Ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι με 37 τραυματίες: Ο Κώστας Γαβράς αυτόπτης μάρτυρας (βίντεο)

Πολλά τα περιστατικά στο Παρίσι με εκρήξεις που συνδέονται με το φυσικό αέριο.

Ένας άνθρωπος θεωρείται ακόμη αγνοούμενος μετά την έκρηξη που συγκλόνισε χθες το απόγευμα το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας προκαλώντας τη μερική κατάρρευση ενός κτιρίου και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, γράφει σήμερα η εφημερίδα Le Parisien επικαλούμενη την αστυνομία του Παρισιού.

Από το συμβάν τραυματίστηκαν 37 άνθρωποι, 4 εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση και ένας αγνοούμενος.

 

Αυτόπτης μάρτυρας της έκρηξης και ο Έλληνας βραβευμένος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς που έκανε δηλώσεις στα τηλεοπτικά συνεργεία που έσπευσαν για να καλύψουν το γεγονός.

Οι διασώστες αναζητούν σήμερα τον αγνοούμενο μέσα στα χαλάσματα, ενώ ένα πυροσβεστικό όχημα εξακολουθεί να κάνει ρίψεις νερού σποραδικά στα συντρίμμια του κτιρίου και κάποια καταστήματα που βρίσκονται στο συγκεκριμένο δρόμο άνοιξαν εκ νέου.

 

Δεν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια της έκρηξης

Το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού ανακοίνωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να διακριβωθούν τα αίτια της χθεσινής έκρηξης από την οποία καταστράφηκε η πρόσοψη του κτιρίου που στεγάζει την Αμερικανική Ακαδημία Σχεδίου του Παρισιού, η οποία είναι δημοφιλής στους ξένους φοιτητές. Ερευνα για τα αίτια του ατυχήματος διατάχθηκε άμεσα, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη, με τέσσερις από αυτούς να νοσηλεύονται και να δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Η Le Parisien γράφει ότι η αστυνομία διέψευσε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ένας αξιωματούχος των τοπικών αρχών ότι σταμάτησαν οι έρευνες καθώς έχουν ταυτοποιηθεί όλοι.

Η αστυνομία του Παρισιού και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης δεν απάντησαν άμεσα στο Reuters όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν. Η έκρηξη προκάλεσε σκηνές χάους και καταστροφής στην ιστορική οδό Σεν Ζακ, η οποία οδηγεί από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Η Φλοράνς Μπερτού, δήμαρχος του Πέμπτου Διαμερίσματος του Παρισιού, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, είπε ότι 12 φοιτητές οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες θα βρίσκονταν στις αίθουσες της Ακαδημίας Σχεδίου όταν σημειώθηκε η έκρηξη, ευτυχώς επισκέπτονταν εκείνη την ώρα μια έκθεση με τον καθηγητή τους.

Έντονη οσμή φυσικού αερίου

«Διαφορετικά ο αριθμός των νεκρών θα ήταν απολύτως φρικτός», δήλωσε η Μπερτού στο δίκτυο BFM TV και πρόσθεσε ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι τρία παιδιά που τη στιγμή της έκρηξης περνούσαν από εκείνο το σημείο, αλλα δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Σύμφωνα με την δήμαρχο, η αιτία του ατυχήματος είναι έκρηξη φυσικού αερίου, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από άλλους αξιωματούχους.

Ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο AFP είπαν ότι παρατήρησαν μια έντονη οσμή φυσικού αερίου στον δρόμο πριν από την έκρηξη, αλλά οι αξιωματούχοι επισήμαναν ότι δεν διαθέτουν αρκετά στοιχεία για να πουν με βεβαιότητα σε τι οφείλεται η έκρηξη.

Στη γαλλική πρωτεύουσα έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά με εκρήξεις που συνδέονται με το φυσικό αέριο. Τον Ιανουάριο του 2019, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 66 τραυματίστηκαν από έκρηξη που προκλήθηκε εξαιτίας διαρροής αερίου στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ