Μαρίνα Βερνίκου: Η Κρήτη μέσα από το φακό της σπουδαίας φωτογράφου - Δείτε το απίθανο λεύκωμα με φόντο τα μπλε νερά του υπέροχου νησιού (φωτό)

Εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Ένα νέο φωτογραφικό λεύκωμα εκδόθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης με εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης και την φωτογραφική ματιά της βραβευμένης φωτογράφου Μαρίνας Βερνίκου. 

Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση, καθώς μέσα από τις επιλεγμένες φωτογραφίες αναδεικνύεται το ονειρικό αλλά αυθεντικό τοπίο του νησιού, στο οποίο κυριαρχεί το βαθύ μπλε της θάλασσας με τα χρώματα των αντιθέσεων της ενδοχώρας. 

 

 

«Ως Περιφέρεια Κρήτης, με ιδιαίτερη χαρά υποστηρίξαμε την έκδοση του φωτογραφικού λευκώματος της καταξιωμένης φωτογράφου Μαρίνας Βερνίκου», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στο προλογικό σημείωμα της έκδοσης, υπογραμμίζοντας: «ο φωτογραφικός φακός όταν αποτυπώνει την ιδιαίτερη ταυτότητα ενός τόπου,  τότε συμπυκνώνει και στοιχειοθετεί όλα εκείνα τα στοιχεία που κατατάσσουν την Κρήτη, ως ένα νησί όπου η δύναμη της φυσικής ομορφιάς, συναντιέται με το πλούσιο πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα της Κρητικής γης. Τις ανεξίτηλες ψηφίδες που συνθέτουν ένα διαχρονικό μωσαϊκό που εξελίσσεται στο χώρο και στο χρόνο». 

Το λεύκωμα δημιουργήθηκε με την προτροπή της επιχειρηματία Εύας Σημαιάκη και την ενθάρρυνσή της προς την φωτογράφο. Μέσα από τον κόσμο της φωτογραφίας, στο άλμπουμ αυτό παρουσιάζεται ο πλούτος των αντιθέσεων με συνεχείς εναλλαγές τοπίων, αυθεντικές εμπειρίες και συναισθήματα, χρώματα, αρώματα, γεύσεις και δραστηριότητες αναψυχής και ξεκούρασης σε κάθε εποχή.

 

 

Η φωτογράφος 

«Η Κρήτη με προκάλεσε για δημιουργική φωτογραφική δράση με έντονες τις αισθήσεις μου, ώστε να αποτυπώσω με το φακό μου τις ομορφιές και την απεραντοσύνη του τοπίου και τους χώρους εκείνους που βασιλεύει το Θείο και το αιώνιο, πάντοτε όμως στα ανθρώπινα μέτρα», αναφέρει η διακεκριμένη φωτογράφος, εκφράζοντας την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Κρήτης για την εμπιστοσύνη ν’ αναδείξει με τις φωτογραφίες της τη μοναδική γη της Κρήτης. «Δεν είναι μόνο η προσωπική ματιά, επηρεασμένη από την κρητική μου καταγωγή, είναι η ίδια η πραγματικότητα που κατατάσσει την Κρήτη στην κορυφή της φυσικής ομορφιάς του μεσογειακού πολιτισμού και ιστορίας», τονίζει.  

Διαβάστε ακόμη: Η Μαρίνα Βερνίκου μας δείχνει πως να φορέσουμε έξυπνα & γρήγορα το παρεό μας - Ένα καλοκαίρι με στυλ (βίντεο)

Η Μαρίνα Βερνίκου έχει προταθεί για «Φωτογράφος της Χρονιάς 2018» από το National Geographic, ενώ της έχει απονεμηθεί το πρώτο βραβείο στα Global ArtAwards στο Ντουμπάι, καθώς επίσης τα βραβεία "Sandro Botticelli" στο Palazzo Giucciardi Bongianni, στη Φλωρεντία και στη Γαλλία το "La GrandExposition Universelle" στον Πύργο του Άιφελ. Έχει δημοσιεύσει έξι βιβλία. Από το 2001 έχει παρουσιάσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε γνωστές γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο, όπως το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Ελλάδα, Museum of Louvreand Eiffel Tower στο Παρίσι, Hangaram Art Museumστην Κορέα, Λονδίνο, Μονακό και Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ