Σοκ στην Μινεάπολη: Τζιπ παραβίασε «κόκκινο» και σκότωσε 5 νεαρές γυναίκες - Περιμέναν να πάνε σε γάμο φίλου τους

Ένα σοκαριστικό τροχαίο, στο οποίο έχασαν τις ζωές τους πέντε άνθρωποι, σημειώθηκε στην Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Πέντε φίλες, όλες κάτω των 21 ετών, σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα την Παρασκευή, όταν ένας οδηγός πέρασε με κόκκινο και έπεσε πάνω στο όχημά τους στη Μινεάπολη, σύμφωνα με τις αρχές.

Λίγα λεπτά πριν από το δυστύχημα, ένας αστυνομικός της πολιτειακής περιπολίας της Μινεσότα είδε τον οδηγό που έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο 35, αλλά ο οδηγός βγήκε από τον αυτοκινητόδρομο πριν ο αστυνομικός μπορέσει να τον σταματήσει.

"Το όχημα στη συνέχεια πέρασε με κόκκινο φανάρι στη διασταύρωση [Lake Street και 2nd Avenue] και συγκρούστηκε με άλλο όχημα στο οποίο επέβαιναν τέσσερις ενήλικες γυναίκες και μία ανήλικη ", ανέφερε το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης σε δελτίο τύπου που εστάλη στην USA TODAY.
 

Sabiriin Ali, 17, at left, Sahra Gesaade, 20, and Salma Abdikadir, 20, in the upper right, and Sagal Hersi, 19; and Siham Adam, 19, at bottom right.

nypost/LaunchGood

Η αστυνομία της Μινεάπολης, η οποία ανταποκρίθηκε στο δυστύχημα περίπου στις 10:12 μ. μ. τοπική ώρα, δήλωσε ότι ένας ενήλικας άνδρας βγήκε από το όχημα και διέφυγε από τη σκηνή, αλλά αργότερα τέθηκε υπό κράτηση και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της κομητείας Hennepin για ιατρική αξιολόγηση.

 

Ο οδηγός εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και δεν έχει συλληφθεί επίσημα, ενώ δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ανέφερε η αστυνομία της Μινεάπολης.

 

Ο θάνατος των πέντε θυμάτων διαπιστώθηκε επί τόπου. Στο σημείο έσπευσαν επίσης η αστυνομία της Metro Transit και η πυροσβεστική υπηρεσία της Μινεάπολης.

Ο ιατροδικαστής της κομητείας Hennepin αναγνώρισε τα θύματα, τις:  Salma Mohamed Abdikadir, 20 ετών, Sahra Liban Gesaade, 20 ετών, Sagal Burhaan Hersi, 19 ετών, Siham Adan Odhowa, 19 ετών, και Sabiriin Mohamoud Ali, 17ε ών.

The crash killed all five women, ages 20 or younger.

WCCO News

Οι πέντε τους είχαν βγει μαζί το βράδυ της Παρασκευής και το Σάββατο είχαν το γάμο ενός φίλου τους, ανέφερε το CBS Minnesota.

Η Ali μόλις είχε αποφοιτήσει από το Λύκειο της Edina και σχεδίαζε να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, η Gesaade επρόκειτο να ξεκινήσει το πρώτο έτος στο U of M Rochester, η Abdikadir φοιτούσε στο Normandale College, η Odhowa στο U of M και η Hersi στο Minneapolis College. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ