Σπύρος Σούλης: Δώστε την πολυτέλεια του μαρμάρου στο σπίτι με λίγα μόλις ευρώ (φωτό)

Η φυσικότητα του μαρμάρου δίνει στους εσωτερικούς χώρους πολυτέλεια και διαχρονικότητα και γι αυτό θεωρείται άχρονο και κλασικό στοιχείο.

Το μάρμαρο είναι από τις παλαιότερες διακοσμητικές τάσεις και διατηρεί τη δύναμή του αναλλοίωτη ακόμη και σήμερα. Το γεγονός ότι το μάρμαρο είναι από τα πιο δημοφιλή υλικά δεν είναι τυχαίο.

Η φυσικότητα του μαρμάρου δίνει στους εσωτερικούς χώρους πολυτέλεια και διαχρονικότητα και γι αυτό θεωρείται άχρονο και κλασικό στοιχείο. Κάποτε χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά σε εκκλησίες, παλάτια και ξενοδοχεία. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου κατέκτησε τους διακοσμητές οι οποίοι το χρησιμοποιούν κατά κόρον.

 

Βέβαια, όταν σκέφτεστε το μάρμαρο, ίσως σας έρχονται εικόνες με μεγάλα, κρύα δωμάτια και ογκώδη γλυπτά. Ωστόσο η μοντέρνα επιστροφή του απέχει πολύ από αυτό, καθώς το θέλει σε μικρές δόσεις. Μικρά αντικείμενα με όψη μαρμάρου μέσα στο σπίτι είναι το μόνο που χρειάζεστε.

 

Και αν θέλετε να γίνετε δημιουργικοί και να μην ανεβάσετε το κόστος, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας DIY αντικείμενα με όψη μαρμάρου που θα δώσουν στον χώρο σας την μοναδική αίσθηση που προσφέρει αυτό το υλικό. Αν αναρωτιέστε με ποιον τρόπο, η απάντηση είναι απλή: αυτοκόλλητο με όψη μαρμάρου! Θα το βρείτε στα καταστήματα με είδη χειροτεχνίας και κοστίζει μόνο 10 ευρώ!

Γλάστρες


Μπορείτε να ντύσετε μια όμορφη γλάστρα με αυτοκόλλητο μαρμάρου και να βάλετε μέσα ένα μικρό φυτό. Προμηθευτείτε μια λευκή κεραμική γλάστρα και κολλήστε το αυτοκόλλητο περιμετρικά. Αφήστε τον πάτο λευκό όπως είναι. Είναι ένα πανέμορφο και πάρα πολύ απλό DIY που θα κάνει αίσθηση στον χώρο σας.

Επιφάνειες


Μπορείτε να ντύσετε οποιαδήποτε επιφάνεια με το αυτοκόλλητο, όπως για παράδειγμα ένα τραπεζάκι ή ένας πάγκος που χρησιμεύει σαν αποθηκευτικός χώρος. Προτιμάτε πάντα αυτοκόλλητο με αποχρώσεις παρόμοιες με το έπιπλο που σκοπεύετε να επενδύσετε. Εδώ το ασπρόμαυρο μάρμαρο ταιριάζει ιδανικά με το λευκό έπιπλο.

Κορνίζες


Ντύστε με το αυτοκόλλητο μια κορνίζα και τοποθετήστε στο εσωτερικό μια φωτογραφία, αναφέρει ο Σπύρος Σούλης στο spirossoulis.com. Προτιμήστε η φωτογραφία να είναι ασπρόμαυρη για να συνδυάζεται αρμονικά με το κάδρο και κρεμάστε το DIY σας στον τοίχο.

Γενικά, προτιμήστε τα υπόλοιπα διακοσμητικά γύρω από τα μαρμάρινα DIY σας να είναι σε λευκή ή μαύρη απόχρωση για να τονίσετε την κομψότητα του υλικού και να αναδείξετε την μοναδικότητά του!

Photo via spirossoulis.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ