Πέτρος Κωστόπουλος: Δούλεψα 5 χρόνια στην Ευρωβουλή στη σοσιαλιστική ομάδα - Έπαιρνα διπλάσιο μισθό από τον πρωθυπουργό (βίντεο)

Τι είπε ο Πέτρος Κωστόπουλος, για τον χωρισμό του και την οικονομική καταστροφή, τα «δυο καλά πράγματα που έφεραν»

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε στο «The 2Night Show» της Τρίτης (2/5) τον Πέτρο Κωστόπουλο. Κομψός, ανανεωμένος και αφοπλιστικά αυθόρμητος, μίλησε για όσα έζησε στην πολυτάραχη διαδρομή της ζωής του.

«Στα προσωπικά μου είμαι καλά αλλά δεν έχω κάποια σχέση. Μετά το διαζύγιο ήθελα να έχω γρήγορες σχέσεις. Υπήρχαν διαστήματα που ερωτεύτηκα αλλά για πολλούς λόγους δεν έμεινε. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω τίποτα. Μου αρέσει να τελειώνω τη δουλειά μου, να μαγειρεύω, να έρχεται ο γιος μου και είμαι μια χαρά» ανέφερε για το τώρα.

«Πήγα σπούδασα στο Παρίσι. Έκλεβα από τα σούπερ μάρκετ για να φάω κρέας. Ο πατέρας μου δεν είχε να με βοηθήσει αλλά πέρασα υπέροχα γιατί ήμουν στο Παρίσι. Έβλεπα τον Σηκουάνα, την Παναγία των Παρισίων. Όποιος θέλει μπορεί να το κάνει. Δούλευα σε οικοδομή, σε ξενοδοχεία το καλοκαίρι, ταξιτζής στο Βόλο το βράδυ. Ντράπηκα μια μέρα γιατί όταν μια γκόμενά μου που της εμφανιζόμουν πλούσιος, με είδε σαν ταξιτζή» είπε για τα χρόνια του στο Παρίσι.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις αναμνήσεις του από το Ευρωκοινοβούλιο, στα «χρυσά» χρόνια της επιτυχίας ως κορυφαίος εκδότης, στην οικονομική «καταστροφή» που έφερε την κατάθλιψη, ενώ μοιράστηκε στιγμές από την καθημερινότητά του.

«Δούλεψα 5 χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο ως επιστημονικός σύμβουλος στη σοσιαλιστική ομάδα σε θέματα διεθνούς οικονομικής πολιτικής… Αυτό που μου έχει μείνει από το Ευρωκοινοβούλιο, δεν το εκτιμώ καθόλου. Δεν κάνουν τίποτα, οι αποφάσεις τους είναι συμβολικές… Τότε έκαναν μια απάτη που την κατάλαβα μετά. Για να καταλάβεις, εγώ έπαιρνα μισθό διπλάσιο του Πρωθυπουργού και 4πλάσιο των Ευρωβουλευτών. Έριχναν μια υπογραφή, αυτοί έπαιρναν λεφτά, νοίκιαζαν ένα διαμέρισμα και έλεγαν ότι μένουν σε ξενοδοχείο. Δεν τους έλεγχαν. Είναι περισσότερο μια αίθουσα δημοσίων σχέσεων παρά αποφάσεων» ανέφερε ο Πέτρος Κωστόπουλος.

«Γενικά δεν έχω μια εκτίμηση. Δεν είναι κακοί άνθρωποι, αλλά δεν είναι αποφασιστικοί. Πιστεύω ότι από τότε έχει αλλάξει, αλλά κοιτάζοντας το αποφασιστικό κομμάτι, δεν έχει αλλάξει κάτι. Και τότε δεν πήγαιναν μαϊντανοί, δεύτεροι, τρίτοι όπως τα τελευταία χρόνια. Ήταν τότε ο Κύρκος, ο Τσάτσος, περάσανε κι άλλοι πολλοί μεγάλοι άνδρες της Ελλάδος. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω. Βλέπω ανθρώπους που λειτουργούν διαφημιστικά, όπως ο Γεωργούλης» τόνισε ο Πέτρος Κωστόπουλος.

 

 

«Μου πρότειναν να ασχοληθώ ξανά με την πολιτική αλλά δεν ήθελα. Σταμάτησα όταν ήμουν 32 χρονών και η απόφαση μου ήταν συνειδητή. Πίστευα ότι η ζωή εκεί ήταν βαρετή. Ήθελα η προσωπική μου ζωή να ήταν πιο χαρούμενη, δεν μου ταίριαζε το κλίμα. Δε μου πηγαίνει να ασχοληθώ. Έχω και το αθυρόστομο. Δε μου πάει. Θέλω να δουλεύω όλη την ώρα. Εγώ θέλω να πηγαίνω κάθε μέρα και να κάνω γκασμά» συμπλήρωσε.

«Ο χωρισμός έφερε δύο καλά πράγματα»

«Ο χωρισμός έφερε 100 άσχημα πράγματα και δύο τρία καλά. Και η οικονομική καταστροφή. Απαλλάχτηκα από μία σειρά από παρέες που δεν ήθελα να έχω – που τότε έκανα αναγκαστικά λόγω θέσης – και το δεύτερο ήταν ότι τα παιδιά μου αναγκάστηκαν να δουλέψουν με την μία. Έχω και τον γιο μου που είμαστε πλέον 5 ημέρες μαζί. Του έχω πει ότι πρέπει να είναι υπερασπιστικός και πώς αν πειράξει παιδί δεν πρόκειται να πατήσει σπίτι. Όταν είσαι σε μία κατάσταση δημοσιότητας, είναι πάρα πολλές χλιδάτες παρέες που θέλουν τέτοιους ανθρώπους στην παρέα τους. Όχι, δεν ήρθαν άνθρωποι να μου δώσουν λεφτά. Εξατμιζόλ. Ένας φίλος μου μού καθάρισε τα δικηγορικά μου. Ο τζίρος της ΙΜΑΚΟ ήταν τότε 60 εκατομμύρια. 

 

 

Δεν είναι ανάγκη να σου δώσει κάποιος λεφτά αν χρειαστείς. Ήταν ένα τηλέφωνο ότι λυπάμαι για αυτό που έπαθες, αλλά δεν έχω κανένα παράπονο. Ανακουφίστηκα. Υπήρξε ένα κομμάτι ανθρώπων που στεναχωρήθηκε και άλλοι που έκαναν πανηγύρι.Ποτέ δεν άφησα τις κανονικές παρέες που είχα από παλιά» είπε ο Πέτρος Κωστόπουλος.

«Έλεγαν ότι έφερα την κρίση στην Ελλάδα»

«Δούλευα για τρία χρόνια ως Dj, όχι όμως στην Ίμπιζα που έλεγαν. Πέρασα μια καταθλιπτική περίοδο βαριά γιατί μου συνέβησαν όλα μαζί. Λένε οι ψυχολόγοι πώς αν σου κοπούν όλοι οι πυλώνες μαζί είσαι για τα “μπάζα”. Κατά διαστήματα έπαιρνα φαρμακευτική αγωγή και όταν ένιωθα καλά, τα σταματούσα. Πήρα τρεις διαφορετικές φορές στα δέκα χρόνια. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι καλά και έχω τόσες μέρες, αλλά είμαι καλά. Έχω βαρεθεί χιλιάδες πράγματα».

«Το 2012 όταν γράφτηκαν αυτά και έφαγα τον βυθό έλεγαν διάφοροι και ότι έφερα την κρίση στην Ελλάδα. Εννοείται ότι λάθη θα γίνουν αλλά το σύνολο ήταν μυοχαλαρωτικό. Υπήρχαν άλλα περιοδικά που προμόταραν τα αυτοκίνητα, τα χρυσά ρολόγια. Εμείς θέλαμε να είμαστε και λίγο ροκ».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πώς χαλαρώνει μέσα στη μέρα του μετά τη δουλειά.

Όπως αποκάλυψε, του αρέσει πολύ να βλέπει αγώνες μπάσκετ αλλά και ταινίες μαζί με τον γιο του, Μάξιμο.

«Κάθε Πέμπτη ή Παρασκευή θα δω το μπάσκετ του Ολυμπιακού. Γενικά μου αρέσει το μπάσκετ της Euroleague. Θα ήθελα ο γιος μου να είναι στην ομάδα αυτή, λόγω ήθους. Κάνουν χαβαλέ, πετάνε την μπάλα. Κάθε οικογένεια θεωρώ ότι πρέπει να πάει το παιδί του σε ομαδικό άθλημα. Επίσης, βλέπω συνέχεια ταινίες. Το Maestro μου άρεσε πολύ, ήταν καλοφτιαγμένο. Ειδήσεις αποφεύγω να τις δω γιατί μπορεί να μου φέρουν την κατάθλιψη».

Σκέφτεται να επιστρέψει στην τηλεόραση;

«Θα έκανα ξανά late night. Το είχα ερωτευτεί, είναι η μόνη εκπομπή που θα ήθελα να ξανακάνω. Στο εξωτερικό πάνε όλοι οι πολιτικοί ενώ εδώ θα έτρωγαν “κράξιμο”. Για παράδειγμα, πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Νεφέλη Μεγκ και η κοπέλα έφαγε κράξιμο. Δεν καταλαβαίνω γιατί».

Τέλος, μοιράστηκε το νέο επαγγελματικό του «restart», με τη δημιουργία του ηλεκτρονικού περιοδικού «Intronews», το οποίο πιστεύει ότι θα κάνει… κλικ στο αναγνωστικό κοινό του.

«Μου ανεβάζει την αδρεναλίνη η τηλεόραση. Αυτοί που παίζουν χαρτιά έχουν έλλειψη αδρεναλίνης λένε. Κόλλημα με τζόγο είχα όταν ήμουν φοιτητής. Κάθε μέρα έπαιζα πόκα.

Μπορεί να φανεί λίγο μελό και σαν όλα αυτά που λένε όλοι στην τηλεόραση, είμαι υπερήφανος για τα παιδιά μου. Επαγγελματικά είμαι για αυτό που ξεκίνησα το 1997, το “ΚΛΙΚ”. Ήταν μια μεγάλη αλλαγή τότε. Υπήρχαν 4-5 περιοδικά που πάτησα πάνω. Ο Τερζόπουλος ήθελε να κάνει ένα μικρό περιοδικό που θα λεγόταν Snob και του λέω “Τι, Snob;”. Τότε διάβαζα περιοδικά, έκοψα σελίδες από διάφορα και έκανα ένα ολοκληρωμένο. Του το πήγα να το δει και μου είπε “πάμε”. Όταν δεν πήγαινε καλά το “ΚΛΙΚ”, στο 4ο τεύχος έβαλα μέσα ένα προφυλακτικό γιατί ήταν η εποχή του AIDS και τότε πήρε τα πάνω του. Καταλάθος έγινε!».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ