «βομβαρδισμένο τοπίο».

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στον ναό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη

Με κατάνυξη και λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για πρώτη χρονιά χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για τον κορονοϊό.

Χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες της πόλης παρακολούθησαν από το προαύλιο του ιστορικού Ναού την Ακολουθία της Αναστάσεως, κρατώντας ανά χείρας τις λαμπάδες με το Άγιο Φως και γιόρτασαν με κατάνυξη την Ανάσταση.

Λίγο πριν τις 12:00 πιστοί έψαλαν το τροπάριο της Ορθόδοξης Εκκλησίας «Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν, θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι, ζωὴν χαρισάμενος!», ενώ την ίδια ώρα χιλιάδες βεγγαλικά φώτισαν την ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Κρήτη: Με μολότοφ και όπλα η Ανάσταση στη Νέα Αλικαρνασσό

«Μάχη» δόθηκε στον Άγιο Νικόλαο της Νέας Αλικαρνασσού αφού με το άκουσμα του «Χριστός Ανέστη» επιστρατεύτηκαν μέχρι μολότοφ και όπλα.

Το βίντεο που ακολουθεί καταγράφει τις ρίψεις αυτές αλλά και τα όπλα να ακούγονται.

Kέρκυρα: Η νύχτα μέρα από τα βεγγαλικά!

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην Πάνω Πλατεία Σπιανάδας για να απολαύσουν ένα μοναδικό τελετουργικό έθιμο της Αναστάσεως που κορυφώνει τα θρησκευτικά δρώμενα για τις μέρες του Πάσχα στο νησί.

Χιλιάδες Έλληνες έψαλαν το «Χριστός Ανέστη» στη Μελβούρνη

Μέσα στη βροχή έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη» χιλιάδες Έλληνες στη Μελβούρνη, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Στο ναό των Αγίων Αναργύρων στο Oakleigh οι ομογενείς κρατώντας ομπρέλες έψαλαν το «Χριστός Ανέστη», αν και λόγω της βροχής στις περισσότερες εκκλησίες η Ανάσταση έγινε μέσα στους ναούς.

Όπως αναφέρει το neoskosmos.com, μπορεί οι περισσότεροι σπάνια πια να πηγαίνουν στην εκκλησία αλλά το Πάσχα είναι κάτι το ιδιαίτερο για τους ομογενείς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ