Μις Ελλάς: Εκπληκτικής ομορφιάς, δυναμική, γυμνασμένη, σαν αρχαία Θέα - Δείτε την Ελληνική συμμετοχή και τις… αντιπάλους μας (φωτό)

Η τεχνητή νοημοσύνη έβαλε και στην ομορφιά το... χεράκι της. Επεξεργάστηκε τα στοιχεία που έδωσαν οι επιστήμονες και δημιούργησαν το πρότυπο ομορφιάς για κάθε χώρα

Ποιο θα μπορούσε να είναι το ιδανικό πρότυπο ομορφιάς για μια συμμετέχουσα σε διαγωνισμό ομορφιάς; Η τεχνητή νοημοσύνη παρενέβη ξανά και ιδού τα αποτελέσματα.

Τα πρότυπα ομορφιάς υπάρχουν από τότε που οι άνθρωποι άρχισαν να ζουν σε κοινωνίες. Μάλιστα, αυτά τα διαρκώς μεταβαλλόμενα ιδανικά για την ομορφιά έχουν δημιουργήσει μερικές από τις πιο επιδραστικές και αναγνωρίσιμες προσωπικότητες στην ιστορία – όπως την βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα ή την Λίζα ντελ Τζιοκόντο, τη γνωστή ως Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι.

Πώς όμως θα μπορούσε να είναι η «ιδανική» υποψήφια στα καλλιστεία; Οι ειδικοί του Great Green Wall θέλησαν να δώσουν απάντηση σε αυτό το ερώτημα, χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη και μέσω της πλατφόρμας Midjourney – αυτή που χρησιμοποιήθηκε για τον Πάπα Φραγκίσκο με φουσκωτό μπουφάν Balenciaga – έδωσαν μια ιδέα της ιδανικής Μις για κάθε χώρα.

Η Μις Σουηδία

Η Μις Σουηδία

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι εικόνες αυτές συχνά περιλάμβαναν «εξαιρετικά ανέφικτες σωματικές αναλογίες», με «δομές προσώπου που μοιάζουν σε σούπερ μόντελ και μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσω της αισθητικής χειρουργικής ή της γενετικής».

Η Μις Αυστρία

Η Μις Αυστρία

Ο ιδρυτής του Great Green Wall, Σαμ Φοίνιξ, έγραψε: «Τα πρότυπα ομορφιάς μπορεί να διαφέρουν δραστικά από χώρα σε χώρα, οπότε ήταν συναρπαστικό να δούμε πόσο καλά η τεχνητή νοημοσύνη ήταν σε θέση να αναδημιουργήσει αυτά τα μοναδικά πρότυπα ομορφιάς μέσα σε ένα περιβάλλον ‘καλλιστείων’».

Η Μις Ταϊλάνδη

Η ερώτηση που έθεσαν οι ερευνητές στην τεχνητή νοημοσύνη

Οι ερευνητές ζήτησαν από το Midjourney να απαντήσει στην ίδια προτροπή κάθε φορά που δημιουργούσε τα αποτελέσματα μιας χώρας. «Δημιουργήστε μια ρεαλιστική φωτογραφία του τι θεωρεί το κοινό της (όνομα χώρας) ως το ιδανικό γυναικείο σώμα Μις (όνομα χώρας). Παρακαλώ δείξτε μια ολόσωμη φωτογραφία της γυναίκας με φόρεμα. Χωρίς κείμενο στην εικόνα».

Η Μις Βόρεια Αμερική

Η Μις Βόρεια Αμερική

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα - Ποιο είναι το ιδανικό πρότυπο ομορφιάς;

Τα αποτελέσματα δημιούργησαν έναν μεγάλο αριθμό ξανθών γυναικών, συμπεριλαμβανομένων των Μις Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Αυστραλία, Γερμανία, Γαλλία, Ουκρανία και πολλών άλλων. Επίσης, για παράδειγμα, κατά τη δημιουργία της Μις Ηνωμένο Βασίλειο, οι ερευνητές ισχυρίστηκαν πως ήταν «ξεκάθαρο» ότι η έμπνευση ελήφθη από την πριγκίπισσα Νταϊάνα, με τις γυναίκες να φτιάχνουν συχνά τα μαλλιά τους με παρόμοιο τρόπο.

Από την άλλη πλευρά, η Μις ΗΠΑ εμπνεύστηκε από τη Μέριλιν Μονρόε με «καμπυλωτό μπούστο και γοφούς», ενώ η Μις Γαλλία είχε πιο γυμνασμένη σιλουέτα και η Μις Γερμανία λεπτά χείλη.

Η Μις Γαλλία

Η Μις Γαλλία

Από την άλλη, γυναίκες με μελαχρινό χρώμα μαλλιών επιλέχθηκαν για χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία. Η Μις Ιταλία περιγράφηκε γενικά ως έχουσα «λαμπερή λαδί επιδερμίδα με σκούρα φρύδια», ενώ η Μις Πορτογαλία και η Μις Ισπανία είχαν και οι δύο «σκούρα φρύδια» και «μικρή μύτη».

Η Μις Γερμανία

Η Μις Γερμανία

Παράλληλα, ενώ πολλές από τις διαγωνιζόμενες στα καλλιστεία είχαν λεπτή ή μικροσκοπική σιλουέτα και ψηλά ζυγωματικά, αυτό διέφερε μεταξύ των χωρών.

Η Μις Ισπανία
Η Μις Ισπανία

Η Μις Αυστρία, η Σλοβακία και η Νέα Ζηλανδία ήταν μεταξύ εκείνων που είπαν ότι είχαν πιο «καμπυλωτές» γυναίκες που χαρακτηρίζονταν ως ιδανικές διαγωνιζόμενες στα καλλιστεία.

H Μις Ρωσία

H Μις Ρωσία

Όσο για τη Ρωσία, η ιδανική γυναίκα θεωρήθηκε ότι έχει μια τυπική σιλουέτα κλεψύδρας, αλλά εξακολουθούσε να έχει πιο έντονο σαγόνι.

Ποια είναι η ιδανική Μις Ελλάς;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Midjourney, το ελληνικό πρότυπο ομορφιάς δίνει έμφαση στους μύες. Ακριβώς όπως και οι παραδοσιακές αρχαίες Ελληνίδες θεές, μια καλοφτιαγμένη αλλά λεπτή σωματική διάπλαση μπορεί να βρεθεί σε όλες τις εικόνες Α.Ι. για αυτή τη χώρα. Και πάλι, τόσο τα ξανθά όσο και τα μελαχρινά μαλλιά είναι παρόντα - με μια μικροσκοπική μέση και καλογυμνασμένα πόδια. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του προσώπου, η «Μις Ελλάς» έχει μια εμφάνιση που μοιάζει πολύ με «Instagram influencer», με γεμάτα χείλη, καθορισμένα ζυγωματικά, σκούρα φρύδια και έντονο γατίσιο μακιγιάζ.

Η ιδανική Μις Ελλάς

Η ιδανική Μις Ελλάς

Αν και αυτό δεν είναι ακριβώς η πιο φυσική εμφάνιση, όσοι αγαπούν τη γυμναστική μπορεί να αισθάνονται αρκετά επικυρωμένοι που βλέπουν μια γυμνασμένη γυναίκα να είναι περιζήτητη εδώ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ