Γάμος Χουσεΐν της Ιορδανίας: Το φούξια cape dress της Ελισάβετ, διαδόχου του Βελγίου - Η κακοχτενισμένη Μάξιμα (φωτό & βίντεο)

Δείτε τις λαμπερές τους εμφανίσεις... 

Ο γάμος του πρίγκιπα Χουσεΐν και διαδόχου του θρόνου της Ιορδανίας με την αγαπημένη του Ρατζούα Αλ Σάιφ πραγματοποιήθηκε στους κήπους του παλατιού Ζαχράν στο Αμμάν μπροστά σε 140 καλεσμένους, μέλη της βασιλικής οικογένειας και εκλεκτών προσκεκλημένων από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Αrabnews, η Ρατζούα Αλ Σάιφ έφτασε στο παλάτι με μια Rolls-Royce Phantom V του 1968 που είχε κατασκευαστεί για την αείμνηστη βασίλισσα Zein Al-Sharaf, την προγιαγιά του πρίγκιπα Χουσεΐν.

 

 

Την συνόδευαν τα αδέλφια του διαδόχου, ο πρίγκιπας Χασίμ και οι πριγκίπισσες Σάλμα και Ιμάν.

 

 

Η μέλλουσα βασίλισσα της Ιορδανίας έκλεψε τις εντυπώσεις με το μοντέρνο νυφικό σε στενή γραμμή από τον διάσημο Λιβανέζο σχεδιαστή Έλι Σάαμπ(Elie Saab).

Το εντυπωσιακό νυφικό με το ιδιαίτερο κόψιμο στο λαιμό ήταν εμπνευσμένο από μία παλαιότερη δημιουργία του σχεδιαστή, την οποία είχε φορέσει η βασίλισσα Ράνια σε χρυσό τόνο.

 

 

Εκτός από τις οικογένειές τους, παρέστησαν επίσης η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν, ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ-Αλεξάντερ, ο βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου και ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Ουίλιαμ με τη σύζυγό του, Κέιτ.

Χιλιάδες Ιορδανοί γιόρτασαν τον γάμο στους δρόμους της πρωτεύουσας, όπου είχαν αναρτηθεί τα πορτρέτα των νεόνυμφων.

Τέτοιοι εορτασμοί είναι σπάνιοι στον αραβικό κόσμο, όπου οι συντηρητικές μοναρχίες μοιράζονται ελάχιστες πληροφορίες για την ιδιωτική ζωή τους με τους πολίτες.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα, 61 ετών, όρισε διάδοχό του στον θρόνο τον μεγαλύτερο γιο του, τον Χουσέιν μπιν Αμπντάλα, όταν εκείνος ήταν 15 ετών, αφού προηγουμένως απέκλεισε από τη διαδοχή τον ετεροθαλή αδελφό του, τον Χάμζα.

 

 

Ο τελευταίος κατηγορήθηκε τον Απρίλιο του 2021 για απόπειρα αποσταθεροποιήσης του βασιλείου, προκαλώντας μια κρίση άνευ προηγουμένου στη χασεμιτική δυναστεία.

Έκτοτε παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό και τον Απρίλιο ανακοίνωσε ότι "αποκηρύσσει τον πριγκιπικό τίτλο του".

 

 

Η εμφάνιση της Ράνιας 

Η Ράνια επέλεξε για το μυστήριο δημιουργία του οίκου Dior που θεωρήθηκε κομψή και εκλεπτυσμένη.

Insta/Queen Rania

Ήταν κεντημένο φόρεμα που προέρχεται από τη συλλογή του πολυτελούς οίκου για το φθινόπωρο του 2022. Η δημιουργία είχε περίπλοκες λεπτομέρειες από λουλούδια στο μπράτσο, το γιακά και την πλάτη.

 

 

Στη δεξίωση, που ακολούθησε, άλλαξε φόρεμα και η τρυφερή μητέρα του νεόνυμφου ήταν το ίδιο εντυπωσιακή.

 

 

Για τη δεύτερη της εμφάνιση προτίμησε Elie Saab. Η βασίλισσα Ράνια και όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ιορδανίας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον εν λόγω οίκο.

«Ο Χουσέιν είναι ο δικός σας γιος, εσείς είστε η οικογένειά του και είναι ο δικός σας γάμος» είχε πει απευθυνόμενη στους Ιορδανούς η βασίλισσα Ράνια, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube στις 23 Μαΐου.

Τέτοιοι εορτασμοί είναι σπάνιοι στον αραβικό κόσμο, όπου οι συντηρητικές μοναρχίες μοιράζονται ελάχιστες πληροφορίες για την ιδιωτική ζωή τους με τους πολίτες.

 

 

 

 

Ο βασιλιάς Αμπντάλα, 61 ετών, όρισε διάδοχό του στον θρόνο τον μεγαλύτερο γιο του, τον Χουσέιν μπιν Αμπντάλα, όταν εκείνος ήταν 15 ετών, αφού προηγουμένως απέκλεισε από τη διαδοχή τον ετεροθαλή αδελφό του, τον Χάμζα. Ο τελευταίος κατηγορήθηκε τον Απρίλιο του 2021 για απόπειρα αποσταθεροποιήσης του βασιλείου, προκαλώντας μια κρίση άνευ προηγουμένου στη χασεμιτική δυναστεία.

Έκτοτε παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό και τον Απρίλιο ανακοίνωσε ότι «αποκηρύσσει τον πριγκιπικό τίτλο του».

Ο Χουσέιν σπούδασε στη Δύση και προετοιμάστηκε για τον μελλοντικό ρόλο του από τον πατέρα του, ο οποίος τον έπαιρνε μαζί του στις επισκέψεις του στο εξωτερικό και σε σημαντικές συνόδους. Αφού φοίτησε στην περίβλεπτη βασιλική στρατιωτική ακαδημία του Σάντχερστ, στη Βρετανία, σπούδασε ιστορία στο Πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν της Ουάσινγκτον.

 

 

 

 

Η σύζυγος του διαδόχου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σαουδική Αραβία και σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Σίρακιουζ της Νέας Υόρκης.

Ελισάβετ του Βελγίου 

Στον γάμο βρέθηκε και η πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου, συνοδευόμενη από τον πατέρα της, Βασιλιά Φίλιππο. Η 21χρονη κληρονόμος του βελγικού θρόνου φορούσε ένα πανέμορφο φούξια cape dress του οίκου Essentiel Antwerp. Το φόρεμα διατίθεται σε τιμή κάτω των 400 ευρώ.

 

 

 

 

 

 

Η πανέμορφη royal, φορούσε φανταχτερά σκουλαρίκια, είχε απαλό μακιγιάζ και τα μαλλιά της μπούκλες. 

Μάξιμα της Ολλανδίας 

Για να τιμήσει τo ζευγάρι, η βασίλισσα Μάξιμα επέλεξε ένα μπλε φλοράλ φόρεμα της σχεδιάστριας Luisa Beccaria.

 

 

Το βαθύ φόρεμα με λαιμόκοψη V είχε ημι-διαφανή μανίκια.

 

 

Συνδύασε την εμφάνισή της με ένα μπλε clutch σε σχήμα κοχυλιού και ένα λαμπερό κολιέ με μπλε και λευκούς πολύτιμους λίθους.

Tα μαλλιά της, ήταν σε μπούκλες, παρόλα αυτά φαίνονταν κακοχτενισμένα. 

Πρίγκιπας Φρειδερίκος και πριγκίπισσα Μαίρη:

 

 

Πριγκίπισσα Βικτόρια - πρίγκιπας Ντάνιελ:

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ